«Ματωμένο φεγγάρι», Πανσέληνος και Άρης

«Ματωμένο φεγγάρι», Πανσέληνος και Άρης Facebook Twitter
7

Συμπαντικά γεγονότα αναμένονται απόψε και αύριο καθώς θα υπάρξει ολική έκλειψη σελήνης που θα έχει ως αποτέλεσμα το φαινόμενο του «ματωμένου φεγγαριού», ενώ θα έχουμε και την  πρώτη πανσέληνο μετά την εαρινή ισημερία αλλά και το πλησίασμα του Άρη στη Γη.

Η εξαφάνιση του δίσκου του φεγγαριού θα είναι ορατή κυρίως από τη Βόρεια και Νότια Αμερική και τον Ειρηνικό και θα κρατήσει από τις 9 έως τις 12 το πρωί της Τρίτης, ώρα Ελλάδος. Αναμένονται πάντως άλλες τρεις εκλείψεις σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, στις 8 Οκτωβρίου φέτος και στις 4 Απριλίου και 28 Σεπτεμβρίου του 2015.

Επίσης απόψε είναι πανσέληνος αλλά έρχεται και ο Άρης πολύ κοντά στη Γη, οπότε στις 4 περίπου το απόγευμα ώρα Ελλάδος, θα φθάσει σε απόσταση περίπου 92,4 εκατ. χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας. Έτσι, απόψε θα είναι τόσο φωτεινός,  όσο ο Σείριος.

Στις 9 το βράδυ απόψε, η σελήνη, λίγο πριν την έκλειψη της, θα περάσει μόλις τρεις μοίρες νότια του πολύ φωτεινού Άρη, οπότε τα δύο σώματα θα ποζάρουν για μια ουράνια selfie - εφόσον τα κατά τόπους σύννεφα επιτρέψουν την παρατήρηση.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΔΑΝΙΑ

Διεθνή / «Ανήκει στον λαό της»: Ο λόγος που οι ΗΠΑ «χρειάζονται» τη Γροιλανδία, σύμφωνα με τον Τραμπ

Ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας «λυπάται» για το ανανεωμένο ενδιαφέρον του Τραμπ για την περιοχή - Την στήριξή του προς τη Γροιλανδία εξέφρασε και ο Εμανουέλ Μακρόν
THE LIFO TEAM
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Απετράπη τρομοκρατική ενέργεια στο Μάντσεστερ: Υποστηρικτές του ISIS σχεδίαζαν επίθεση κατά εβραϊκών στόχων

Εάν το σχέδιο στο Μάντσεστερ είχε υλοποιηθεί, θα μπορούσε να εξελιχθεί στη «φονικότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου» σύμφωνα με τις αρχές
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Μόνο τον Ά:ρη κοντα στη σελήνη θα δούμε από την Ελλάδα όπως μπορούμε να δούμε εδώ:http://www.astro.noa.gr/AlmanacIAASARS/iaa_today_gr.htmΗ εκλειψη ξεκινά στις 4:52 UTC (7:52 ώρα Ελλάδας) αλλά σε εμας θα έχει δύση η Σελήνη από τις 3:12 UTC (6:12 ώρα Ελλάδος) ενώ 6:50 ώρα Ελλάδος ανατέλει ο ήλιος. Η εκλειψη θα ειναι ορατή σχεδόν στην άλλη μερια της γης από την Ελλάδα όπως βλέπουμε εδώ:http://astro.ukho.gov.uk/eclipse/1112014/L2014Apr15.pdf
Αν δεν κάνω λάθος, ο Άρης φαίνεται σαν ένα πολύ φωτεινό αστέρι στα ανατολικά-νοτιοανατολικά μόλις νυχτώσει και ανεβαίνει όσο προχωράει η νύχτα. Επίσης δεν τρεμοπαίζει το φως του.Enjoy!