«Ματωμένο φεγγάρι», Πανσέληνος και Άρης

«Ματωμένο φεγγάρι», Πανσέληνος και Άρης Facebook Twitter
7

Συμπαντικά γεγονότα αναμένονται απόψε και αύριο καθώς θα υπάρξει ολική έκλειψη σελήνης που θα έχει ως αποτέλεσμα το φαινόμενο του «ματωμένου φεγγαριού», ενώ θα έχουμε και την  πρώτη πανσέληνο μετά την εαρινή ισημερία αλλά και το πλησίασμα του Άρη στη Γη.

Η εξαφάνιση του δίσκου του φεγγαριού θα είναι ορατή κυρίως από τη Βόρεια και Νότια Αμερική και τον Ειρηνικό και θα κρατήσει από τις 9 έως τις 12 το πρωί της Τρίτης, ώρα Ελλάδος. Αναμένονται πάντως άλλες τρεις εκλείψεις σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, στις 8 Οκτωβρίου φέτος και στις 4 Απριλίου και 28 Σεπτεμβρίου του 2015.

Επίσης απόψε είναι πανσέληνος αλλά έρχεται και ο Άρης πολύ κοντά στη Γη, οπότε στις 4 περίπου το απόγευμα ώρα Ελλάδος, θα φθάσει σε απόσταση περίπου 92,4 εκατ. χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας. Έτσι, απόψε θα είναι τόσο φωτεινός,  όσο ο Σείριος.

Στις 9 το βράδυ απόψε, η σελήνη, λίγο πριν την έκλειψη της, θα περάσει μόλις τρεις μοίρες νότια του πολύ φωτεινού Άρη, οπότε τα δύο σώματα θα ποζάρουν για μια ουράνια selfie - εφόσον τα κατά τόπους σύννεφα επιτρέψουν την παρατήρηση.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Διεθνή / Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Η νέα συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δίνει ελπίδα για το τέλος του διετούς πολέμου που στάθηκε αφορμή για την καταστροφή της Γάζας - Τι προβλέπει η συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Μόνο τον Ά:ρη κοντα στη σελήνη θα δούμε από την Ελλάδα όπως μπορούμε να δούμε εδώ:http://www.astro.noa.gr/AlmanacIAASARS/iaa_today_gr.htmΗ εκλειψη ξεκινά στις 4:52 UTC (7:52 ώρα Ελλάδας) αλλά σε εμας θα έχει δύση η Σελήνη από τις 3:12 UTC (6:12 ώρα Ελλάδος) ενώ 6:50 ώρα Ελλάδος ανατέλει ο ήλιος. Η εκλειψη θα ειναι ορατή σχεδόν στην άλλη μερια της γης από την Ελλάδα όπως βλέπουμε εδώ:http://astro.ukho.gov.uk/eclipse/1112014/L2014Apr15.pdf
Αν δεν κάνω λάθος, ο Άρης φαίνεται σαν ένα πολύ φωτεινό αστέρι στα ανατολικά-νοτιοανατολικά μόλις νυχτώσει και ανεβαίνει όσο προχωράει η νύχτα. Επίσης δεν τρεμοπαίζει το φως του.Enjoy!