No.1

Μουν: Ο Κιμ θέλει να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ

Μουν: Ο Κιμ θέλει να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ Facebook Twitter
EPA
1

Την προσήλωσή του στην «πλήρη αποπυρηνικοποίηση» της κορεατικής χερσονήσου, επανέλαβε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν. 

Χθες, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας συναντήθηκε εκτός προγράμματος με τον Μουν, με τον τελευταίο να διαβεβαιώνει τη διεθνή κοινότητα για τις ειρηνικές, πλέον, προθέσεις του Κιμ. 

Όπως είπε ο Μουν, ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιθυμεί τη διεξαγωγή της συνόδου κορυφής με τον Ντόναλντ Τραμπ, στη Σιγκαπούρη, που είχε αρχικώς προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου. 

Μουν και Κιμ συμφώνησαν για τη σημασία της επιτυχούς έκβασης της συνόδου με τις ΗΠΑ, όπως τόνισε ο Μουν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Σεούλ. 

Η Πιονγιανγκ θεωρεί ότι οι διαβουλεύσεις με τις ΗΠΑ θα αποτελέσουν μια ιστορική ευκαιρία για να δοθεί ένα τέλος σε δεκαετίες αντιπαράθεσης, είπε ο Μουν.

Ο Κιμ «εξέφρασε την πρόθεσή του να τερματίσει η μακροχρόνια περίοδος αντιπαράθεσης (...) με στόχο τη συνεργασία για ειρήνη και ευημερία».


Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, επέστρεψε την Πέμπτη στη Σεούλ, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Τραμπ στην Ουάσινγκτον, μεταφέροντας την «ακλόνητη βούληση» του Αμερικανού προέδρου για την αποκλιμάκωση της κρίσης στη χερσόνησο.

Τραμπ: Προχωράμε πολύ καλά

Το Σάββατο, ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι εξακολουθεί να εξετάζει το ενδεχόμενο διεξαγωγής της συνόδου κορυφής στις 12 Ιουνίου.


«Πηγαίνουμε πολύ καλά αναφορικά με τη σύνοδο με τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε. «Προχωρά πολύ καλά. Οπότε, εξετάζουμε την 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη. Αυτό δεν έχει αλλάξει. Επομένως, θα δούμε τι θα συμβεί».

Σε ένδειξη καλής θέλησης, η Βόρεια Κορέα έχει ήδη ανατινάξει τις σήραγγες που χρησιμοποίησε στις πυρηνικές της δοκιμές στο πεδίο Πούνγκι-ρι, κάτω από το όρος Μάνταπ στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Ειδικοί αναλυτές χαρακτήρισαν αυτή την κίνηση ως «ουσιώδη» προς την κατεύθυνση του παγκόσμιου πυρηνικού αφοπλισμού.

Με πληροφορίες από AFP και Reuters

Διεθνή
1

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
"Εμείς αυτοί ότι, όχι δεν θέλαμε για να γίνει η συνάντηση, ε και μεις ύστερα είπαμε: Εντάξει θέλουμε εεε... δεν θέλουμε και μεις κι αυτοί ύστερα, μετά εμείς αφού είπαμε, είπαμε ναι αυτό θέλουμε, είπαν δεν θέλουμε και εμείς το αλλάξαμε και λέμε εντάξει λέμε ούτε και μεις θέλουμε και μετά είπανε αυτοί πάλι ότι ξέρετε εμείς θέλουμε να γίνει... εμείς μετά δεν δεχτήκαμε, μετά απ' όλα αυτά και είπαμε να, να γίνει μετά η συνάντηση, όποτε το ορίσει ο ΟΗΕ.Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο."