Μουν: Ο Κιμ θέλει να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ

Μουν: Ο Κιμ θέλει να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ Facebook Twitter
EPA
1

Την προσήλωσή του στην «πλήρη αποπυρηνικοποίηση» της κορεατικής χερσονήσου, επανέλαβε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν. 

Χθες, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας συναντήθηκε εκτός προγράμματος με τον Μουν, με τον τελευταίο να διαβεβαιώνει τη διεθνή κοινότητα για τις ειρηνικές, πλέον, προθέσεις του Κιμ. 

Όπως είπε ο Μουν, ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιθυμεί τη διεξαγωγή της συνόδου κορυφής με τον Ντόναλντ Τραμπ, στη Σιγκαπούρη, που είχε αρχικώς προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου. 

Μουν και Κιμ συμφώνησαν για τη σημασία της επιτυχούς έκβασης της συνόδου με τις ΗΠΑ, όπως τόνισε ο Μουν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Σεούλ. 

Η Πιονγιανγκ θεωρεί ότι οι διαβουλεύσεις με τις ΗΠΑ θα αποτελέσουν μια ιστορική ευκαιρία για να δοθεί ένα τέλος σε δεκαετίες αντιπαράθεσης, είπε ο Μουν.

Ο Κιμ «εξέφρασε την πρόθεσή του να τερματίσει η μακροχρόνια περίοδος αντιπαράθεσης (...) με στόχο τη συνεργασία για ειρήνη και ευημερία».


Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, επέστρεψε την Πέμπτη στη Σεούλ, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Τραμπ στην Ουάσινγκτον, μεταφέροντας την «ακλόνητη βούληση» του Αμερικανού προέδρου για την αποκλιμάκωση της κρίσης στη χερσόνησο.

Τραμπ: Προχωράμε πολύ καλά

Το Σάββατο, ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι εξακολουθεί να εξετάζει το ενδεχόμενο διεξαγωγής της συνόδου κορυφής στις 12 Ιουνίου.


«Πηγαίνουμε πολύ καλά αναφορικά με τη σύνοδο με τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε. «Προχωρά πολύ καλά. Οπότε, εξετάζουμε την 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη. Αυτό δεν έχει αλλάξει. Επομένως, θα δούμε τι θα συμβεί».

Σε ένδειξη καλής θέλησης, η Βόρεια Κορέα έχει ήδη ανατινάξει τις σήραγγες που χρησιμοποίησε στις πυρηνικές της δοκιμές στο πεδίο Πούνγκι-ρι, κάτω από το όρος Μάνταπ στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Ειδικοί αναλυτές χαρακτήρισαν αυτή την κίνηση ως «ουσιώδη» προς την κατεύθυνση του παγκόσμιου πυρηνικού αφοπλισμού.

Με πληροφορίες από AFP και Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Διεθνή / Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία που είχε και αφορούσε τα δισέγγονά της

Αν και το παλάτι δεν αποκάλυψε ποτέ λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, φέρεται να επιδεινώθηκε το καλοκαίρι του 2022 και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε μια αίσθηση αποχαιρετισμού στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Λίβανος: Πότε οι συνομιλίες με Ισραήλ, το μήνυμα της Χεζμπολάχ - Έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Αφού τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, το Ισραήλ υποστήριξε- αντίθετα με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που ήταν ο μεσολαβητής «κλειδί»- ότι ο Λίβανος δεν συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
"Εμείς αυτοί ότι, όχι δεν θέλαμε για να γίνει η συνάντηση, ε και μεις ύστερα είπαμε: Εντάξει θέλουμε εεε... δεν θέλουμε και μεις κι αυτοί ύστερα, μετά εμείς αφού είπαμε, είπαμε ναι αυτό θέλουμε, είπαν δεν θέλουμε και εμείς το αλλάξαμε και λέμε εντάξει λέμε ούτε και μεις θέλουμε και μετά είπανε αυτοί πάλι ότι ξέρετε εμείς θέλουμε να γίνει... εμείς μετά δεν δεχτήκαμε, μετά απ' όλα αυτά και είπαμε να, να γίνει μετά η συνάντηση, όποτε το ορίσει ο ΟΗΕ.Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο."