Μια γυναίκα νεκρή και 23 αρρώστησαν μετά από γεύμα σε εστιατόριο με αστέρι Michelin

Μια γυναίκα νεκρή και 23 αρρώστησαν μετά από γεύμα σε εστιατόριο με αστέρι Michelin Facebook Twitter
0

Μια γυναίκα πέθανε και 23 ακόμη άτομα αρρώστησαν μετά από γεύμα σε εστιατόριο της Ισπανίας, βραβευμένο με αστέρι Michelin. 

Το περασμένο Σάββατο, η 46χρονη Maria Jesus Fernandez Calvo γιόρταζε τα γενέθλια του συζύγου της μαζί με τον γιο τους στο εστιατόριο RiFF στην Βαλένθια, όπου παρήγγειλε ένα πιάτο με ρύζι και μανιτάρια, σύμφωνα με την Telegraph. Πολύ σύντομα άρχισε να υποφέρει από σπασμούς λόγω εμετού και διάρροιας και πέθανε τελικά στο σπίτι της νωρίς το πρωί της Κυριακής. 

Η ισπανική εφημερίδα El Pais μετέδωσε πως ο σύζυγος της 46χρονης καθώς και ο μικρός γιος τους επίσης εμφάνισαν παρόμοια συμπτώματα αλλά «ήπια» και έκτοτε έχουν αναρρώσει. 

Οι τρεις τους προστίθενται στα 21 ακόμη άτομα που υποστηρίζουν ότι αρρώστησαν αφού δείπνησαν επίσης στο συγκεκριμένο εστιατόριο, σύμφωνα με το δημοσίευμα. 

Σύμφωνα με τις αρχές, που επιβεβαίωσαν τον θάνατο της γυναίκας, οι προκαταρκτικές έρευνες στο RiFF δεν βρήκαν κάτι ασυνήθιστο, προσθέτοντας πως τα δείγματα που συλλέχθηκαν τις τελευταίες ημέρες έχουν σταλεί το Εθνικό Τοξικολογικό Ινστιτούτο για ανάλυση.

Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει σχετικά με το συμβάν 17 θαμώνες του καταστήματος, εκ των οποίων οι 14 ανέφεραν κάποιου είδους ελαφρά συμπτώματα, όπως εμετό. Οι αρχές αποδίδουν μερικώς τον θάνατο της 46χρονης στα μανιτάρια Μορχέλα που περιείχε το πιάτο και περιμένουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας για να καταλήξουν στην αιτία θανάτου. 

Το συγκεκριμένο μανιτάρι, που είναι πανάκριβο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D, πρέπει να μαγειρεύεται πολύ καλά πριν καταναλωθεί γιατί περιέχει τοξίνες. 

Το εστιατόριο RiFF θα παραμείνει κλειστό για όσο καιρό συνεχίζονται οι έρευνες, ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης και σεφ Bernd H. Knoller. «Άσχετα με την αιτία όλου αυτού, θέλω να ζητήσω συγγνώμη για ό,τι έγινε, ελπίζοντας πως θα ξεκαθαρίσουν σύντομα τα πράγματα», είπε ο ίδιος, σημειώνοντας πως μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί καμία υγειονομική παράβαση. 

Ο Knoller άνοιξε το εστιατόριο το 2001 και βραβεύτηκε με αστέρι Michelin το 2009.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πόλεμος Ουκρανίας - Ρωσίας κλιμακώνεται: Νέες επιθέσεις και διπλωματικά αδιέξοδα

Διεθνή / Ο πόλεμος Ουκρανίας - Ρωσίας κλιμακώνεται: Νέες επιθέσεις και διπλωματικά αδιέξοδα

Οι ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικά αεροδρόμια και η αδιέξοδη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη δείχνουν πως ο πόλεμος εισέρχεται σε νέα φάση - Η σιωπή του Τραμπ, η στάση του Πούτιν και η αδυναμία επίτευξης ειρήνης εντείνουν την κρίση
LIFO NEWSROOM
Μαντλίν ΜακΚάν: Οι τελευταίες εξελίξεις της νέας έρευνας για την εξαφάνιση-μυστήριο

Διεθνή / Μαντλίν ΜακΚάν: Οι τελευταίες εξελίξεις της νέας έρευνας για την εξαφάνιση-μυστήριο

Η νέα έρευνα - έπειτα από δύο χρόνια- επικεντρώνεται στον δήμο Λάγκος, που βρίσκεται δίπλα στην Praia da Luz, την πόλη στην περιοχή του Αλγκάρβε όπου η Μαντλίν ΜακΚάν χάθηκε το 2007
LIFO NEWSROOM
Πρόωρες εκλογές στην Ολλανδία: Ο Βίλντερς έριξε την κυβέρνηση

Διεθνή / Πρόωρες εκλογές στην Ολλανδία: Ο Βίλντερς έριξε την κυβέρνηση

Δεκαοκτώ μήνες μετά την αιφνιδιαστική του νίκη στις εκλογές, που προκάλεσε σοκ στην Ευρώπη και τον κόσμο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το Κόμμα για την Ελευθερία του Βίλντερς παραμένει το δημοφιλέστερο
LIFO NEWSROOM
Οι ισραηλινές επιθέσεις σε σχολεία στη Γάζα «αποτελούν στρατηγική», λέει ο Guardian

Διεθνή / Οι ισραηλινές επιθέσεις σε σχολεία στη Γάζα «αποτελούν στρατηγική», λέει ο Guardian

Αποκαλύψεις του Guardian δείχνουν πως σειρά ισραηλινών επιθέσεων σε σχολεία-καταφύγια στη Γάζα ήταν μέρος στρατιωτικής στρατηγικής - Πάνω από 120 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά. Διεθνής ανησυχία και καταδίκες
LIFO NEWSROOM
Τούρκος σεισμολόγος: Είναι από τα μέρη που μπορούν να δώσουν σεισμούς 8 Ρίχτερ

Διεθνή / Τούρκος σεισμολόγος: Είναι από τα μέρη που μπορούν να δώσουν σεισμούς 8 Ρίχτερ

Από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ, ένα 14χρονο υπέστη σοβαρότατη κρίση πανικού και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Μάκρης, όπου οι γιατροί δεν κατάφεραν να το κρατήσουν στη ζωή
LIFO NEWSROOM