Μετά τον Τραμπ και ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ παίρνει υδροξυχλωροκίνη

Μετά τον Τραμπ και ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ παίρνει υδροξυχλωροκίνη Facebook Twitter
Μετά τον Τραμπ και ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ παίρνει υδροξυχλωροκίνη (EPA)
0

Μπορεί οι ειδικοί να αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια της χρήσης υδροξυχλωροκίνης, αλλά αυτό μάλλον δεν αποτελεί τροχοπέδη για τον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ.

«Το χρησιμοποιώ ως μέτρο προφύλαξης, ο πρόεδρος Τραμπ το χρησιμοποιεί ως μέτρο προφύλαξης, οι περισσότεροι ηγέτες στον κόσμο το χρησιμοποιούν ως μέτρο προφύλαξης», είπε ο Ναγίμπ Μπουκέλε.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διέκοψε πριν από δύο ημέρες την κλινική δοκιμή για την υδροξυχλωροκίνη σε ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, εξαιτίας ανησυχιών για την ασφάλεια του εν λόγω φαρμάκου.

Λίγες μέρες νωρίτερα ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε παραδεχτεί πώς του χορηγείται υδροξυχλωροκίνη, μία ουσία που θα «άλλαζε το παιγνίδι» όπως υποστήριξε στον αγώνα εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού.

Την ίδια άποψη φαίνεται πως έχει και ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Ναγίμπ Μπουκέλε, ο οποίος αποκάλυψε σε δημοσιογράφους ωστόσο, ότι δεν θα συνιστούσε πλέον τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης για την αντιμετώπιση του COVID-19, μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι οι ασθενείς θα συνεχίσουν να είναι σε θέση να το παίρνουν προληπτικά, εάν το επιθυμούν.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Μπουκέλε αντέδρασε στην κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, κυρίως δε το γεγονός ότι επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου, έχει πυροδοτήσει επικρίσεις σε βάρος του 38χρονου προέδρου για αυταρχική παρέκκλιση και υπέρβαση εξουσίας.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ελ Σαλβαδόρ, ο Ρόναλντ Τζόνσον, ο οποίος εκφράστηκε στην ίδια εκδήλωσε με τον Μπουκέλε, δήλωσε πως εγκρίνει και θεωρεί ενδεδειγμένους τους χειρισμούς του προέδρου της χώρας της κεντρικής Αμερικής.

«Πιστεύω ότι σε καταστάσεις κρίσης, συχνά ο κόσμος πρέπει να εγκαταλείπει λίγη από την ελευθερία του υπέρ των δικαιωμάτων και των ελευθεριών της πλειοψηφίας, του (κοινωνικού) συνόλου», είπε.

«Αυτό είναι κάτι στιγμιαίο», κάτι «προσωρινό», διαβεβαίωσε ο διπλωμάτης.

Με πληροφορίες από το Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM