«Ματωμένο φεγγάρι», Πανσέληνος και Άρης

«Ματωμένο φεγγάρι», Πανσέληνος και Άρης Facebook Twitter
7

Συμπαντικά γεγονότα αναμένονται απόψε και αύριο καθώς θα υπάρξει ολική έκλειψη σελήνης που θα έχει ως αποτέλεσμα το φαινόμενο του «ματωμένου φεγγαριού», ενώ θα έχουμε και την  πρώτη πανσέληνο μετά την εαρινή ισημερία αλλά και το πλησίασμα του Άρη στη Γη.

Η εξαφάνιση του δίσκου του φεγγαριού θα είναι ορατή κυρίως από τη Βόρεια και Νότια Αμερική και τον Ειρηνικό και θα κρατήσει από τις 9 έως τις 12 το πρωί της Τρίτης, ώρα Ελλάδος. Αναμένονται πάντως άλλες τρεις εκλείψεις σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, στις 8 Οκτωβρίου φέτος και στις 4 Απριλίου και 28 Σεπτεμβρίου του 2015.

Επίσης απόψε είναι πανσέληνος αλλά έρχεται και ο Άρης πολύ κοντά στη Γη, οπότε στις 4 περίπου το απόγευμα ώρα Ελλάδος, θα φθάσει σε απόσταση περίπου 92,4 εκατ. χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας. Έτσι, απόψε θα είναι τόσο φωτεινός,  όσο ο Σείριος.

Στις 9 το βράδυ απόψε, η σελήνη, λίγο πριν την έκλειψη της, θα περάσει μόλις τρεις μοίρες νότια του πολύ φωτεινού Άρη, οπότε τα δύο σώματα θα ποζάρουν για μια ουράνια selfie - εφόσον τα κατά τόπους σύννεφα επιτρέψουν την παρατήρηση.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Διεθνή / Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Ο βομβαρδισμός του σχολείου, που σημειώθηκε το Σάββατο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 175 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθήτριες που βρίσκονταν στις τάξεις του σχολείου στην πόλη Μινάμπ.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία απαντά στον Τραμπ: Οι πολίτες ζητούν «περισσότερη ευημερία, όχι περισσότερα προβλήματα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία, μετά την απόφασή της να μην επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην επιχείρηση κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ UNESCO ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ιράν: Σοβαρές ζημιές στο Ανάκτορο Γκολεστάν από αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη

Το Ανάκτορο Γκολεστάν αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ιστορικά συγκροτήματα της Τεχεράνης και κεντρικό δείγμα της περσικής αρχιτεκτονικής της περιόδου των Κατζάρων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΑΤΟ

Διεθνή / O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία - «Φέρθηκε απαίσια»

Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν
THE LIFO TEAM
Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρ΄πεια της Ευρώπης;

Διεθνή / Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρέπεια της Ευρώπης;

Η άρνηση της Ισπανίας να επιτρέψει τη χρήση των βάσεων Rota και Morón για τις πρόσφατες αμερικανο-ισραηλινές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή αποτελεί μια από τις πιο τολμηρές διπλωματικές κινήσεις μέλους του ΝΑΤΟ τις τελευταίες δεκαετίες.
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Μόνο τον Ά:ρη κοντα στη σελήνη θα δούμε από την Ελλάδα όπως μπορούμε να δούμε εδώ:http://www.astro.noa.gr/AlmanacIAASARS/iaa_today_gr.htmΗ εκλειψη ξεκινά στις 4:52 UTC (7:52 ώρα Ελλάδας) αλλά σε εμας θα έχει δύση η Σελήνη από τις 3:12 UTC (6:12 ώρα Ελλάδος) ενώ 6:50 ώρα Ελλάδος ανατέλει ο ήλιος. Η εκλειψη θα ειναι ορατή σχεδόν στην άλλη μερια της γης από την Ελλάδα όπως βλέπουμε εδώ:http://astro.ukho.gov.uk/eclipse/1112014/L2014Apr15.pdf
Αν δεν κάνω λάθος, ο Άρης φαίνεται σαν ένα πολύ φωτεινό αστέρι στα ανατολικά-νοτιοανατολικά μόλις νυχτώσει και ανεβαίνει όσο προχωράει η νύχτα. Επίσης δεν τρεμοπαίζει το φως του.Enjoy!