Μετά τον Τραμπ και ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ παίρνει υδροξυχλωροκίνη

Μετά τον Τραμπ και ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ παίρνει υδροξυχλωροκίνη Facebook Twitter
Μετά τον Τραμπ και ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ παίρνει υδροξυχλωροκίνη (EPA)
0

Μπορεί οι ειδικοί να αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια της χρήσης υδροξυχλωροκίνης, αλλά αυτό μάλλον δεν αποτελεί τροχοπέδη για τον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ.

«Το χρησιμοποιώ ως μέτρο προφύλαξης, ο πρόεδρος Τραμπ το χρησιμοποιεί ως μέτρο προφύλαξης, οι περισσότεροι ηγέτες στον κόσμο το χρησιμοποιούν ως μέτρο προφύλαξης», είπε ο Ναγίμπ Μπουκέλε.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διέκοψε πριν από δύο ημέρες την κλινική δοκιμή για την υδροξυχλωροκίνη σε ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, εξαιτίας ανησυχιών για την ασφάλεια του εν λόγω φαρμάκου.

Λίγες μέρες νωρίτερα ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε παραδεχτεί πώς του χορηγείται υδροξυχλωροκίνη, μία ουσία που θα «άλλαζε το παιγνίδι» όπως υποστήριξε στον αγώνα εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού.

Την ίδια άποψη φαίνεται πως έχει και ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Ναγίμπ Μπουκέλε, ο οποίος αποκάλυψε σε δημοσιογράφους ωστόσο, ότι δεν θα συνιστούσε πλέον τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης για την αντιμετώπιση του COVID-19, μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι οι ασθενείς θα συνεχίσουν να είναι σε θέση να το παίρνουν προληπτικά, εάν το επιθυμούν.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Μπουκέλε αντέδρασε στην κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, κυρίως δε το γεγονός ότι επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου, έχει πυροδοτήσει επικρίσεις σε βάρος του 38χρονου προέδρου για αυταρχική παρέκκλιση και υπέρβαση εξουσίας.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ελ Σαλβαδόρ, ο Ρόναλντ Τζόνσον, ο οποίος εκφράστηκε στην ίδια εκδήλωσε με τον Μπουκέλε, δήλωσε πως εγκρίνει και θεωρεί ενδεδειγμένους τους χειρισμούς του προέδρου της χώρας της κεντρικής Αμερικής.

«Πιστεύω ότι σε καταστάσεις κρίσης, συχνά ο κόσμος πρέπει να εγκαταλείπει λίγη από την ελευθερία του υπέρ των δικαιωμάτων και των ελευθεριών της πλειοψηφίας, του (κοινωνικού) συνόλου», είπε.

«Αυτό είναι κάτι στιγμιαίο», κάτι «προσωρινό», διαβεβαίωσε ο διπλωμάτης.

Με πληροφορίες από το Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις του μυθιστορήματος «Οι Σατανικοί Στίχοι» μετά την επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι

Διεθνή / Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις του μυθιστορήματος «Οι Σατανικοί Στίχοι» μετά την επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι

«Οι Σατανικοί Στίχοι» αφηγούνται τις περιπέτειες δύο Ινδών των οποίων το αεροπλάνο γίνεται στόχος τρομοκρατικής επίθεσης και οι ίδιοι φτάνουν σε μια παραλία της Αγγλίας
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ