Λουίτζι Μαντζιόνε: Ο υπάλληλος McDonald's που τον κατέδωσε δεν έχει πάρει την αμοιβή των 60.000$

Λουίτζι Μαντζιόνε: Ο υπάλληλος McDonald's που τον κατέδωσε δεν έχει πάρει την αμοιβή των 60.000$ Facebook Twitter
Φωτογραφία: Getty Images
0

Ο υπάλληλος των McDonald's που κατέδωσε τον Λουίτζι Μαντζιόνε για τον φόνο του CEO της United Healthcare δεν έχει πάρει την αμοιβή των 60.000$ - και δεν είναι καν βέβαιο ότι θα τη λάβει ποτέ.

Ο Λουίτζι Μαντζιόνε ήταν φυγάς επί πέντε ημέρες μετά τη δολοφονία του CEO της United Healthcare Μπράιαν Τόμσον, στο κεντρικό Μανχάταν στις 5 Δεκεμβρίου. Την περασμένη Δευτέρα όμως, 9 Δεκεμβρίου, ένας υπάλληλος στα McDonald's της Αλτούνα στην Πενσιλβάνια, κάλεσε την αστυνομία και τον κατέδωσε. Η αμοιβή που είχε υποσχεθεί το FBI σε όποιον έδινε πληροφορίες για τον δολοφόνο του Τόμσον ήταν 50.000 δολάρια και επιπρόσθετα 10.000 δολάρια από την αστυνομία της Νέας Υόρκης. 

Η αμοιβή που προσφέρθηκε από το FBI και το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης αφορά στον «δολοφόνο του Τόμσον». Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία που βρίσκονται αναρτημένα στο διαδίκτυο, ο Μαντζιόνε είναι υπό κράτηση για άλλες κατηγορίες στην Πενσιλβάνια (οπλοκατοχή, πλαστογραφία) ενώ παλεύει για να μην εκδοθεί στην Νέα Υόρκη, όπου έχει υποβληθεί εναντίον του η κατηγορία για φόνο. 

Λουίτζι Μαντζιόνε: Ο υπάλληλος McDonald's που τον κατέδωσε δεν έχει πάρει την αμοιβή των 60.000$ Facebook Twitter

Ακόμα και εάν εκδοθεί, ο Μαντζιόνε δεν έχει καταδικαστεί, ούτε έχει υποβάλει ένσταση. Ο δικηγόρος του Τόμας Ντίκεϊ είπε στο Good Morning America στις 11 Δεκεμβρίου ότι «δεν έχει ενημερωθεί για κανένα στοιχείο που να συνδέει το όπλο που βρέθηκε» στην κατοχή του Μαντζιόνε με τη δολοφονία του Τόμσον. «Αυτά είναι πράγματα που ψάχνουμε να δούμε», συμπλήρωσε.

Το πρόγραμμα επιβράβευσης του FBI έχει αρκετές προϋποθέσεις πριν από την καταβολή μιας αμοιβής για στοιχεία - και σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η επιτυχής καταδίκη ενός εγκληματία. Ακολούθως, θα οριστεί μία επιτροπή από την αμερικανική υπηρεσία έρευνας, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει το FBI ή το υπουργείο Άμυνας. Στις «συχνές ερωτήσεις» σχετικά με το πρόγραμμα Ανταμοιβών για Δικαιοσύνη τονίζεται ότι τα άτομα «δεν μπορούν να αυτοπροταθούν» για τη δυνατότητα πληρωμής.

Λουίτζι Μαντζιόνε: Ο υπάλληλος McDonald's που τον κατέδωσε δεν έχει πάρει την αμοιβή των 60.000$ Facebook Twitter

Εάν ο υπάλληλος των McDonald's θεωρηθεί τελικά υποψήφιος για την αμοιβή, η συμβουλή του στην επίλυση της υπόθεσης θα πρέπει να αξιολογηθεί «προσεκτικά» σύμφωνα με τον ιστότοπο του FBI και να περάσει από μια διαδικασία «διαβούλευσης» από την επιτροπή. Από εκεί και πέρα, η επιτροπή αυτή κάνει μια μη δεσμευτική σύσταση προς τον υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος παίρνει την τελευταία απόφαση.

«Ο υπουργός Εξωτερικών έχει πλήρη διακριτική ευχέρεια σχετικά με το αν θα εγκρίνει ή όχι οποιαδήποτε αμοιβή και μπορεί να αλλάξει το ποσό, σύμφωνα με τους όρους του νόμου», αναφέρει ο κανονισμός του FBI για την πληρωμή ανταμοιβής. «Ο προσδιορισμός πληρωμής από τον υπουργό είναι οριστικός και δεν υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο».

Λουίτζι Μαντζιόνε: Ο υπάλληλος McDonald's που τον κατέδωσε δεν έχει πάρει την αμοιβή των 60.000$ Facebook Twitter

Εν τω μεταξύ, τα πρόσθετα 10.000$ που προσφέρονται από την αστυνομία της Νέας Υόρκης (NYPD) δεν απαιτείται να καταβληθούν, εκτός εάν ο πληροφοριοδότης από τα McDonald's τηλεφωνήσει στη γραμμή επικοινωνίας Crime Stoppers του τμήματος, όπου θα είχε λάβει έναν συγκεκριμένο αριθμό αναφοράς.

Με πληροφορίες από E!Online

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με νεροπίστολα στους τουρίστες. χιλιάδες Ισπανοί διαδηλώνουν ενάντια στον υπερτουρισμό

Διεθνή / Με νεροπίστολα στους τουρίστες, χιλιάδες Ισπανοί διαδηλώνουν ενάντια στον υπερτουρισμό

Πολίτες στη Βαρκελώνη και τη Μαγιόρκα «ψέκασαν» με νεροπίστολα ανυποψίαστους τουρίστες, διαδηλώνοντας ενάντια στον μαζικό τουρισμό που, όπως λένε, τους εκτοπίζει από τα σπίτια και τις γειτονιές τους. Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν σε Λισαβόνα και Βενετία
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει την προσθήκη 36 χωρών στη λίστα ταξιδιωτικής απαγόρευσης - Ποιες είναι

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει την προσθήκη 36 χωρών στη λίστα ταξιδιωτικής απαγόρευσης - Ποιες είναι

Ρεπορτάζ του Reuters αποκαλύπτει νέο διευρυμένο κύμα περιορισμών εισόδου με αιτιολογία την εθνική ασφάλεια και τη συνεργασία σε θέματα ταυτοποίησης και απελάσεων
LIFO NEWSROOM
MI6: Για πρώτη φορά γυναίκα επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Βρετανίας – Ποια Είναι η Blaise Metreweli

Διεθνή / MI6: Για πρώτη φορά γυναίκα επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Βρετανίας – Ποια Είναι η Blaise Metreweli

Η Blaise Metreweli γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διοίκηση της MI6, της βρετανικής εξωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών - Ποια είναι και γιατί η ανάδειξή της θεωρείται ιστορική για το Ηνωμένο Βασίλειο
LIFO NEWSROOM
Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Ο τελευταίος αγώνας ενός σκληρού ηγέτη σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για το Ιράν

Ανάλυση / Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Ο τελευταίος αγώνας ενός σκληρού ηγέτη σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για το Ιράν

Μετά από δεκαετίες απόλυτης εξουσίας, ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ βρίσκεται αντιμέτωπος με γεωπολιτική απομόνωση, εσωτερική αναταραχή και κατάρρευση της περιφερειακής στρατηγικής. Το Ιράν στο χείλος αλλαγής
LIFO NEWSROOM