Στις 27 Ιουνίου στο CNN το ντιμπέιτ Μπάιντεν και Τραμπ

Μπάιντεν και Τραμπ συμφωνησαν σε ντιμπέιτ στις 27 Ιουνίου Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του Ντόναλντ Τραμπ δήλωσαν την Τετάρτη ότι θα αποδεχτούν πρόσκληση από το CNN για ντιμπέιτ στις 27 Ιουνίου.

Οι ανακοινώσεις ήρθαν αφότου ο Μπάιντεν, παρουσίασε για πρώτη φορά τους όρους του για να αντιμετωπίσει τον πρώην πρόεδρο στην τηλεόραση. Ο Μπάιντεν κάλεσε τον αντίπαλό του να συμμετάσχει μαζί του σε δύο τηλεοπτικές προεδρικές συζητήσεις τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο, μια προσφορά που ο Τραμπ αποδέχθηκε μέσω μιας ανάρτησης στην πλατφόρμα του Truth Social. Ο Τραμπ συνέστησε περισσότερα από δύο ντιμπέιτ - και έναν πολύ μεγάλο χώρο «για λόγους ενθουσιασμού».

Ο Μπάιντεν είπε αργότερα ότι είχε αποδεχτεί την πρόσκληση για ντιμπέιτ τον Ιούνιο από το CNN και το Fox News ανέφερε ότι ο Τραμπ είπε ότι σκόπευε να κάνει το ίδιο.

«Θα είμαι εκεί», είπε ο Τραμπ, σύμφωνα με το Fox.

Η κίνηση του Μπάιντεν δείχνει ότι είναι πρόθυμος να αναλάβει κάποια υπολογισμένα ρίσκα για να ενισχύσει τα νούμερα που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις σε μια κούρσα που υπολείπεται του Τραμπ σε βασικές πολιτείες, καθώς οι ψηφοφόροι εξακολουθούν να ανησυχούν για την ηλικία του και τον χειρισμό της οικονομίας.

Ο Τραμπ απάντησε στον Μπάιντεν αποκαλώντας τον «τον χειρότερο συνομιλιτή» που έχει αντιμετωπίσει ποτέ. «Είμαι έτοιμος και πρόθυμος να συζητήσω με τον κοιμισμένο Τζο στις δύο προτεινόμενες ημερομηνίες τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο», δημοσίευσε. «Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα περισσότερες από δύο συζητήσεις και, για λόγους ενθουσιασμού, έναν πολύ μεγάλο χώρο, αν και ο Μπάιντεν υποτίθεται ότι φοβάται τα πλήθη - αυτό συμβαίνει μόνο επειδή δεν τα καταλαβαίνει», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Ο Μπάιντεν είπε ότι θα ήθελε να συζητήσει με τον Τραμπ για την κατάργηση της απόφασης Ρόου εναντίον Γουέιντ που εγγυάται το εθνικό δικαίωμα στην άμβλωση, την απειλή που θέτει ο πρώην πρόεδρος για τη δημοκρατία και τα οικονομικά σχέδια του Τραμπ.

Ο Τραμπ είπε στον συντηρητικό ραδιοφωνικό παρουσιαστή Χιου Χιούιτ ότι η συζήτηση πρέπει να διαρκέσει δύο ώρες και ότι και οι δύο άνδρες θα πρέπει να κληθούν να παραμείνουν όρθιοι.

Με πληροφορίες CNN, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Η προεδρία αύξησε την καθαρή περιουσία του κατά 3 δισ. δολάρια σε έναν χρόνο

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η προεδρία αύξησε την καθαρή περιουσία του κατά 3 δισ. δολάρια σε έναν χρόνο

Η οικονομική κατάσταση του Αμερικανού προέδρου φαίνεται να βρίσκεται στην καλύτερη φάση της, ενώ εκτιμάται πως θα βελτιώνεται όλο και περισσότερο καθώς προχωρά η θητεία του
LIFO NEWSROOM
Ο δημιουργός της σειράς «The Morning Show», Mark Duplass, απαντά στις αντιδράσεις για το πρότζεκτ με τρανς άτομα

Διεθνή / Ο δημιουργός της σειράς «The Morning Show», Mark Duplass, απαντά στις αντιδράσεις για το πρότζεκτ με τρανς άτομα

Το έργο, το οποίο ανακοινώθηκε την Τετάρτη, έχει ως στόχο να δώσει βήμα σε τρανς κινηματογραφιστές, χρηματοδοτώντας πλήρως μια παραγωγή με πολύ μικρό προϋπολογισμό
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: Ο Τάιλερ Ρόμπινσον θα εμφανιστεί στο δικαστήριο

Διεθνή / Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον στο εδώλιο με τους εισαγγελείς να ζητούν τη θανατική ποινή

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ζητήσουν τη θανατική ποινή για τον 22χρονο άνδρα που κατηγορείται για τη δολοφονία του συντηρητικού πολιτικού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ.
LIFO NEWSROOM
Ο Αντόνιο Κόστα επιδιώκει να παρακάμψει το βέτο του Όρμπαν για την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ

Διεθνή / Ο Αντόνιο Κόστα επιδιώκει να παρακάμψει το βέτο του Όρμπαν για την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ

Οι κανόνες των Βρυξελλών που απαιτούν από τα 27 κράτη μέλη να συμφωνήσουν σχετικά με τις νέες προσχωρήσεις θα εξεταστούν προσεκτικά στη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στην Κοπεγχάγη.
LIFO NEWSROOM
Ο Σι Τζινπίνγκ πιέζει τον Τραμπ για την Ταϊβάν – Τι θα αποφασίσουν οι ΗΠΑ

Διεθνή / Ο Σι Τζινπίνγκ πιέζει τον Τραμπ για την Ταϊβάν – Τι θα αποφασίσουν οι ΗΠΑ

Ο Σι Τζινπίνγκ πιέζει τον Ντόναλντ Τραμπ για επίσημη αντίθεση στην ανεξαρτησία της Ταϊβάν, καθώς η Κίνα επιδιώκει να ενισχύσει τον έλεγχό της και να αποδυναμώσει την αμερικανική δέσμευση
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Επιστολή συγγενών ομήρων στον Τραμπ πριν από τη συνάντηση με Νετανιάχου

Διεθνή / Γάζα: Επιστολή συγγενών ομήρων στον Τραμπ πριν από τη συνάντηση με Νετανιάχου

Ο Τραμπ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι διαφαίνεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός, στη βάση σχεδίου 21 σημείων που παρουσίασε σε Άραβες και μουσουλμάνους ηγέτες στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM