Μεθυσμένοι τουρίστες διανυκτέρευσαν στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ

Μεθυσμένοι τουρίστες διανυκτέρευσαν στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Δύο Αμερικανοί τουρίστες μέθυσαν και βρέθηκαν τα ξημερώματα να κοιμούνταν στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ.

Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν «κατά τις πρωινές ώρες» της περασμένης Κυριακής, πριν από το άνοιγμα του Πύργου του Άιφελ για το κοινό στις 9 το πρωί.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκαναν εργαζόμενοι στον τομέα ασφαλείας της Sete, εταιρείας που είναι αρμόδια για τη λειτουργία του Πύργου του Άιφελ, τους βρήκαν να κοιμούνται βαθιά.

Οι τουρίστες βρίσκονταν μεταξύ του δεύτερου και τρίτου ορόφου του Πύργου, σε ένα τμήμα που δεν ήταν προσβάσιμο στο κοινό.

«Δεν αποτελούσαν κάποια προφανή απειλή», τόνισε η εταιρεία. 

Αφού πλήρωσαν εισιτήριο εισόδου την Κυριακή γύρω στις 22:40 το βράδυ, πήδηξαν κάποια φράγματα ασφαλείας καθώς κατέβαιναν τις σκάλες από την κορυφή του Πύργου του Άιφελ, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Πυροσβέστες περισυνέλεξαν από το σημείο τους δύο μεθυσμένους τουρίστες. Φαίνεται ότι «παρέμειναν κολλημένοι εκεί λόγω της μεγάλης ποσότητας αλκοόλ που είχαν καταναλώσει», τόνισαν εισαγγελικές αρχές του Παρισιού στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι δύο τουρίστες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του 7ου διαμερίσματος της πρωτεύουσας για ανάκριση και η τόνισε ότι πρόκειται να κινηθεί νομικά εναντίον τους.

«Δεν διαπιστώθηκε καμία ζημιά, δεν υπήρξε παράνομη είσοδος σε ιστορικό ή πολιτιστικό χώρο», ανέφερε η εισαγγελία.

Ο Πύργος του Άιφελ άνοιξε ξανά για το κοινό περίπου μία ώρα καθυστέρηση, χθες γύρω στις 10 το πρωί.

Αυτή ήταν μια νέα αναστάτωση στην υποδοχή τουριστών στο μνημείο μετά από δύο εκκενώσεις που έγιναν το Σάββατο μετά από δύο ψεύτικες προειδοποιήσεις για τοποθέτηση βομβών. Μια έρευνα έχει ξεκινήσει από το εθνικό κέντρο για την καταπολέμηση του διαδικτυακού μίσους.

Χθες, τρία αστυνομικά τμήματα του Παρισιού έλαβαν ξανά ένα mail που υποδηλώνει την τοποθέτηση βομβών στον Πύργο του Άιφελ, αλλά το Sete, με τη σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας, αποφάσισε να μην εκκενώσει το μνημείο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM