Μοσκοβισί: Η Ρωσία είναι εν μέρει υπεύθυνη για την τραγωδία στη Συρία

Μοσκοβισί: Η Ρωσία είναι εν μέρει υπεύθυνη για την τραγωδία στη Συρία Facebook Twitter
EPA/ORESTIS PANAGIOTOU
0

Η Ρωσία είναι ένας εταίρος «που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε», αλλά είναι επίσης εν μέρει υπεύθυνη για την τραγωδία στη Συρία, δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί στο ραδιοφωνικό σταθμό RMC, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.


«Χρειάζεται να οικοδομήσουμε μια σχέση σταθερότητας και συνεργασίας με τον κ. Πούτιν», ανέφερε, στις δηλώσεις του που έγιναν μετά τη δολοφονία του ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα χθες, σε μια επίθεση που προφανώς συνδέεται με τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.

Ο Μοσκοβισί δήλωσε ότι οι χώρες της Δύσης πρέπει να διαπραγματευθούν με όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στη διαμάχη, συμπεριλαμβανομένου και του συριακού καθεστώτος. Πρόσθεσε ότι για την ΕΕ, η συριακή κυβέρνηση δεν αποτελεί μέρος της λύσης». «Το συριακό καθεστώς είναι υπεύθυνο για τις αβάσταχτες εικόνες από το Χαλέπι», δήλωσε.

Παράλληλα, ο ευρωπαίος επίτροπος ζήτησε την εκκένωση του Ανατολικού Χαλεπίου. Πρόσθεσε ότι οι οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας «δεν είναι η πρώτη αντίδραση» και ότι υπάρχει ανάγκη για πολιτικά μέτρα.


Τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ θα πρέπει να ενισχυθούν, δήλωσε ο Μοσκοβισί, στον απόηχο της επίθεσης με φορτηγό χθες σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Αντίθετα, χαρακτήρισε «άχρηστη» και δαπανηρή την επαναφορά των εθνικών συνόρων εντός της ΕΕ. Ο επίτροπος δήλωσε ότι οι αυξημένοι έλεγχοι στις κινήσεις κεφαλαίων θα μπορούσαν να συμβάλουν στον εντοπισμό των τρομοκρατών.


Ο Μοσκοβισί αναφέρθηκε επίσης στην Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία κρίθηκε χθες ένοχη από δικαστήριο του Παρισιού για άμελεια, λέγοντας ότι θα πρέπει να παραμείνει στην κεφαλή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ την χαρακτήρισε «ειλικρινή» και «καλό άνθρωπο».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Εκατοντάδες πολίτες σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στα εγκαίνια του νέου αμερικανικού προξενείου

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Τζεφ Λάντρι, ότι «ήρθε η ώρα η Ουάσινγκτον να επαναφέρει το αποτύπωμά της» στην αρκτική περιοχή
THE LIFO TEAM
Μπεν-Γβιρ: Βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει την κακομεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων

Διεθνή / Μπεν-Γβιρ: Το βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει πώς το Ισραήλ κακοποιεί τους Παλαιστίνιους κρατουμένους

Οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων έχουν τεκμηριώσει την πρωτοφανή έκταση βίαιων πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας, που διαπράττονται από δεσμοφύλακες.
THE LIFO TEAM