Μνηστή Κασόγκι: Δεν πίστευε ότι θα τον ανακρίνουν μέσα στο προξενείο

Μνηστή Κασόγκι: Δεν πίστευε ότι θα τον ανακρίνουν μέσα στο προξενείο Facebook Twitter
0

Η αρραβωνιαστικιά του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, Χατζιτζέ Τζενγκίζ, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Haberturk ότι ο αρραβωνιαστικός της εκτιμούσε ότι θα αντιμετώπιζε «κάποια προβλήματα» στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.


Η ίδια υποστηρίζει ότι ο Κασόγκι δεν ήθελε να πάει στο προξενείο, αλλά αποφάσισε να το αποτολμήσει ώστε να παραλάβει τα απαραίτητα χαρτιά για τον γάμο του με την ίδια.


Ο Κασόγκι εξέφραζε τον φόβο κλιμάκωσης της έντασης ή απόρριψης των αιτημάτων του, στην περίπτωση που δεν πήγαινε στο προξενείο. Πάντως ο ίδιος εκτιμούσε ότι η Σαουδική Αραβία δεν θα τολμούσε να τον ανακρίνει ή να τον συλλάβει στο έδαφος της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την Τζενγκίζ, ο Κασόγκι της είχε πει ότι «του είχαν φερθεί καλά» στο προξενείο, κατά την πρώτη επίσκεψή του, στις 28 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο στις 2 Οκτωβρίου, ο Κασόγκι μπήκε στο προξενείο και δεν επέστρεψε ποτέ. 

Μετά από εβδομάδες διαψεύσεων, η Σαουδική Αραβία αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως ο δημοσιογράφος έχασε τη ζωή του μέσα στο προξενείο. Αρχικά, το Ριάντ υποστήριξε ότι ο θάνατος του δημοσιογράφου προκλήθηκε κατά τη διάρκεια «καβγά» αλλά τώρα ο Σαουδάραβας εισαγγελέας κάνει λόγο για «προμελετημένη δολοφονία». 

Συνολικά 18 ύποπτοι, όλοι Σαουδάραβες, έχουν συλληφθεί στη Σαουδική Αραβία και πολλοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών έχουν αποπεμφθεί ενώ αρκετά στοιχεία συνδέουν τους εκτελεστές του Κασόγκι με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ