Ντόναλντ Τραμπ: Νέα επίθεση στον «απατεώνα Μπάιντεν»- Το 46σέλιδο πόρισμα με τις κατηγορίες

Ντόναλντ Τραμπ: Κατηγορεί ευθέως τον Τζο Μπάιντεν για «εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα παραστεί σήμερα το βράδυ (23:00, ώρα Ελλάδος) σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον για τρίτη φορά, κατηγορούμενος για σωρεία αδικημάτων, σύμφωνα με το 46σέλιδο πόρισμα εις βάρος του. 

O ειδικός εισαγγελέας, Τζακ Σμιθ, καταλογίζει στον Ντόναλντ Τραμπ - μεταξύ άλλων -  τις κατηγορίες για συνωμοσία σε βάρος του αμερικανικού κράτους, παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας και παραβίαση εκλογικών δικαιωμάτων. Σημειώνεται ότι δεν θα συλληφθεί, ούτε θα τεθεί υπό κράτηση, σύμφωνα με τον Guardian. 

Σε ανάρτησή του στον ιστότοπο Truth Social, ο Τραμπ κατηγόρησε τον Τζο Μπάιντεν ότι κρύβεται πίσω από αυτήν τη νέα δίωξη σε βάρος του και υποσχέθηκε να «πάρει εκδίκηση», καθώς τον κατηγορεί για «όσα εγκλήματα μπορούν να επινοηθούν».

«Κοιτάξτε, δεν φταίω εγώ που ο πολιτικός μου αντίπαλος στο κόμμα των Δημοκρατικών, ο απατεώνας Τζο Μπάιντεν, είπε στον Γενικό Εισαγγελέα του να κατηγορήσει τον κορυφαίο (με διαφορά!) υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών και πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, εμένα, με όσα περισσότερα εγκλήματα μπορούν να επινοηθούν, ώστε να αναγκαστεί να δαπανήσει πολύ χρόνο και χρήμα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Οι Δημοκρατικοί δεν θέλουν να κατέβουν εναντίον μου, αλλιώς δεν θα έκαναν αυτή την πρωτοφανή χειραγώγηση της δικαιοσύνης. Αλλά σύντομα, θα έρθει η σειρά μας. Κάντε την Αμερική μεγάλη ξανά!» έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσής του. 

Το δικαστήριο όπου θα του απαγγελθεί επίσημα η κατηγορία βρίσκεται πολύ κοντά στο Καπιτώλιο, την έδρα του Κογκρέσου, όπου είχαν σημειωθεί επεισόδια στις 6 Ιανουαρίου του 2021 με πρωταγωνιστές υποστηρικτές του Τραμπ.

Φόβοι για ταραχές στην Ουάσινγκτον ενόψει της νέας δίκης του Ντόναλντ Τραμπ 

Πάνω από 24 ώρες προτού ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία, κάμερες και βαν της τηλεόρασης με δορυφορικές συνδέσεις αλλά και τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν πάρει θέση έξω από το δικαστήριο, αποτελώντας τα ίδια «θέαμα» για τους περαστικούς και τους τουρίστες.

Τα ξημερώματα, σήμερα, περί τους 100 δημοσιογράφους περίμεναν στην ουρά για να μπουν στο δικαστήριο, γύρω από το οποίο έχουν τοποθετηθεί φράχτες ασφαλείας. Παρόμοια μέτρα έχουν ληφθεί και γύρω από τα κτίρια του Κογκρέσου, καθώς φοβούνται για νέες ταραχές, αντίστοιχες της 6ης Ιανουαρίου 2021. 

Ποιοι είναι οι έξι συνωμότες που βοήθησαν τον Τραμπ 

Στο 46σέλιδο κατηγορητήριο εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ αναφέρονται έξι στενοί του συνεργάτες οι οποίοι τον βοήθησαν στον σχεδιασμό της συνωμοσίας κατά του αμερικανικού έθνους με στόχο την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος. 

Παρόλο που δεν κατονομάζονται ούτε κατηγορούνται για κάτι, τα αμερικανικά ΜΜΕ αναγνώρισαν τους πέντε από τους έξι βάσει αναφορών στο πρόσωπό τους και δηλώσεων που τους αποδίδονται. 

Πρόκειται για έναν αξιωματούχο του υπουργείου Δικαιοσύνης, τέσσερις δικηγόρους και έναν πολιτικό σύμβουλο. 

Συγκεκριμένα, αφορά, τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης και δικηγόρο του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, τον δικηγόρο του Λευκού Οίκου, Τζον Ιστμαν, η δικηγόρος που υποστήριζε ότι στις εκλογές διαπράχθηκε νοθεία, Σίντνεϊ Πάουελ, ο δικηγόρος του υπουργείου Δικαιοσύνης, Τζέφρι Κλαρκ, τον δικηγόρο Κένεθ Τσέσεμπρο και άλλον έναν πολιτικό σύμβουλο. 

Διαβάστε αναλυτικά το 46σέλιδο πόρισμα εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ εδώ

Με πληροφορίες από Guardian, New York Times, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM