Λονδίνο: Επενδυτής από το Κατάρ αγόρασε το ξενοδοχείο Ritz- Το deal αναζωπύρωσε τον «πόλεμο» των Μπάρκλεϊ

Λονδίνο: Επενδυτής από το Κατάρ αγόρασε το ξενοδοχείο Ritz- Το deal αναζωπύρωσε τον «πόλεμο» των Μπάρκλεϊ Facebook Twitter
Το Ritz του Λονδίνου πωλήθηκε σε επενδυτή από το Κατάρ (Πηγή φωτό ΕPA)
0

Επενδυτής από το Κατάρ συμφώνησε να αγοράσει το ξενοδοχείο Ritz του Λονδίνου, ένα από τα πιο περιζήτητα ακίνητα στη βρετανική πρωτεύουσα, αλλά η συμφωνία αναζωπύρωσε την κόντρα εντός της οικογένειας δισεκατομμυριούχων των Μπάρκλεϊ.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε την Παρασκευή, χωρίς να δοθούν πολλές λεπτομέρειες. Την ίδια ημέρα, το ξενοδοχείο έκλεισε τις πόρτες του για πρώτη φορά στα 114 χρόνια ιστορίας του, στο πλαίσιο του lockdown που επιβλήθηκε λόγω κορωνοϊού. Προηγήθηκαν μήνες κόντρας ανάμεσα στους 85χρονους δίδυμους αδελφούς Μπάρκλεϊ, Φρέντερικ και Ντέιβιντ, οι οποίοι είχαν αποκτήσει το ξενοδοχείο στο Μέιφερ του Λονδίνου το 1995, έναντι 75 εκατομμυρίων λιρών.

Το ποσό για το οποίο πωλήθηκε τώρα το Ritz και το όνομα του αγοραστή από το Κατάρ δεν αποκαλύφθηκαν από την νομική εταιρεία Macfarlanes που ανακοίνωσε την πώληση. Η τιμή που «έπιασε» το Ritz ήταν κάτω των 800 εκατομμυρίων λιρών, σύμφωνα με πρόσωπο που έχει γνώση του ζητήματος, που μίλησε στο Bloomberg.

Η ανακοίνωση περιελάμβανε μόνο μια δήλωση του εκπροσώπου του αγοραστή. «Είναι προνόμιο να είμαι ο ιδιοκτήτης του εμβληματικού ξενοδοχείου Ritz και να έχω την ευκαιρία να επεκτείνω το έμφυτο στιλ του και τις μεγαλοπρεπείς παραδόσεις του», ανέφερε η δήλωση αυτή.

Απειλεί ότι θα πάει στα δικαστήρια ο Φρέντερικ Μπάρκλεϊ

Όμως, ο εκπρόσωπος του Φρέντερικ Μπάρκλεϊ απείλησε να προσβάλλει τη συμφωνία στα δικαστήρια. Είμαστε έκπληκτοι και ενοχλημένοι με την ανακοίνωση ότι το ξενοδοχείο Ritz φέρεται να πωλήθηκε. Ούτε μας συμβουλεύτηκαν, ούτε εγκρίναμε αυτή την πώληση. Όπως είχαμε συνοψίσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο όποιος πιθανός αγοραστής θα βρεθεί αντιμέτωπος με δικαστικό αγώνα, αν αυτή η συμφωνία δεν εγκριθεί από όλες τις πλευρές», δήλωσε στους Financial Times. Μάλιστα, σημείωσε ότι φαίνεται πως η συμφωνία προχώρησε εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού με την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις.

Η πώληση αυτή είναι το τελευταίο επεισόδιο της κόντρας ανάμεσα στον Φρέντερικ και τον Ντέιβιντ Μπάρκλεϊ. Τα δύο αδέλφια δεν είναι πλέον δικαιούχοι του καταπιστεύματος που διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας, καθώς έχουν παραχωρήσει τον έλεγχο στη νεότερη γενιά και η οικογένεια του Ντέιβιντ Μπάρκλεϊ έχει την πλειονότητα των μετοχών.

Ο Φρέντερικ Μπάρκλεϊ και η κόρη του Αμάντα είχαν κινηθεί δικαστικά κατά των γιων του Ντέιβιντ Μάρκλεϊ- Έινταν, Χάουαρντ και Άλιστερ- όπως και κατά του εγγονού του, Άντριου, υποστηρίζοντας ότι έβαλαν κοριούς στο ξενοδοχείο, σε μια προσπάθεια να ακούνε όλες τις συζητήσεις που σχετίζονται με τις επιχειρηματικές συναλλαγές της οικογένειας. Αργότερα, ο Φρέντερικ Μπάρκλεϊ είχε απειλήσει δημόσια να μηνύσει μέλη της οικογένειας αν το Ritz πωλούνταν για λιγότερο από 1 δισεκατομμύριο λίρες.

Με πληροφορίες από FT, Bloomberg

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια αλλάζει τόσο το ποσοστό των νέων ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως γκέι ή bisexual, αλλά και το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
NEWSROOM