Μιανμάρ: Ο στρατός απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος της Αούνγκ Σαν Σου Τσι για walkie talkie στο σπίτι της

Μιανμάρ: Ο στρατός απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος της Αούνγκ Σαν Σου Τσι για walkie talkie στο σπίτι της Facebook Twitter
EPA
0

Μετά το πραξικόπημα απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος της de facto ηγέτιδας της Μιανμάρ, Αούνγκ Σαν Σου Τσι, επειδή βρέθηκαν walkie talkie στο σπίτι της.

Η παράδοξη κατηγορία, για την οποία ζητείται η κράτησή της για 15 ημέρες, αφορά τουλάχιστον 10 walkie talkie που βρέθηκαν στο σπίτι της, στην πρωτεύουσα της Μιανμάρ.

Αυτός ο εξοπλισμός επικοινωνίας εισήχθη παράνομα στη χώρα, χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, αναφέρει δικαστικό έγγραφο με ημερομηνία την 1η Φεβρουαρίου (την ημέρα του πραξικοπήματος), το οποίο διατάσσει την κράτησή της για 15 ημέρες. Αν καταδικαστεί, είναι αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης έως τριών ετών.

Εκτός από την Αούνγκ Σαν Σου Τσι, που τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό, κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε βάρος του προέδρου που «έριξε» το πραξικόπημα. Ο Ουίν Μιντ κατηγορείται για παραβίαση των πρωτοκόλλων για τον κορωνοϊό, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας για τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι χαιρέτισε υποστηρικτές του που ήταν σε αυτοκίνητο, σύμφωνα με το κόμμα της Σου Τσι, Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία, το οποίο κέρδισε τις εκλογές. Αν κριθεί ένοχος, επίσης αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως τρία έτη. Επίσης, αν έχει ποινικό μητρώο μπορεί να μην είναι σε θέση να επιστρέψει στη θέση του προέδρου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αούνγκ Σαν Σου Τσι βρίσκεται αντιμέτωπη με παράδοξες κατηγορίες. Η 75χρονη, που τιμήθηκε με Νόμπελ Ειρήνης το 1991, έχει περάσει συνολικά 15 χρόνια σε κατ' οίκον περιορισμό, μέχρι την απελευθέρωσή της το 2010. Στο παρελθόν, η κράτησή της παρατάθηκε επειδή ένας Αμερικανός κολύμπησε απρόσκλητος έως τη βίλα της, στην όχθη λίμνης, αναγκάζοντάς την να παραβιάσει τους όρους του κατ'οίκον περιορισμού.

Με πληροφορίες από ΝΥΤ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM
Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού» - Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε δεχθεί κριτική επειδή απέφευγε τον όρο
LIFO NEWSROOM