Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε αθώος και για τα 4 κακουργήματα

Live: Ο Ντόναλντ Τραμπ στο δικαστήριο- Η ώρα της απαγγελίας ενός ιστορικού κατηγορητηρίου Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στην αίθουσα του δικαστηρίου για την πρώτη του εμφάνιση σήμερα, μετά τις κατηγορίες εναντίον του για τέσσερα κακουργήματα.

Οι διώξεις κατά του Ντόναλντ Τραμπ αφορούν στις προσπάθειές του να ανατρέψει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020. Για όλες ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε αθώος ότι εν γνώσει του και επανειλημμένα είπε ψέματα ενώ προσπαθούσε να ανατρέψει την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2020. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται για τέσσερα κακουργήματα:

- συνωμοσία για εξαπάτηση των ΗΠΑ
- συνωμοσία για παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας
- παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας
- συνωμοσία κατά των δικαιωμάτων των πολιτών

Τελευταία φορά είχε βρεθεί στις 13 Ιουνίου  στο δικαστήριο της Φλόριντα για την απαγγελία κατηγοριών για την υπόθεση των απόρρητων εγγράφων.

Σήμερα έφτασε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον, όπου περισσότεροι από 1.000 εκ των υποστηρικτών του έχουν κληθεί να λογοδοτήσουν για την εισβολή στο Καπιτώλιο. Η πρώτη ακρόαση θα γίνει στις 28 Αυγούστου.

Τι αναφέρει το πόρισμα για τον Ντόναλτ Τραμπ

Νωρίτερα σήμερα δημοσιεύθηκε το 46σέλιδο πόρισμα που περιγράφει τις καταγγελίες εναντίον του. Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη δικαστική αίθουσα 22Α του δικαστηρίου E Barrett Prettyman στην Ουάσιγκτον, στην πρώτη του εμφάνιση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, αφού κατηγορήθηκε κατά την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Jack Smith για τις προσπάθειές του να ανατρέψει τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Το κατηγορητήριο των περιέγραφε με απόλυτη λεπτομέρεια πώς ο Τραμπ και οι σύμμαχοί του διέδιδαν εν γνώσει του ψευδείς ισχυρισμούς για εκλογική νοθεία, συγκαλούσαν δόλιες εκλογείς και προσπάθησαν να εμποδίσουν την πιστοποίηση των εκλογών στις 6 Ιανουαρίου.

«Παρότι ηττήθηκε, ο κατηγορούμενος ήταν αποφασισμένος να παραμείνει στην εξουσία», αναφέρει το κατηγορητήριο. «Έτσι, για περισσότερο από δύο μήνες μετά την ημέρα των εκλογών στις 3 Νοεμβρίου 2020, ο κατηγορούμενος διέδιδε ψέματα ότι είχε σημειωθεί καθοριστική απάτη στις εκλογές και ότι στην πραγματικότητα κέρδισε. Αυτοί οι ισχυρισμοί ήταν ψευδείς και ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι ήταν ψευδείς.

»Αλλά ο κατηγορούμενος τα επανέλαβε και τα διέδωσε ευρέως ούτως ή άλλως – για να κάνει τους εν γνώσει του ψευδείς ισχυρισμούς του να φαίνονται νόμιμοι, να δημιουργήσει μια έντονη εθνική ατμόσφαιρα δυσπιστίας και οργής και να διαβρώσει την πίστη του κοινού στη διοίκηση των εκλογών» αναφέρει μεταξύ άλλων το πόρισμα.

Η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ στο Truth Social

Σε ανάρτησή του στον ιστότοπο Truth Social, ο Τραμπ κατηγόρησε τον Τζο Μπάιντεν ότι κρύβεται πίσω από αυτήν τη νέα δίωξη σε βάρος του και υποσχέθηκε να «πάρει εκδίκηση», καθώς τον κατηγορεί για «όσα εγκλήματα μπορούν να επινοηθούν».

«Κοιτάξτε, δεν φταίω εγώ που ο πολιτικός μου αντίπαλος στο κόμμα των Δημοκρατικών, ο απατεώνας Τζο Μπάιντεν, είπε στον Γενικό Εισαγγελέα του να κατηγορήσει τον κορυφαίο (με διαφορά!) υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών και πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, εμένα, με όσα περισσότερα εγκλήματα μπορούν να επινοηθούν, ώστε να αναγκαστεί να δαπανήσει πολύ χρόνο και χρήμα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Οι Δημοκρατικοί δεν θέλουν να κατέβουν εναντίον μου, αλλιώς δεν θα έκαναν αυτή την πρωτοφανή χειραγώγηση της δικαιοσύνης. Αλλά σύντομα, θα έρθει η σειρά μας. Κάντε την Αμερική σπουδαία ξανά!» έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσής του. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπεν-Γβιρ: Βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει την κακομεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων

Διεθνή / Μπεν-Γβιρ: Το βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει πώς το Ισραήλ κακοποιεί τους Παλαιστίνιους κρατουμένους

Οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων έχουν τεκμηριώσει την πρωτοφανή έκταση βίαιων πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας, που διαπράττονται από δεσμοφύλακες.
THE LIFO TEAM
ΡΑΟΥΛ ΚΑΣΤΡΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατί οι ΗΠΑ αποφάσισαν να απαγγείλουν κατηγορίες για φόνο στον 94χρονο πρώην πρόεδρο της Κούβας;

Οι ΗΠΑ απήγγειλαν κατηγορίες για φόνο και άλλα αδικήματα στον Ραούλ Κάστρο, για τον φερόμενο ρόλο του στην κατάρριψη δύο πολιτικών αεροσκαφών Κουβανών εξορίστων το 1996
THE LIFO TEAM
Δύο τρανς πρόσωπα γράφουν ιστορία στη Σκωτία — και η Βουλή αφαιρεί το φίλτρο φύλου από το site της

Διεθνή / Δύο τρανς πρόσωπα γράφουν ιστορία στη Σκωτία με την εκλογή τους και η Βουλή αφαιρεί το φίλτρο φύλου από το site της

Η Iris Duane και το Q Manivannan έγιναν τα πρώτα ανοιχτά τρανς μέλη του σκωτσέζικου κοινοβουλίου. Λίγες ημέρες αργότερα, το Holyrood αφαίρεσε από την ιστοσελίδα του το φίλτρο αναζήτησης με βάση το φύλο, μετά τις αντιδράσεις για την καταγραφή μιας τρανς γυναίκας και ενός non-binary προσώπου.
THE LIFO TEAM
Το Stonewall μπήκε στη λίστα με τους πιο απειλούμενους ιστορικούς τόπους των ΗΠΑ

Διεθνή / Το Stonewall μπήκε στη λίστα με τους πιο απειλούμενους ιστορικούς τόπους των ΗΠΑ

Το Εθνικό Μνημείο Stonewall στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνεται στη φετινή λίστα του National Trust for Historic Preservation, που εστιάζει σε τόπους συνδεδεμένους με αγώνες ισότητας, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη γύρω από τα LGBTQ+ δικαιώματα βρίσκεται ξανά υπό πίεση.
THE LIFO TEAM