Μουν: Ο Κιμ θέλει να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ

Μουν: Ο Κιμ θέλει να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ Facebook Twitter
EPA
1

Την προσήλωσή του στην «πλήρη αποπυρηνικοποίηση» της κορεατικής χερσονήσου, επανέλαβε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν. 

Χθες, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας συναντήθηκε εκτός προγράμματος με τον Μουν, με τον τελευταίο να διαβεβαιώνει τη διεθνή κοινότητα για τις ειρηνικές, πλέον, προθέσεις του Κιμ. 

Όπως είπε ο Μουν, ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιθυμεί τη διεξαγωγή της συνόδου κορυφής με τον Ντόναλντ Τραμπ, στη Σιγκαπούρη, που είχε αρχικώς προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου. 

Μουν και Κιμ συμφώνησαν για τη σημασία της επιτυχούς έκβασης της συνόδου με τις ΗΠΑ, όπως τόνισε ο Μουν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Σεούλ. 

Η Πιονγιανγκ θεωρεί ότι οι διαβουλεύσεις με τις ΗΠΑ θα αποτελέσουν μια ιστορική ευκαιρία για να δοθεί ένα τέλος σε δεκαετίες αντιπαράθεσης, είπε ο Μουν.

Ο Κιμ «εξέφρασε την πρόθεσή του να τερματίσει η μακροχρόνια περίοδος αντιπαράθεσης (...) με στόχο τη συνεργασία για ειρήνη και ευημερία».


Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, επέστρεψε την Πέμπτη στη Σεούλ, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Τραμπ στην Ουάσινγκτον, μεταφέροντας την «ακλόνητη βούληση» του Αμερικανού προέδρου για την αποκλιμάκωση της κρίσης στη χερσόνησο.

Τραμπ: Προχωράμε πολύ καλά

Το Σάββατο, ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι εξακολουθεί να εξετάζει το ενδεχόμενο διεξαγωγής της συνόδου κορυφής στις 12 Ιουνίου.


«Πηγαίνουμε πολύ καλά αναφορικά με τη σύνοδο με τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε. «Προχωρά πολύ καλά. Οπότε, εξετάζουμε την 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη. Αυτό δεν έχει αλλάξει. Επομένως, θα δούμε τι θα συμβεί».

Σε ένδειξη καλής θέλησης, η Βόρεια Κορέα έχει ήδη ανατινάξει τις σήραγγες που χρησιμοποίησε στις πυρηνικές της δοκιμές στο πεδίο Πούνγκι-ρι, κάτω από το όρος Μάνταπ στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Ειδικοί αναλυτές χαρακτήρισαν αυτή την κίνηση ως «ουσιώδη» προς την κατεύθυνση του παγκόσμιου πυρηνικού αφοπλισμού.

Με πληροφορίες από AFP και Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / The Times: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι «αναίσθητος» και νοσηλεύεται σε «σοβαρή κατάσταση»

Διπλωματικό υπόμνημα αποκαλύπτει την τοποθεσία του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, ο οποίος τραυματίστηκε στην ίδια αμερικανοϊσραηλινή αεροπορική επιδρομή που σκότωσε τον πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: «Κινδυνεύετε αν είστε σε τρένα» λέει το Ισραήλ στους Ιρανούς - «Αλαζόνας ο Τραμπ» δηλώνει η Τεχεράνη

Εκτοξεύοντας νέες απειλές εναντίον του ιρανικού καθεστώτος, ο Τραμπ τόνισε ότι θα καταστρέψει «κάθε σταθμό παραγωγής ενέργειας» και «κάθε γέφυρα» στο Ιράν εντός 4 ωρών από την εκπνοή του τελεσίγραφου
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Τι θα γίνει με τα Στενά του Ορμούζ: Σήμερα η ψηφοφορία του ΟΗΕ λίγο πριν λήξει το τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν

Τι προβλέπει το σχέδιο απόφασης που έχει υποβάλει το Μπαχρέιν με στόχο την προστασία της εμπορικής ναυσιπλοΐας μέσα και γύρω από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Διεθνή / Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Στο σημείο έχουν ήδη βρεθεί κανόνια, παπούτσια, κομμάτια από στολές, διακριτικά, μπουκάλια και ανθρώπινα λείψανα, ενώ οι αρχαιολόγοι δουλεύουν με πίεση χρόνου, επειδή η περιοχή συνδέεται με το μεγάλο κατασκευαστικό project του Lynetteholm.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
"Εμείς αυτοί ότι, όχι δεν θέλαμε για να γίνει η συνάντηση, ε και μεις ύστερα είπαμε: Εντάξει θέλουμε εεε... δεν θέλουμε και μεις κι αυτοί ύστερα, μετά εμείς αφού είπαμε, είπαμε ναι αυτό θέλουμε, είπαν δεν θέλουμε και εμείς το αλλάξαμε και λέμε εντάξει λέμε ούτε και μεις θέλουμε και μετά είπανε αυτοί πάλι ότι ξέρετε εμείς θέλουμε να γίνει... εμείς μετά δεν δεχτήκαμε, μετά απ' όλα αυτά και είπαμε να, να γίνει μετά η συνάντηση, όποτε το ορίσει ο ΟΗΕ.Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο."