Μπαγκλαντές: Εξαγριωμένο πλήθος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου και έκαψε άνδρα- Επειδή «βεβήλωσε το Κοράνι»

Μπαγκλαντές: Εξαγριωμένο πλήθος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου και έκαψε άνδρα- Επειδή «βεβήλωσε το Κοράνι» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Εκατοντάδες άνθρωποι στο Μπαγκλαντές ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου και στη συνέχεια έκαψαν το άψυχο σώμα άνδρα που κατηγορήθηκε ότι βεβήλωσε το Κοράνι.

Το φρικτό περιστατικό έγινε στην πόλη Μπουριμάρι, κοντά στα σύνορα του Μπαγκλαντές με την Ινδία. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο όχλος άρπαξε δύο άνδρες που είχαν τεθεί υπό κράτηση, αφού κατηγορήθηκαν ότι πάτησαν το Κοράνι στο μεγαλύτερο τέμενος της πόλης.

«Ξυλοκόπησαν τον έναν μέχρι θανάτου και κατόπιν έκαψαν το πτώμα», δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Αμπίντα Σουλτάνα. Ο δεύτερος άνδρας, αν και τραυματισμένος, κατάφερε να διαφύγει.

Η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τους δύο άνδρες, σε γραφείο του δήμου, έπειτα από καταγγελίες πιστών που ήταν στο τέμενος. Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι εισέβαλαν στο γραφείο, όπου βρίσκονταν οι δύο άνδρες. Η αστυνομία προσπάθησε να ηρεμήσει το ηρεμήσει το εξαγριωμένο πλήθος, χωρίς αποτέλεσμα όμως, αφού άρπαξαν τους δύο άνδρες και στη συνέχεια πυρπόλησαν το γραφείο. Ο όχλος έκαψε το πτώμα του θύματος στον δρόμο.

Η πλειονότητα των κατοίκων του Μπαγκλαντές είναι μουσουλμάνοι και στη χώρα υπάρχει οργή για τις δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με τα σκίτσα του Μωάμεθ. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν αυτήν την εβδομάδα στις αντιγαλλικές διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα Ντάκα και την πόλη Τσιταγκόνγκ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ ΑFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ