Μπαγκλαντές: Συγκρούσεις συμμοριών σε προσφυγικό καταυλισμό των Ροχίνγκια- Τουλάχιστον 6 νεκροί

Μπαγκλαντές: Επίθεση συμμοριών σε προσφυγικό καταυλισμό των Ροχίνγκια- Τουλάχιστον 6 νεκροί Facebook Twitter
AP/Φωτογραφία Αρχείου
0

Δύο ομάδες προσφύγων Ροχίνγκια συγκρούστηκαν την Παρασκευή σε δομή στο νότιο Μπαγκλαντές, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι πρόσφυγες και να τραυματιστούν άλλοι 10, ανακοίνωσε η αστυνομία.

H βίαιη σύγκρουση ξέσπασε στην περιοχή Cox’s Bazar όταν η μία πλευρά άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας επί τόπου τέσσερα άτομα, δήλωσε ο Shihab Kaiser Khan, διοικητής του τάγματος ένοπλης αστυνομίας, το οποίο επιβλέπει την ασφάλεια του προσφυγικού καταυλισμού.

Άλλοι δύο πέθαναν στο νοσοκομείο, πρόσθεσε.

Οι λόγοι που ξέσπασε η σύγκρουση δεν είναι σαφής αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι δύο πλευρές μάχονταν για την κυριαρχία τους στον καταυλισμό αναφορικά με τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Αξιωματούχοι του Μπαγκλαντές δήλωσαν νωρίτερα ότι ορισμένες ομάδες Ροχίνγκια εμπλέκονται σε σοβαρά εγκλήματα, όπως απαγωγές και λύτρα, και ότι χρησιμοποιούν τους καταυλισμούς για να μεταφέρουν ναρκωτικά από τη Μιανμάρ, όπου ζούσαν πριν φτάσουν στο Μπαγκλαντές.

Ο Khan είπε ότι ένας άνδρας συνελήφθη με όπλα, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Πρόσθεσε δε, ότι η αστυνομία ερευνά τον καταυλισμό και για άλλους υπόπτους.

Το θανατηφόρο περιστατικό σημειώθηκε περίπου τρεις εβδομάδες αφότου ένας διεθνής εκπρόσωπος για τους πρόσφυγες Ροχίνγκια έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς σε καταυλισμό στην ίδια υποπεριοχή της Ουχτιά.

Ο Mohibullah ήταν δάσκαλος που αναδείχθηκε σε βασικός ηγέτης των προσφύγων και εκπρόσωπος της μουσουλμανικής εθνοτικής ομάδας σε διεθνείς συναντήσεις.

Είχε επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο το 2019 για μια συνάντηση για τη θρησκευτική ελευθερία με τον τότε Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και μίλησε για τα δεινά και τις διώξεις που αντιμετώπισαν οι Ροχίνγκια στη Μιανμάρ.

Η αστυνομία προχώρησε σε πολλές συλλήψεις σχετικά με τη δολοφονία του.

Περισσότεροι από 700.000 Ροχίνγκια έχουν καταφύγει σε δομές προσφύγων στο Μπαγκλαντές από τον Αύγουστο του 2017, όταν ο στρατός της Μιανμάρ ξεκίνησε σκληρή καταστολή της μουσουλμανικής εθνοτικής ομάδας μετά από επίθεση ανταρτών.

Στην καταστολή του 2017 υπήρξαν βιασμοί, δολοφονίες και πυρπόληση χιλιάδων σπιτιών. Οι παγκόσμιες οργανώσεις έκαναν λόγο για εθνοκάθαρση ενώ το Μπαγκλαντές και η Μιανμάρ προσπάθησαν να ρυθμίσουν επαναπατρισμούς, την ώρα που οι Ροχίνγκια φοβούνται να επιστρέψουν.

Συνολικά, στο Μπαγκλαντές έχουν καταφύγει πάνω από 1,1 εκατομμύρια πρόσφυγες Ροχίνγκια από τη Μιανμάρ μετά και από προηγούμενα κύματα διώξεων.

Με πληροφορίες του AP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ CHELSEA ΡΟΜΑΝ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ

Διεθνή / Το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά του Ρόμαν Αμπράμοβιτς για τα έσοδα από την πώληση της Chelsea

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος κατηγορείται ότι έχασε την «τελευταία ευκαιρία» να διαθέσει τα χρήματα για να βοηθήσει τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ, ΧΑΜΕΝΕΪ, ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Από αουτσάιντερ ανώτατος ηγέτης του Ιράν - Η άνοδος μετά από έναν «πόλεμο» διαδοχής

Μετά από έναν ακήρυκτο «πόλεμο» διαδοχής, ανέλαβε την κορυφή της εξουσίας, επιβάλλοντας την ενότητα του ιρανικού κατεστημένου, ενώ ο ίδιος παραμένει ακόμη άφαντος στο κοινό.
THE LIFO TEAM
ΑΛΙ ΛΑΡΙΤΖΑΝΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗ

Διεθνή / Αλί Λαριτζανί: «Τον εξοντώσαμε» διαμηνύει ο Νετανιάχου - Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την τύχη του

Προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι υπάρχουν «πολλές ακόμη εκπλήξεις» που σχεδιάζονται, υπονοώντας ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις
THE LIFO TEAM