ΛΟΑΤΚΙ+ ορατότητα: Γκέι, λεσβίες και bi τετραπλασιάστηκαν μέσα σε μια δεκαετία στη Βρετανία

ΛΟΑΤΚΙ+ ορατότητα: Γκέι, λεσβίες και bi τετραπλασιάστηκαν μέσα σε μια δεκαετία στη Βρετανία Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου / Unsplash
0

Νέα στοιχεία δείχνουν πως ο αριθμός των ομοφυλόφιλων, των λεσβιών και των αμφιφυλόφιλων, τετραπλασιάστηκε μέσα σε μία δεκαετία στη Βρετανία.

Ένας στους δέκα νέους ηλικίας 16-24 ετών στη Βρετανία, προσδιορίζεται σήμερα ως λεσβία, ομοφυλόφιλος ή αμφιφυλόφιλος (ΛΟΑ), σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία.

Η έκθεση που μοιράστηκε το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS) διαπίστωσε ότι το 10,4% των 16-24χρονων αναγνωρίστηκαν ως ΛΟΑ το 2023, γεγονός που αποτελεί εξαιρετικά σημαντική αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με την Ετήσια Έρευνα Πληθυσμού, ο αριθμός είναι αυξημένος κατά τουλάχιστον 2,8% σε σύγκριση με τα στατιστικά στοιχεία του 2018, με την ONS να αναφέρει ότι αυτό οφείλεται κυρίως στον αριθμό των ατόμων που προσδιορίζονται ως αμφιφυλόφιλοι.

Το 7,5% των ατόμων ηλικίας 16-24 ετών προσδιορίζονται ως αμφιφυλόφιλοι το 2023, έναντι 2,8% το 2018, ενώ το ποσοστό είναι ακόμη υψηλότερο μεταξύ των γυναικών, το 9,2% των οποίων προσδιορίζονται ως αμφιφυλόφιλες σε σύγκριση με το 5,9% των ανδρών. Συνολικά, ωστόσο, οι άνδρες είναι πιθανότερο να αυτοπροσδιορίζονται ως ΛΟΑ (4,2%) από ό,τι οι γυναίκες (3,4%).

Παράλληλα, σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, εκτιμάται ότι 2,1 εκατομμύρια άτομα (3,8%) αναγνωρίζονταν ως λεσβίες, ομοφυλόφιλοι ή αμφιφυλόφιλοι το 2023. Την ίδια ώρα η μικρότερη ηλικιακή ομάδα που προσδιορίζεται ως ΛΟΑ είναι οι ηλικίες 65 ετών και άνω, με ποσοστό μόλις 0,9%.

Τέλος, το 6,3% των ηλικιών 25-34 ταυτοποιήθηκε ως ΛΟΑ, καθώς και το 2,9% των ηλικιών 35-49 και το 2,4% των ηλικιών 50-64. 

Οι ΛΟΑ αποτελούν ένα «αυξανόμενο κομμάτι της βρετανικής κοινωνίας»

Σχολιάζοντας τα στατιστικά στοιχεία, ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, Stonewall, δήλωσε ότι τα στοιχεία αυτά αποτελούν μια έγκαιρη υπενθύμιση, ότι τα άτομα ΛΟΑ αποτελούν ένα αυξανόμενο κομμάτι της βρετανικής κοινωνίας.

«Οι περισσότεροι από ένας στους δέκα από τους νέους 16-24 ετών που προσδιορίζονται ως ΛΟΑ, θα αποτελέσουν σημαντικό κομμάτι των χώρων εργασίας, της πολιτικής και της ζωής μας», δήλωσε. «Θα έχουν συναδέλφους, φίλους και οικογένειες που τους υποστηρίζουν και θα αξίζουν -και θα απαιτούν- ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες», συνέχισε.

«Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να αποτελέσουν ένα κάλεσμα αφύπνισης για τους οργανισμούς και τις κυβερνήσεις που υποχωρούν από τις δεσμεύσεις τους για τα δικαιώματα και την ένταξη των ΛΟΑΤΚΙ+. Με αυτά τα μεταβαλλόμενα δημογραφικά στοιχεία, οι οπισθοδρομικές πολιτικές και τα ιδεώδη δεν θα αντέξουν στο χρόνο και όσοι θέλουν να διασφαλίσουν ένα πιο ασφαλές και ευημερούν μέλλον πρέπει να παραμείνουν σταθεροί στη δέσμευσή τους για ισότητα και ένταξη για όλους- παρά τις πολιτικές της στιγμής», κατέληξε.

Με πληροφορίες από Pink News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Διεθνή / Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Ο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία μόλις 15 ετών, είχε γίνει γνωστός για την αγάπη του στην τεχνολογία και ιδιαίτερα για τη δημιουργία ιστοσελίδων που κατέγραφαν «θαύματα» με σκοπό τη διάδοση της καθολικής διδασκαλία
LIFO NEWSROOM
«Ένα φλιτζάνι ρύζι τη μέρα»: 15.000 παιδιά σε κρίση υποσιτισμού μόνο σε έναν μήνα στη Γάζα, λέει η UNICEF

Διεθνή / «Ένα φλιτζάνι ρύζι τη μέρα»: 15.000 παιδιά σε κρίση υποσιτισμού μόνο σε έναν μήνα στη Γάζα, λέει η UNICEF

Η UNICEF προειδοποιεί για λιμό, με πάνω από 15.000 παιδιά να υποσιτίζονται σε έναν μόνο μήνα. Οι εικόνες πείνας και οι προετοιμασίες για νέα ισραηλινή επίθεση προκαλούν παγκόσμια ανησυχία
LIFO NEWSROOM
Ντουμπάι: 50 γραμμάρια κοκαΐνης έστειλαν Βρετανίδα ισόβια στο κολαστήριο Αλ Αουίρ

Διεθνή / Ντουμπάι: 50 γραμμάρια κοκαΐνης έστειλαν Βρετανίδα ισόβια στο κολαστήριο Αλ Αουίρ

Η ιστορία της 23χρονης Μία Ο’Μπράιαν σοκάρει: καταδικάστηκε σε ισόβια στο Ντουμπάι για κατοχή 50 γραμμαρίων κοκαΐνης - Η μητέρα της μιλά για φρικτές συνθήκες στην Αλ-Αουίρ, με καταγγελίες για βασανιστήρια, βιασμούς και απάνθρωπη μεταχείριση
LIFO NEWSROOM
Φωτιές σε Πορτογαλία - Ισπανία: Μάχη με τα μέτωπα - Έχουν καεί πάνω από 5,5 εκατ. στρέμματα

Διεθνή / Φωτιές σε Πορτογαλία - Ισπανία: Μάχη με τα μέτωπα - Έχουν καεί πάνω από 5,5 εκατ. στρέμματα

Μόλις την περασμένη Κυριακή, στην Ισπανία τερματίστηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που ίσχυε επί εβδομάδες - Στην Πορτογαλία, σε μία μόνο φωτιά επιχειρούν 600 πυροσβέστες
LIFO NEWSROOM
Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Διεθνή / Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Καταγγελίες για ρύπανση, καρκίνους και καταρρεύσεις σπιτιών στην Τσιατούρα της Γεωργίας, καθώς η Ευρώπη εισάγει μαγγάνιο για πράσινη ενέργεια
LIFO NEWSROOM