Μέιν: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη - Στην υπόθεση και 80 πράκτορες του FBI

Μέιν: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη - Στην υπόθεση και 80 πράκτορες του FBI Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Unsplash
0

Ανθρωποκυνηγητό έχει ξεκινήσει τόσο από τις Αρχές όσο και από 80 πράκτορες του FBI, προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης του τραγικού περιστατικού με τους πυροβολισμούς στο Μέιν των ΗΠΑ. 

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης έχει ήδη ταυτοποιηθεί, και ονομάζεται Ρόμπερτ Καρντ. Έχει διατελέσει εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων με εκπαίδευση στον Στρατό των ΗΠΑ στο Μέιν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών  ΜΜΕ, το καλοκαίρι είχε κριθεί απαραίτητη η εισαγωγή του σε μονάδα ψυχικής υγείας, αφού απειλούσε να ανατινάξει στρατιωτική βάση.

Οι πολίτες του Μέιν είναι σε επιφυλακή, και έχει εντολή για λόγους ασφαλείας να παραμείνει στα σπίτια του, ενώ παράλληλα έχει γίνει αναστολή των μαθημάτων στα σχολεία.
 

Οι New York Times αναφέρουν την παρουσία της αστυνομίας στο οικογενειακό αγρόκτημα του υπόπτου, στην πόλη Bowdoin, όπου ακούστηκαν τέσσερις δυνατοί κρότοι που δεν ακούγονταν σαν πυροβολισμοί, με τα μέλη της οικογένειας του υπόπτου να αναφέρουν πως βοηθούν στις έρευνες των πρακτόρων για τον εντοπισμό του.

Το όχημα του εντοπίστηκε την Τετάρτη στη περιοχή της Λισαβόνα, περίπου 12 χιλιόμετρα από το Λιούιστον , κοντά σε μία προβλήτα.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις με πυροβολισμούς του ενόπλου.

Με πληροφορίες από Reuters - EFE

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / Πολωνία: Βουλευτής της ακροδεξιάς επιδεικνύει ισραηλινή σημαία με σβάστικα στο κοινοβούλιο

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας... είναι το νέο Τρίτο Ράιχ και η σημαία του θα έπρεπε να μοιάζει ακριβώς έτσι», δήλωσε ο Πολωνός βουλευτής, πριν εμφανίσει τη μεταποιημένη σημαία
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία εγκρίνει σχέδιο για τη νομιμοποίηση περίπου 500.000 μεταναστών χωρίς χαρτιά

Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης. Για να είναι κάποιος επιλέξιμος, θα πρέπει να διαμένει ήδη στην Ισπανία για τουλάχιστον πέντε μήνες και να μην έχει ποινικό μητρώο.
THE LIFO TEAM