Μάρτυρας «απέδειξε» με εξίσωση πως η Γκουίνεθ Πάλτροου λέει αλήθεια

Γκουίνεθ Πάλτροου: Μάρτυρας «αποδεικνύει» με εξίσωση πως η ηθοποιός λέει την αλήθεια Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ένας ειδικός μάρτυρας στη δίκη της Γκουίνεθ Πάλτρου για το ατύχημα σε πίστα σκι το 2016 επικαλέστηκε τον νόμο του Νεύτωνα για τη βαρύτητα, για να εξηγήσει γιατί πιστεύει πως η μαρτυρία της ηθοποιού είναι αληθινή και πιο πιστευτή από αυτή του κατήγορού της.

Η Πάλτροου βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον 76χρονο συνταξιούχο, Τέρι Σάντερσον, ο οποίος αξιώνει από την ηθοποιό 300.000 δολάρια, υποστηρίζοντας ότι τα τραύματα που υπέστη του άλλαξαν τη ζωή και η ηθοποιός «απάντησε» με αγωγή με την οποία ζητά ένα δολάριο και τα δικαστικά έξοδα.

Κατά την έκτη ημέρα της δίκης οι ένορκοι έλαβαν ένα σύντομο μάθημα φυσικής. Ο Δρ. Ίρβινγκ Σερ, ένας βιομηχανολόγος μηχανικός, ισχυρίστηκε πως οι εμπειρογνώμονες της πλευράς του Σάντερσον έκαναν λάθη κατά τον υπολογισμό των δεδομένων του ατυχήματος και πως λαμβάνοντας υπόψη τις διορθωμένες μετρήσεις που αφορούν στην ταχύτητα των εμπλεκομένων, τα τραύματα του Σάντερσον θα έπρεπε «να είναι πιο σοβαρά» από αυτά που αναφέρθηκαν.

«Η εκδοχή της Πάλτροου για τα γεγονότα είναι σύμφωνη με τους νόμους της φυσικής, σχετικά με το πώς οι άνθρωποι γυρίζουν και περιστρέφονται», είπε ο Σερ.

Η νομική πλευρά και οι μάρτυρες υπεράσπισης της ηθοποιού θα ισχυριστούν στην οκταμελή επιτροπή ενόρκων πως η Πάλτροου δεν έπεσε επάνω στον Σάντερσον και πως ο 76χρονος υπερέβαλε για τους τραυματισμούς του.

Τον περιγράφουν ως έναν «εμμονικό» άνθρωπο που θέλει να εκμεταλλευτεί την περιουσία και τη φήμη της ηθοποιού, ενώ αυτές τις κατηγορίες ο Σάντερσον τις αντέκρουσε στο δικαστήριο την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Δρ. Σερ επισήμανε πως η 50χρονη Πάλτροου δεν ενεπλάκη στο ατύχημα και ο Σάντερσον θα μπορούσε και από μόνος του να είχε πέσει με αποτέλεσμα να υποστεί σπάσιμο στα πλευρά.

«Ο Σάντερσον θα μπορούσε να πέσει στο έδαφος, χωρίς να πέσει επάνω του η Γκουίνεθ Πάλτροου και πάλι να σπάσει τα πλευρά του», είπε ο επιστήμονας.

Κατά την προσπάθεια να εξηγήσει πρακτικά τη θεωρία του ο επιστήμονας ζωγράφισε φιγούρες για να δείξει πώς θα κινούνταν ο Σάντερσον και η Πάλτροου και πού θα βρίσκονταν το κέντρο βάρους του καθένα. Κατέληξε, στο ότι η εκδοχή των γεγονότων της Πάλτροου είναι «συμβατή με τους νόμους της φυσικής», ενώ η εκδοχή του Σάντερσον και του φίλου του, επίσης, σκιέρ Γκρεγκ Ραμόν δεν βγάζει νόημα.

Οι συνήγοροι της Πάλτροου σχεδιάζουν να καλέσουν σε κατάθεση και άλλους ειδικούς ενώ θα διαβάσουν και τις καταθέσεις των δύο έφηβων παιδιών της ηθοποιού.

Με πληροφορίες από Τelegraph

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Διεθνή / Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελεία
NEWSROOM