Αποστομωτική απάντηση έδωσε η Τζεν Ψάκι σε επίμονες ερωτήσεις που δέχθηκε από άνδρα δημοσιογράφο, σχετικά με τη στάση του Τζο Μπάιντεν στο θέμα των αμβλώσεων

 

Το ζήτημα αυτό βρέθηκε στο επίκεντρο της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο, με αφορμή τον νόμο που τέθηκε σε ισχύ στο Τέξας. Νόμο τον οποίο το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ  αρνήθηκε να μπλοκάρει, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Αμερικανού προέδρου. 

 

Άνδρας δημοσιογράφος ρώτησε την Τζεν Ψάκι γιατί ο Τζο Μπάιντεν υποστηρίζει το δικαίωμα στην άμβλωση, ενώ «η καθολική πίστη του διδάσκει ότι αυτό είναι ηθικά λάθος». 

 

«Πιστεύει ότι είναι δικαίωμα της γυναίκας. Είναι το σώμα της και είναι επιλογή της», απάντησε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. 

 

Ο ρεπόρτερ επέμεινε, ρωτώντας ποιος πιστεύει ο Μπάιντεν ότι θα πρέπει να «προστατεύει το αγέννητο παιδί». Η Ψάκι του απάντησε πως ο Αμερικανός πρόεδρος «πιστεύει ότι είναι στο χέρι της γυναίκας να πάρει αυτές τις αποφάσεις με τον γιατρό της». 

 

Όμως, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν σταμάτησε εκεί. «Ξέρω ότι δεν έχετε αντιμετωπίσει ποτέ αυτές τις επιλογές, ούτε έχετε μείνει ποτέ έγκυος, αλλά για τις γυναίκες εκεί έξω που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με αυτές τις επιλογές, αυτό είναι κάτι απίστευτα δύσκολο. Ο πρόεδρος πιστεύει ότι αυτό το δικαίωμα πρέπει να γίνει σεβαστό», συμπλήρωσε η Ψάκι. 

 

 

«Επίθεση στα συνταγματικά δικαιώματα» 

 

Χθες, ο Τζο Μπάιντεν επέκρινε σφοδρά το Ανώτατο Δικαστήριο για την άρνησή του να μπλοκάρει τον νόμο που τέθηκε σε ισχύ στο Τέξας, ο οποίος απαγορεύει την άμβλωση μετά την 6η εβδομάδα κύησης. 

 

Η απόφαση αυτή είναι «μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα συνταγματικά δικαιώματα των γυναικών», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανακοίνωση. «Προκαλεί αντισυνταγματικό χάος και προσβάλλει το κράτος δικαίου», υπογράμμισε ακόμη. 

 

Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε ακραίο τον νόμο στο Τέξας, τόνισε ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου δεν αποτελεί την τελευταία λέξη στο ζήτημα και υποσχέθηκε άμεση απάντηση από την κυβέρνησή του, που καλείται να βρει «μέτρα για να διασφαλίσει ότι οι γυναίκες στο Τέξας έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς και νόμιμες αμβλώσεις».