Λονδίνο: Επενδυτής από το Κατάρ αγόρασε το ξενοδοχείο Ritz- Το deal αναζωπύρωσε τον «πόλεμο» των Μπάρκλεϊ

Λονδίνο: Επενδυτής από το Κατάρ αγόρασε το ξενοδοχείο Ritz- Το deal αναζωπύρωσε τον «πόλεμο» των Μπάρκλεϊ Facebook Twitter
Το Ritz του Λονδίνου πωλήθηκε σε επενδυτή από το Κατάρ (Πηγή φωτό ΕPA)
0

Επενδυτής από το Κατάρ συμφώνησε να αγοράσει το ξενοδοχείο Ritz του Λονδίνου, ένα από τα πιο περιζήτητα ακίνητα στη βρετανική πρωτεύουσα, αλλά η συμφωνία αναζωπύρωσε την κόντρα εντός της οικογένειας δισεκατομμυριούχων των Μπάρκλεϊ.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε την Παρασκευή, χωρίς να δοθούν πολλές λεπτομέρειες. Την ίδια ημέρα, το ξενοδοχείο έκλεισε τις πόρτες του για πρώτη φορά στα 114 χρόνια ιστορίας του, στο πλαίσιο του lockdown που επιβλήθηκε λόγω κορωνοϊού. Προηγήθηκαν μήνες κόντρας ανάμεσα στους 85χρονους δίδυμους αδελφούς Μπάρκλεϊ, Φρέντερικ και Ντέιβιντ, οι οποίοι είχαν αποκτήσει το ξενοδοχείο στο Μέιφερ του Λονδίνου το 1995, έναντι 75 εκατομμυρίων λιρών.

Το ποσό για το οποίο πωλήθηκε τώρα το Ritz και το όνομα του αγοραστή από το Κατάρ δεν αποκαλύφθηκαν από την νομική εταιρεία Macfarlanes που ανακοίνωσε την πώληση. Η τιμή που «έπιασε» το Ritz ήταν κάτω των 800 εκατομμυρίων λιρών, σύμφωνα με πρόσωπο που έχει γνώση του ζητήματος, που μίλησε στο Bloomberg.

Η ανακοίνωση περιελάμβανε μόνο μια δήλωση του εκπροσώπου του αγοραστή. «Είναι προνόμιο να είμαι ο ιδιοκτήτης του εμβληματικού ξενοδοχείου Ritz και να έχω την ευκαιρία να επεκτείνω το έμφυτο στιλ του και τις μεγαλοπρεπείς παραδόσεις του», ανέφερε η δήλωση αυτή.

Απειλεί ότι θα πάει στα δικαστήρια ο Φρέντερικ Μπάρκλεϊ

Όμως, ο εκπρόσωπος του Φρέντερικ Μπάρκλεϊ απείλησε να προσβάλλει τη συμφωνία στα δικαστήρια. Είμαστε έκπληκτοι και ενοχλημένοι με την ανακοίνωση ότι το ξενοδοχείο Ritz φέρεται να πωλήθηκε. Ούτε μας συμβουλεύτηκαν, ούτε εγκρίναμε αυτή την πώληση. Όπως είχαμε συνοψίσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο όποιος πιθανός αγοραστής θα βρεθεί αντιμέτωπος με δικαστικό αγώνα, αν αυτή η συμφωνία δεν εγκριθεί από όλες τις πλευρές», δήλωσε στους Financial Times. Μάλιστα, σημείωσε ότι φαίνεται πως η συμφωνία προχώρησε εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού με την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις.

Η πώληση αυτή είναι το τελευταίο επεισόδιο της κόντρας ανάμεσα στον Φρέντερικ και τον Ντέιβιντ Μπάρκλεϊ. Τα δύο αδέλφια δεν είναι πλέον δικαιούχοι του καταπιστεύματος που διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας, καθώς έχουν παραχωρήσει τον έλεγχο στη νεότερη γενιά και η οικογένεια του Ντέιβιντ Μπάρκλεϊ έχει την πλειονότητα των μετοχών.

Ο Φρέντερικ Μπάρκλεϊ και η κόρη του Αμάντα είχαν κινηθεί δικαστικά κατά των γιων του Ντέιβιντ Μάρκλεϊ- Έινταν, Χάουαρντ και Άλιστερ- όπως και κατά του εγγονού του, Άντριου, υποστηρίζοντας ότι έβαλαν κοριούς στο ξενοδοχείο, σε μια προσπάθεια να ακούνε όλες τις συζητήσεις που σχετίζονται με τις επιχειρηματικές συναλλαγές της οικογένειας. Αργότερα, ο Φρέντερικ Μπάρκλεϊ είχε απειλήσει δημόσια να μηνύσει μέλη της οικογένειας αν το Ritz πωλούνταν για λιγότερο από 1 δισεκατομμύριο λίρες.

Με πληροφορίες από FT, Bloomberg

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM