Μετά τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα άλλες δύο ΜΚΟ διακόπτουν τη δράση τους στη Μεσόγειο

Μετά τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα άλλες δύο ΜΚΟ διακόπτουν τη δράση τους στη Μεσόγειο Facebook Twitter
1

Την ίδια απόφαση με τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, δηλαδή να διακόψουν τις επιχειρήσεις τους στη Μεσόγειο, έλαβαν και άλλες δυο μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην νότια Ιταλία και την Λιβύη. Οι MKO Σώστε τα παιδιά και Sea Eye θεωρούν ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την συνέχιση του έργου τους.


Εκπρόσωπος της Sea Eye υπενθύμισε ότι το πλήρωμά τους απαρτίζεται από εθελοντές και ότι οι άνδρες του λιβυκού Λιμενικού έχουν ήδη ανοίξει πυρ κατά σκάφους της ισπανικής οργάνωσης Proactiva. Ο εκπρόσωπος κατηγόρησε τη λιβυκή ακτοφυλακή ότι είναι επικίνδυνη ακριβώς όσο και οι διακινητές προσφύγων.


Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι με τον τρόπο αυτό συνεχίζεται η αντιπαράθεση στην κεντρική Μεσόγειο με οργανώσεις όπως τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, οι οποίοι αρνήθηκαν να υπογράψουν τον κώδικα δεοντολογίας που συνέταξε η ιταλική κυβέρνηση και προβλέπει την υποχρεωτική παρουσία ένοπλων ανδρών στα πλοία των ΜΚΟ , καθώς και με οργανώσεις όπως η SOS Mediterranee, η οποία προς το παρόν συνεχίζει τις διασώσεις «και για να προληφθεί η υποχρεωτική επιστροφή των διασωθέντων στην Λιβύη».


Η SOS Mediterranee πιστεύει πάντως ότι «ο περιορισμός της δράσης των ΜΚΟ θα προκαλέσει αύξηση των θανάτων στη Μεσόγειο».

ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν ανησύχησα» - Ο Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τα λεπτά των πυροβολισμών στο Washington Hilton

Η συνέντευξή του για το συμβάν – Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM