Μαριόν Κοτιγιάρ εναντίον γαλλικής κυβέρνησης: «Ποιοι είναι οι πραγματικοί εγκληματίες;»

Μαριόν Κοτιγιάρ κατά γαλλικής κυβέρνησης για τη διάλυση περιβαλλοντικής οργάνωσης Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Η δημοφιλής ηθοποιός Μαριόν Κοτιγιάρ διαμαρτυρήθηκε για τη διάλυση της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Εξεγέρσεις της Γης» από την γαλλική κυβέρνηση.

Η Γαλλίδα ηθοποιός Μαριόν Κοτιγιάρ με ανάρτησή της στο Instagram στηλιτεύει την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, που διέταξε την διάλυση της περιβαλλοντικής ομάδας «Εξεγέρσεις της Γης», καταγγέλλοντας «απόκλιση ασφαλείας» από την πλευρά της κυβέρνησης.

Η ομάδα «Εξεγέρσεις της Γης» πρωταγωνίστησε στις ανοιξιάτικες κινητοποιήσεις στη Γαλλία και μεταξύ άλλων προχώρησε σε δράσεις σε μεγάλες δεξαμενές και διάφορες υποδομές. Ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις, στις 29 Μαρτίου ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεραρ Νταρμανίν, ανακοίνωνε ότι κινεί διαδικασία διάλυσης της ομάδας. Στις 21 Ιουνίου επανήλθε δίνοντας εντολή διάλυση της περιβαλλοντικής οργάνωσης.

«Αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας είναι εξαιρετικά σοβαρό και νομίζω ότι πρέπει να θέσουμε στους εαυτούς μας τα ακόλουθα ερωτήματα: Πού είναι η πραγματική βία; Ποιοι είναι οι πραγματικοί εγκληματίες;», κατήγγειλε η Μαριόν Κοτιγιάρ.

Ο Γάλλος υπουργός κατηγόρησε την ομάδα ότι συμμετείχε σε «20 δράσεις που χαρακτηρίζονται από βία», όπως οι διαδηλώσεις κατά των μεγάλων δεξαμενών νερού στο Sainte-Soline ή πιο πρόσφατα αυτές στη σιδηροδρομική γραμμή του Λυών - Τορίνο.

Η απόφαση της κυβέρνησης αμφισβητείται, πάντως, έντονα από τη Μαριόν Κοτιγιάρ, η οποία εξέφρασε την «απόλυτη υποστήριξή της» στις «Εξεγέρσεις της Γης».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM