Μέιν: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη - Στην υπόθεση και 80 πράκτορες του FBI

Μέιν: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη - Στην υπόθεση και 80 πράκτορες του FBI Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Unsplash
0

Ανθρωποκυνηγητό έχει ξεκινήσει τόσο από τις Αρχές όσο και από 80 πράκτορες του FBI, προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης του τραγικού περιστατικού με τους πυροβολισμούς στο Μέιν των ΗΠΑ. 

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης έχει ήδη ταυτοποιηθεί, και ονομάζεται Ρόμπερτ Καρντ. Έχει διατελέσει εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων με εκπαίδευση στον Στρατό των ΗΠΑ στο Μέιν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών  ΜΜΕ, το καλοκαίρι είχε κριθεί απαραίτητη η εισαγωγή του σε μονάδα ψυχικής υγείας, αφού απειλούσε να ανατινάξει στρατιωτική βάση.

Οι πολίτες του Μέιν είναι σε επιφυλακή, και έχει εντολή για λόγους ασφαλείας να παραμείνει στα σπίτια του, ενώ παράλληλα έχει γίνει αναστολή των μαθημάτων στα σχολεία.
 

Οι New York Times αναφέρουν την παρουσία της αστυνομίας στο οικογενειακό αγρόκτημα του υπόπτου, στην πόλη Bowdoin, όπου ακούστηκαν τέσσερις δυνατοί κρότοι που δεν ακούγονταν σαν πυροβολισμοί, με τα μέλη της οικογένειας του υπόπτου να αναφέρουν πως βοηθούν στις έρευνες των πρακτόρων για τον εντοπισμό του.

Το όχημα του εντοπίστηκε την Τετάρτη στη περιοχή της Λισαβόνα, περίπου 12 χιλιόμετρα από το Λιούιστον , κοντά σε μία προβλήτα.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις με πυροβολισμούς του ενόπλου.

Με πληροφορίες από Reuters - EFE

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / «Οι Αμερικανοί λένε όχι»: Ο Ομπάμα στηρίζει δημόσια τις διαδηλώσεις κατά της ICE στη Μινεάπολη

Ο Ομπάμα έκανε λόγο για «πρωτοφανή» δράση της ICE στη Μινεάπολη, περιγράφοντας επιχειρήσεις χωρίς σαφές πλαίσιο, με ομοσπονδιακούς πράκτορες να μπαίνουν σε σπίτια και να βγάζουν ανθρώπους έξω
THE LIFO TEAM
Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Η 73χρονη δηλώνει αποφασισμένη να βρει απαντήσεις για να θεραπευτεί - «Θέλω να επισκεφθώ τον πρώην σύζυγό μου για να έχω απαντήσεις. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, αλλά πρέπει να τον κοιτάξω κατάματα»
THE LIFO TEAM