Μιανμάρ: Ελεύθερος αφέθηκε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Ντάνι Φένσερ

Μιανμάρ: Απελευθερώθηκε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Ντάνι Φένσερ Facebook Twitter
Instagram
0

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Ντάνι Φένσερ αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή της Μιανμάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή Μέσα θα του επιτραπεί να φύγει από τη χώρα.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο BBC, ο εκπρόσωπος της χούντας, υποστράτηγος Zaw Min Tun.

Την Παρασκευή του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 11 ετών από την χούντα, που τον έκρινε ένοχο για σειρά κατηγοριών κατά του καθεστώτος.

Ο Φένστερ, ο οποίος ήταν διευθυντής σύνταξης του διαδικτυακού περιοδικού Frontier Myanmar, κρίθηκε ένοχος την Παρασκευή για υποκίνηση φερόμενης διάδοσης ψευδών ή εμπρηστικών πληροφοριών, για επαφή με παράνομες οργανώσεις και για παραβίαση των κανονισμών για τις βίζες, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, Than Zaw Aung.

Παράλληλα, αντιμετωπίζει δύο επιπλέον κατηγορίες σε διαφορετικό δικαστήριο για φερόμενη παραβίαση του αντιτρομοκρατικού νόμου και ενός νόμου περί προδοσίας και εξέγερσης.


Ο Φένστερ συνελήφθη καθώς πήγαινε σπίτι του για να δει την οικογένειά του στο Ντιτρόιτ τον Μάιο. Έκτοτε κρατείτο στη φυλακή Insein της Yangon.

Ο 37χρονος κατηγορήθηκε αρχικά για φερόμενη ενθάρρυνση διαφωνίας κατά του στρατού, παραβίαση του μεταναστευτικού νόμου, ενώ πριν από δύο ημέρες προστέθηκαν επιπλέον κατηγορίες για εξέγερση και τρομοκρατία.

Η αμερικανική κυβέρνηση ωστόσο είχε κάνει λόγο για «βαθιά άδικη φύση της κράτησης του» δημοσιογράφου, ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή του.

Ο στρατός της Μιανμάρ έχει περιορίσει τον Τύπο από τότε που ανέλαβε την εξουσία, μετά το πραξικόπημα του Φεβρουαρίου, συλλαμβάνοντας δεκάδες δημοσιογράφους.

Η χούντα μέχρι τώρα έχει σκοτώσει περισσότερους από 1.200 ανθρώπους, σύμφωνα με τοπική ομάδα παρακολούθησης.

Με πληροφορίες του BBC/Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ