Η Μπέτι Μίντλερ ήταν μεταξύ των πολλών διασημοτήτων που καταδίκασε τον νόμο για τις αμβλώσεις που τέθηκε σε ισχύ την περασμένη εβδομάδα στο Τέξας και απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά την έκτη εβδομάδα κύησης.

 

Η τετράκις βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός πρότεινε λύση αλά Λυσιστράτη με αποχή από το σεξ, ως τρόπο διαμαρτυρίας κατά του αναχρονιστικού νόμου. 

 

«Προτείνω όλες οι γυναίκες να αρνούνται να κάνουν σεξ έως ότου τούς διασφαλιστεί το δικαίωμα της επιλογής από το Κογκρέσο» έγραψε η 75χρονη ηθοποιός μέσω Twitter. 

 


«Ο πατέρας μου το είχε προτείνει δεκαετίες πριν» απάντησε η κόρη του Φρανκ Σινάτρα, Νάνσι, που ήταν μεταξύ των πολλών ακολούθων της που έσπευσαν να συμφωνήσουν με τη Μίντλερ. 


Σημειώνεται πως σύμφωνα με την υπόθεση του αντιπολεμικού έργου «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, οι γυναίκες της Αθήνας και της Σπάρτης αποφάσισαν σεξουαλική απεργία σε μια προσπάθεια να πείσουν τους άνδρες τους να βάλουν τέλος στον Πελοποννησιακό Πόλεμο. 

 

«Δεν πρόκειται για όπλα, χρήματα, ή πόλεμο. Πρόκειται για τις γυναίκες, τις ζωές τους,τα σώματά τους και την αυτονομία τους» έγραψε επιπλέον η Μίντλερ. 


«Το έκαναν μέσα στη νύχτα χωρίς έννοια ή προσπάθεια, πιστεύοντας πως είμαστε απλώς γυναίκες και αξίζουμε ό,τι παίρνουμε» πρόσθεσε. 
 


Βάσει του νομοσχεδίου, το οποίο υπέγραψε τον Μάιο ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, απαγορεύονται οι αμβλώσεις μετά τον εντοπισμό καρδιακού παλμού στο έμβρυο. Ουσιαστικά ο νόμος απαγορεύει τουλάχιστον το 85% των αμβλώσεων που γίνονται στην πολιτεία, σύμφωνα με επικριτές της νομοθεσίας.

 

Τόσο αυστηρή απαγόρευση δεν έχει υιοθετηθεί σε καμία πολιτεία των ΗΠΑ μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου το 1973 στην υπόθεση Ρόου εναντίον Ουέιντ, η οποία ουσιαστικά νομιμοποίησε τις αμβλώσεις σε όλη τη χώρα.

 

Με πληροφορίες από People