Λουίτζι Μαντζιόνε: Δακτυλικά του αποτυπώματα βρέθηκαν στη σκηνή της δολοφονίας του CEO

Λουίτζι Μαντζιόνε: Δακτυλικά του αποτυπώματα βρέθηκαν στη σκηνή της δολοφονίας του CEO Facebook Twitter
Φωτογραφία: Αστυνομία της Πενσυλβάνια
0

Τα δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στη σκηνή της δολοφονίας του CEO της UnitedHealthcare, Μπράιαν Τόμσον ταιριάζουν αυτά του Λουίτζι Μαντζιόνε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Πρόκειται για δακτυλικά αποτυπώματα που συλλέχθηκαν στη σκηνή της δολοφονίας του διευθύνοντος συμβούλου της UnitedHealthcare και εκείνων του ύποπτου Λουίτζι Μαντζιόνε, όπως δήλωσαν στο CNN δύο αξιωματούχοι που ενημερώθηκαν για το θέμα την Τετάρτη, καθώς οι αρχές ερευνούν το κίνητρο πίσω από τη δολοφονία.

Το ταίριασμα των αποτυπωμάτων είναι η πρώτη ενθαρρυντική για τις αρχές εξέλιξη, καθώς πασχίζουν να συνδέσουν τον Μαντζιόνε με τον τόπο του εγκλήματος έξω από το ξενοδοχείο Χίλτον στο κεντρικό Μανχάταν, όπου  δολοφονήθηκε ο Μπράιαν Τόμσον πριν από μία εβδομάδα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται καθώς οι αρχές διερευνούν το ιστορικό του Λουίτζι Μαντζιόνε, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση στην Πενσυλβάνια καθώς αγωνίζεται για να μην εκδοθεί στη Νέα Υόρκη, όπου του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες - μεταξύ αυτών και για φόνο.

Από τη στιγμή που συνελήφθη χάρη σε έναν πληροφοριοδότη σε ένα McDonald's τη Δευτέρα, το ιστορικό του 26χρονου αρχίζει να έρχεται στο επίκεντρο. Ο προνομιούχος γόνος μιας ευκατάστατης οικογένειας, βραβευμένος απόφοιτος λυκείου και απόφοιτος πανεπιστημίου της Ivy League, εξαφανίστηκε από τα αγαπημένα του πρόσωπα τους τελευταίους μήνες, για να εμφανιστεί ως ύποπτος για τη δολοφονία, που ενδέχεται να είναι αποτέλεσμα του αγώνα του με έναν οδυνηρό τραυματισμό στην πλάτη.

Η δολοφονία του Τόμσον – συζύγου και πατέρα δύο παιδιών – έχει αποκαλύψει την οργή πολλών Αμερικανών για τη βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης, με τον Μαντζιόνε να έχει γίνει ο «ήρωάς» τους, να συγκεντρώνει συμπάθεια στο διαδίκτυο, ενώ πολλοί προσφέρονται ακόμα και να πληρώσουν τους νομικούς του λογαριασμούς. 

Ο δικηγόρος του Μαντζιόνε αρνείται τη συμμετοχή του πελάτη του στη δολοφονία και είπε ότι σχεδιάζει να δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες της Πενσυλβάνια - που σχετίζονται με το όπλο και τις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν από την αστυνομία όταν τον συνέλαβαν στην Αλτούνα. «Δεν έχω δει κανένα στοιχείο ότι έχουν τον σωστό τύπο», είπε ο Τόμας Ντίκεϊ στο CNN. Στην εκπομπή «Good Morning America» του ABC την Τετάρτη, επανέλαβε ότι δεν είχε δει τα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των γραπτών που η αστυνομία είπε ότι ήταν στην κατοχή του Μαντζιόνε τη στιγμή της σύλληψής του.

Σε ορισμένα από τα γραπτά του Μαντζιόνε, ο ίδιος φέρεται να αναφέρεται στους πόνους από έναν τραυματισμό στην πλάτη που υπέστη τον Ιούλιο του 2023, δήλωσε την Τρίτη στο Fox News ο επικεφαλής των ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζόζεφ Κένι. Οι ανακριτές εξετάζουν την ασφαλιστική αξίωση για τον τραυματισμό.

«Σε μερικά από τα γραπτά που είχε, μιλούσε για τις δυσκολίες του μετά από αυτόν τον τραυματισμό», είπε ο Κένι. «Έτσι, εξετάζουμε εάν η ασφαλιστική βιομηχανία είτε αρνήθηκε μια απαίτηση από αυτόν είτε δεν τον βοήθησε στο μέγιστο βαθμό».

Ο Μαντζιόνε – που αντιμετωπίζει πολλές κατηγορίες στη Νέα Υόρκη και την Πενσυλβάνια – δεν έχει τη δυνατότητα καταβολής εγγύησης, καθώς δεν του δόθηκε το δικαίωμα αυτό, κατά την ακρόαση έκδοσής του προς τη Νέα Υόρκη, την Τρίτη το απόγευμα στο Δικαστήριο της Κομητείας Μπλερ στην Πενσυλβάνια.

Την ώρα που ο ύποπτος έμπαινε στο δικαστικό μέγαρο, δεμένος στα χέρια και τα πόδια με χειροπέδες και φορώντας την πορτοκαλί φόρμα φυλακής με το DOC χαραγμένο στην πλάτη, ακουγόταν να φωνάζει: «Είναι εντελώς άσχετο και προσβολή της νοημοσύνης του αμερικανικού λαού. Είναι αυτό που ζουν όλοι».

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λουίτζι Μαντζιόνε: Γόνος πλουσίων, λάτρης της τεχνολογίας και με σοβαρό πρόβλημα στην πλάτη ο εκτελεστής του CEO στο Μανχάταν

Διεθνή / Λουίτζι Μαντζιόνε: Γόνος πλουσίων και λάτρης της τεχνολογίας ο εκτελεστής του CEO στο Μανχάταν

Άφησε πίσω του μια ζωή προνομίων και δολοφόνησε τον CEO της UnitedHealthcare Μπράιαν Τόμσον - Το μανιφέστο του 26χρονου εκτελεστή κατά της βιομηχανίας υγειονομικής περίθαλψης - Πώς συνελήφθη ενώ έτρωγε στα McDonald's
LIFO NEWSROOM
«Μη μιλάτε σε δημοσιογράφους»: Το μήνυμα του νέου CEO της UnitedHealth στο προσωπικό

Διεθνή / «Μη μιλάτε σε δημοσιογράφους»: Το μήνυμα του νέου CEO της UnitedHealthcare στα στελέχη μετά τη δολοφονία του Μπράιαν Τόμπσον

Ο Άντριου Γούιτι, που αντικατέστησε τον Μπράιαν Τόμπσον στην ηγεσία της UnitedHealth Group, μίλησε στο προσωπικό της εταιρείας σε μία εσωτερική επικοινωνία που διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Διεθνή / Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη διορισμένη από τον Μπάιντεν επικεφαλής «ανίκανη» και διέταξε την άμεση απομάκρυνσή της, μετά από δυσμενή έκθεση για την αγορά εργασίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας επέστρεψε τα χρήματα που του είχαν δανείσει επιχειρηματίες και ευγενείς για να καλύψει μια τεράστια φορολογική οφειλή το 2021. Πώς τα κατάφερε από την εξορία στο Αμπού Ντάμπι
LIFO NEWSROOM
Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Διεθνή / Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Σφοδρές επικρίσεις κατά του πρώην δημοσιογράφου του CNN Τζιμ Ακόστα, που πήρε «συνέντευξη» από εικονική αναπαράσταση 17χρονου θύματος του μακελειού στο Πάρκλαντ. Η συνέντευξη χαρακτηρίστηκε «μακάβρια», «χειριστική» και «τερατώδης»
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Διεθνή / Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Το Στενό της Μεσίνας θεωρείται μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, στοιχείο που αποτέλεσε καθοριστικό λόγο για την απόρριψη του έργου στο παρελθόν
LIFO NEWSROOM
«Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Διεθνή / «Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Σύμφωνα με την κατάθεση του 16χρονου ανιψιού του, ο 37χρονος παγίδευε τα θύματά του, τα σκότωνε, τεμάχιζε τα σώματά τους, τα έκαιγε και στη συνέχεια ξεφορτωνόταν τα υπολείμματα σε σακούλες σκουπιδιών
LIFO NEWSROOM
Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Διεθνή / Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Από το Λάτσιο μέχρι το Σαλέντο και την Τοσκάνη, οι παραθαλάσσιες περιοχές βιώνουν πτώση της τουριστικής κίνησης. Πού οφείλεται η κρίση και ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM