Μιανμάρ: Χιλιάδες άνθρωποι στην κηδεία της 20χρονης διαδηλώτριας- Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες

Μιανμάρ: Χιλιάδες άνθρωποι στην κηδεία της 20χρονης διαδηλώτριας- Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες Facebook Twitter
EPA
0

Χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν το παρών στην κηδεία της 20χρονης που αναδείχθηκε σε είδωλο της αντίστασης κατά της στρατιωτικής χούντας στη Μιανμάρ.

Η κηδεία της Μία Τουάτε Τουάτε Κιενγκ έγινε στα περίχωρα της πρωτεύουσας, Νάι Πι Τάου. Η 20χρονη τραυματίστηκε από σφαίρα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια διαδήλωσης την προηγούμενη εβδομάδα και την Παρασκευή υπέκυψε στα τραύματά της. Ήταν η πρώτη νεκρή των διαμαρτυριών που ξέσπασαν μετά το πραξικόπημα της Μιανμάρ.

Σηκώνοντας τα τρία δάκτυλα του χεριού τους, ως ένδειξη αντίστασης, το πλήθος άρχισε να φωνάζει, μόλις το φέρετρο πέρασε από το σημείο: «Κάτω η δικτατορία», «Θα πολεμήσουμε έως τη νίκη», προτού διαλυθεί.

 

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Μιανμάρ, καθώς και σήμερα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους των μεγάλων πόλεων. «Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε. Θα πολεμήσουμε μέχρι το τέλος», είπε ένας 26χρονος διαδηλωτής στη Γιανγκόν, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας. «Εάν φοβόμαστε, δεν θα καταφέρουμε να ανατρέψουμε τη χούντα», συμπλήρωσε.

Διαδήλωση έγινε και στο Μαντελέι, εκεί όπου χθες έγιναν οι φονικότερες ταραχές, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον των συγκεντρωμένων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Δεν υπάρχουν πραγματικές παραχωρήσεις» στην απάντηση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προειδοποιώντας παράλληλα για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM