Μπάιντεν: Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτή την τρομοκρατία

Μπάιντεν: Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτή την τρομοκρατία Facebook Twitter
Τζο Μπάιντεν/ Φωτ.: EPA
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με αφορμή την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, στην καθιερωμένη ομιλία του αναφέρθηκε στις επιθέσεις της Χαμάς αποφεύγοντας να ασκήσει κριτική  κατά του Ισραήλ, το οποίο ετοιμάζει εισβολή στη Ράφα.

Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, κατήγγειλε την «άγρια έξαρση του αντισημιτισμού στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο»

Η ομιλία του Μπάιντεν έγινε σε μια δύσκολη στιγμή, καθώς η κατάληψη από το Ισραήλ του συνοριακού περάσματος στη Ράφα προκαλεί ήδη επικρίσεις για τον αποκλεισμό της βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους, κάτι για το οποίο ο Μπάιντεν απέφυγε επίσης να τοποθετηθεί.

«Δεν υπάρχει θέση σε κανένα πανεπιστήμιο στην Αμερική, σε κανένα μέρος στην Αμερική για αντισημιτισμό, ρητορική μίσους ή απειλές βίας οποιουδήποτε είδους», δήλωσε. «Είτε κατά των Εβραίων είτε κατά οποιουδήποτε άλλου».

«Αυτό το αρχαίο μίσος κατά των Εβραίων δεν ξεκίνησε με το Ολοκαύτωμα, δεν τελείωσε ούτε με το Ολοκαύτωμα, ούτε μετά, ακόμη και μετά τη νίκη μας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο Αυτό το μίσος συνεχίζει να βρίσκεται βαθιά στις καρδιές πάρα πολλών ανθρώπων στον κόσμο και απαιτεί τη συνεχή επαγρύπνηση και ευθύτητά μας», πρόσθεσε. «Αυτό το μίσος ζωντάνεψε στις 7 Οκτωβρίου»

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο κόσμος θα πρέπει να θυμάται τα διδάγματα του Ολοκαυτώματος και ποιος ευθύνεται για τη σημερινή αναταραχή στη Μέση Ανατολή.

«Μόλις επτάμισι μήνες μετά, οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτή την τρομοκρατία», είπε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM