Μιανμάρ: Χιλιάδες άνθρωποι στην κηδεία της 20χρονης διαδηλώτριας- Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες

Μιανμάρ: Χιλιάδες άνθρωποι στην κηδεία της 20χρονης διαδηλώτριας- Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες Facebook Twitter
EPA
0

Χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν το παρών στην κηδεία της 20χρονης που αναδείχθηκε σε είδωλο της αντίστασης κατά της στρατιωτικής χούντας στη Μιανμάρ.

Η κηδεία της Μία Τουάτε Τουάτε Κιενγκ έγινε στα περίχωρα της πρωτεύουσας, Νάι Πι Τάου. Η 20χρονη τραυματίστηκε από σφαίρα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια διαδήλωσης την προηγούμενη εβδομάδα και την Παρασκευή υπέκυψε στα τραύματά της. Ήταν η πρώτη νεκρή των διαμαρτυριών που ξέσπασαν μετά το πραξικόπημα της Μιανμάρ.

Σηκώνοντας τα τρία δάκτυλα του χεριού τους, ως ένδειξη αντίστασης, το πλήθος άρχισε να φωνάζει, μόλις το φέρετρο πέρασε από το σημείο: «Κάτω η δικτατορία», «Θα πολεμήσουμε έως τη νίκη», προτού διαλυθεί.

 

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Μιανμάρ, καθώς και σήμερα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους των μεγάλων πόλεων. «Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε. Θα πολεμήσουμε μέχρι το τέλος», είπε ένας 26χρονος διαδηλωτής στη Γιανγκόν, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας. «Εάν φοβόμαστε, δεν θα καταφέρουμε να ανατρέψουμε τη χούντα», συμπλήρωσε.

Διαδήλωση έγινε και στο Μαντελέι, εκεί όπου χθες έγιναν οι φονικότερες ταραχές, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον των συγκεντρωμένων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM