Το Μπαγκλαντές σκέφτεται να επιβάλει τη θανατική ποινή σε όσους ευθύνονται για τροχαία δυστυχήματα

Το Μπαγκλαντές σκέφτεται να επιβάλει τη θανατική ποινή σε όσους ευθύνονται για τροχαία δυστυχήματα Facebook Twitter
EPA
1

Δεκάδες χιλιάδες μαθητές κλείνουν τις τελευταίες ημέρες δρόμους στην πρωτεύουσα Ντάκα, ζητώντας μεγαλύτερη οδική ασφάλεια, μετά τον θάνατο δύο εφήβων που σκοτώθηκαν σε τροχαίο. 

Οι δύο μαθητές σκοτώθηκαν όταν ένα ιδιωτικής εταιρείας λεωφορείο, που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, παρέσυρε μια ομάδα μαθητών στις 29 Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, το υπουργικό συμβούλιο του Μπανγκλαντές ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει την επιβολή της εσχάτης των ποινών για τους υπαίτιους θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων.

«Στην τροποποίηση προτείνεται να επιβάλλεται η εσχάτη των ποινών, αν υπάρχει θάνατος από το ατύχημα», ανακοίνωσε αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Μέχρι στιγμής η ανώτατη ποινή που επιβάλλεται είναι τρία χρόνια φυλάκιση. Πουθενά στον κόσμο δεν επιβάλλεται η θανατική ποινή για τα τροχαία δυστυχήματα.

Οι διαδηλώσεις επεκτάθηκαν και σε άλλες πόλεις του Μπανγκλαντές και οι αρχές αντέδρασαν αποκόβοντας την πρόσβαση στο διαδίκτυο, σε πολλές περιοχές, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι κινητοποιήσεις.

Το Σάββατο περίπου εκατό διαδηλωτές τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν με την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών για να διαλύσει το πλήθος.

Χθες Κυριακή ξέσπασαν κι άλλα επεισόδια όταν η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν πορεία προς τα κεντρικά γραφεία του κόμματος της πρωθυπουργού Σέιχ Χασίνα στη Ντάκα.

Η αστυνομία του Μπανγκλαντές συνέλαβε έναν γνωστό φωτορεπόρτερ, τον Σαχιντούλ Αλάμ, για «προκλητικές δηλώσεις» τις οποίες φέρεται να έκανε στο τηλεοπτικό δίκτυο al Jazeera αναφορικά με τις διαδηλώσεις.

Περίπου είκοσι αστυνομικοί με πολιτικά πήγαν χθες στο σπίτι του Αλάμ, 63 ετών, για να τον συλλάβουν, λίγες ώρες αφού παραχώρησε συνέντευξη στο al Jazeera, σύμφωνα με τον συνεργάτη του Αμπίρ Αμπντουλάχ.

«Οδηγήθηκε σήμερα νωρίς το πρωί στο γραφείο μας. Τον ανακρίνουμε διότι έδωσε ψευδείς πληροφορίες σε διάφορα μέσα ενημέρωσης και για τις προκλητικές του δηλώσεις», δήλωσε ο Μόσιουρ Ράχμαν αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Στη διάρκεια της 40χρονης καριέρας του ο Αλάμ έχει εργαστεί για πολλά ξένα μέσα, όπως η εφημερίδα New York Times, το περιοδικό Time και το National Geographic.

Τις τελευταίες ημέρες καλύπτει εκτενώς τις διαδηλώσεις και έχει αναρτήσει στον λογαριασμό του στο Facebook διάφορα σχόλια για τα γεγονότα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συρία: Ένταλμα σύλληψης για τον Άσαντ – Στο «τραπέζι» η εμπλοκή της Ιντερπόλ

Διεθνή / Συρία: Ένταλμα σύλληψης για τον Άσαντ – Στο «τραπέζι» η εμπλοκή της Ιντερπόλ

Υπενθυμίζεται ότι ο Άσαντ και η οικογένειά του κατέφυγαν στη Ρωσία τον Δεκέμβριο, έπειτα από την ανατροπή της κυβέρνησής του από αντάρτες και τζιχαντιστές, ύστερα από 13 χρόνια εμφυλίου πολέμου
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Το απόρρητο σχέδιο 21 σημείων του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: Το απόρρητο σχέδιο 21 σημείων του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου

Το σχέδιο των ΗΠΑ, που χαρακτηρίζεται «δυναμικό» και αναμένεται να βελτιωθεί τις επόμενες ημέρες, παρουσιάζεται ως η πρώτη ολοκληρωμένη αμερικανική πρόταση που επιχειρεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην ασφάλεια του Ισραήλ και στη μελλοντική κρατική υπόσταση των Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Ιράκ και Κούρδοι τα βρήκαν: Ρέει ξανά το πετρέλαιο μέσω Τουρκίας έπειτα από 2,5 χρόνια

Διεθνή / Ιράκ και Κούρδοι τα βρήκαν: Ρέει ξανά το πετρέλαιο μέσω Τουρκίας έπειτα από 2,5 χρόνια

Το αργό πετρέλαιο από το πετρελαϊκό κοίτασμα Peshkhabour της Περιφέρειας του Κουρδιστάν άρχισε να ρέει και πάλι προς το λιμάνι του Τζεϊχάν, στην κοιλάδα των Αδάνων της Τουρκίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια