Μετά τη βία και υπό την κηδεμονία των αρχών, η Zaman κυκλοφορεί με εξώφυλλο τον Ερντογάν

Μετά τη βία και υπό την κηδεμονία των αρχών, η Zaman κυκλοφορεί με εξώφυλλο τον Ερντογάν Facebook Twitter
1

Μετά τη βία και υπό την κηδεμονία των αρχών, η Zaman κυκλοφορεί με εξώφυλλο τον Ερντογάν Facebook Twitter
Το σημερινό εξώφυλλο της εφημερίδας που προκαλεί θυμηδία

Η μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα Zaman, που ήταν ως τώρα πολύ επικριτική έναντι του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κυκλοφόρησε σήμερα το πρώτο φύλλο της αφότου τέθηκε υπό κηδεμονία, στο οποίο τηρεί πλέον σαφώς φιλοκυβερνητική γραμμή.

Mετά τα βίαια επεισόδια και τις χθεσινές εικόνες αστυνομικών εναντίον διαδηλωτών έξω από τα γραφεία, στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, φιγουράρει πλέον ο Ερντογάν και ένα άρθρο για ένα φιλόδοξο σχέδιο της κυβέρνησης να κατασκευάσει μια γέφυρα τριών δισεκ. δολαρίων ανάμεσα στην ασιατική και την ευρωπαϊκή όχθη της Κωνσταντινούπολης.

 

"Το Ίντερνετ έχει κοπεί, δεν μπορούμε πια να χρησιμοποιήσουμε το σύστημά μας", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους δημοσιογράφους της Zaman, προσθέτοντας πως "το φύλλο της Κυριακής δεν έγινε από το προσωπικό της Zaman".


Σε ομοφωνία με τον υπόλοιπο φιλοκυβερνητικό Τύπο, η Zaman δημοσιεύει επίσης στην πρώτη σελίδα της φωτογραφίες από κηδείες "μαρτύρων" που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με κούρδους αντάρτες στη νοτιοανατολική Τουρκία.


Δημοσιεύει ακόμη στην πρώτη σελίδα μια φωτογραφία του Ερντογάν να κρατάει το χέρι μιας ηλικιωμένης γυναίκας και ανακοινώνει πως ο αρχηγός του κράτους θα δεχθεί γυναίκες με την ευκαιρία της ημέρας της Γυναίκας την ερχόμενη εβδομάδα.


Η εφημερίδα, με τιράζ περίπου 650.000 φύλλα, είχε χθες, Σάββατο, ως τίτλο "ημέρα ντροπής" για την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία, καθώς είχε καταφέρει να κυκλοφορήσει ένα τελευταίο φύλλο λίγο πριν τεθεί υπό την κηδεμονία των αρχών.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / «Στο μάτι παγκόσμιου κυκλώνα η Βρετανία, η παγκόσμια τάξη καταρρέει»: Τι χρειάζεται για επανένταξη στην ΕΕ;

Ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ τόνισε ότι η ευημερία του Ηνωμένου Βασιλείου εξαρτάται από μια «θεσμοθετημένη, βαθιά και ισχυρή σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη»
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΑΠΟΛΗ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Διεθνή / Ιταλία: Ο πάπας συνάντησε οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους από καρκίνο λόγω τοξικών αποβλήτων

Νέοι πολίτες στην Ατσέρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ασθένειες που συνδέονται με ένα εγκληματικό κύκλωμα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που σχετίζεται με τη μαφία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Αλλαγές στην Πράσινη Κάρτα μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη διαμονή Ιρανών

Οι Ιρανοί τους οποίους αφορούν οι μεταβολές ενδέχεται να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις ΗΠΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, υποστηρίζει η Αμερικανίδα βουλευτής Γιασαμίν Ανσάρι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / CNN: Όλα δείχνουν ότι η δεύτερη θητεία Τραμπ αφορά κυρίως τον ίδιο

Η δεύτερη θητεία του προκαλεί ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις, καθώς οι πολιτικές και προσωπικές του πρωτοβουλίες φέρνουν στο προσκήνιο κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και εντείνουν τη δυσαρέσκεια ακόμη και στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικανών
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Οφειλουμξε να αναγνωρισουμε πολλα στον μεγαλο αυτο "δημοκρατη ηγετη και φιλο της Ευρωπης",Ταγιπ Ερντογκαν.Οπως το οτι μεταξυ των δυο λυσεων,να αποδεχθει δηλαδη το δικαιωμα της ελευθεριας του λογου μιας αντιπολιτευομενης εφημεριδας η να την κλεισει ,επελεξε την ....τριτη λυση ! Να την αφησει να κυκλοφορει ,αλλα το τι θα γραφει να το αποφασιζουν ο ιδιος και οι ανθρωποι του !!!Εβετ Εφεντημ ! Και τρεις φορες "εβετ" στους ευρωπαιους κατ'ονομα ηγετες οι οποιοι "σαλιαριζουν"μαζι του καθημερινα.