Μάλτα: Φόρος τιμής για την δημοσιογράφο Καρουάνα Γκαλιζία- Απουσίαζαν οι συγγενείς της

Μάλτα: Φόρος τιμής για την δημοσιογράφο Καρουάνα Γκαλιζία- Απουσίαζαν οι συγγενείς της Facebook Twitter
0

Πολιτικοί και εκπρόσωποι των αρχών της Μάλτας απέτισαν σήμερα φόρο τιμής στη δημοσιογράφο Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία που σκοτώθηκε ακριβώς πριν από μία εβδομάδα, από εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της. Στην επιμνημόσυνή δέηση, που τελέστηκε σε μια εκκλησία κοντά στο σημείο της δολοφονίας της, δεν συμμετείχε η οικογένεια της δημοσιογράφου που κατηγορεί τις αρχές για συνέργεια στο έγκλημα.

"Εκείνοι που σκότωσαν την Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία ήθελαν να μας φοβίσουν και να μας τρομοκρατήσουν" δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Μάλτας, Τσαρλς Σικλούνα ενώπιον πολλών πρώην προέδρων, πρωθυπουργών και βουλευτών. Κοντά στο σημείο όπου δολοφονήθηκε η δημοσιογράφος, απλοί άνθρωποι είχαν τοποθετήσει μια μαλτέζικη σημαία ενώ άλλοι άφηναν λουλούδια και χειρόγραφα μηνύματα. "Το στιλό σου είναι πιο ισχυρό από τα εκρηκτικά. Αυτά που έγραψες και αποκάλυψες δεν μπορεί να τα διαγράψει μια έκρηξη", έγραφε ένα από αυτά.


Η 53χρονη Καρουάνα Γκαλιζία, την οποία πολλοί αποκαλούσαν "WikiLeaks αφ' εαυτής", είχε αποκαλύψει σκάνδαλα που άγγιζαν το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού Τζόζεφ Μουσκάτ αλλά και τον επικεφαλής της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης. Την Κυριακή, χιλιάδες Μαλτέζοι διαδήλωσαν εκφράζοντας τη δέσμευσή τους να παραμείνουν ενωμένοι.


Ωστόσο, η απουσία των συγγενών της δημοσιογράφου έγινε αισθητή σήμερα στην τελετή. Με μηνύματα που ανάρτησαν στο Facebook, οι τρεις γιοι της κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό ότι περιβάλλεται από απατεώνες και ότι έχει καλλιεργήσει μια κουλτούρα ατιμωρησίας που μετέτρεψε τη Μάλτα σε "νησί της μαφίας".


Οι οργανωτές της διαδήλωσης της Κυριακής κάλεσαν εξάλλου τους Μαλτέζους να στείλουν όλοι τους ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον Μουσκάτ, ακριβώς στις 15.00 σήμερα (σ.σ. την ώρα της δολοφονίας) για να ζητήσουν την απόλυση του αρχηγού της αστυνομίας και του υπουργού Δικαιοσύνης.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχεδόν 300 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Διεθνή / Σχεδόν 300 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Οι περικοπές στην ανθρωπιστική βοήθεια, οι συγκρούσεις, η κλιματική και οικονομική κρίση συμβάλλουν στην έκτη συνεχόμενη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον υποσιτισμό
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Διεθνή / Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Η νέα καμπάνια της Τουρκίας για την παχυσαρκία προκαλεί έντονες αντιδράσεις, καθώς πολίτες μετρώνται για ΔΜΣ σε πλατείες χωρίς σαφείς κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων
LIFO NEWSROOM
«Είναι ένας κόπανος που καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Σπρίνγκστιν

Διεθνή / «Αυτό το αποξηραμένο δαμάσκηνο καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Μπρους Σπρίνγκστιν

Ο θρύλος της αμερικανικής ροκ έχει αποκαλέσει τον Τραμπ «ακατάλληλο» για το αξίωμα του προέδρου και έχει χαρακτηρίσει τη κυβέρνησή του «διεφθαρμένη»
LIFO NEWSROOM
Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Διεθνή / Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Οι ομοφοβικές, εθνικιστικές και βαθιά ρατσιστικές αναρτήσεις του στο Facebook βρίσκονται στο μικροσκόπιο μετά την ανάδειξη του αδελφού του σε νέο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας
LIFO NEWSROOM