Ένα αρχιτεκτονικό γραφείο με έδρα την Σκωτία σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα από τα ψηλότερα κτίρια του κόσμου

 

Η Kettle Collective, που έχει τα κεντρικά γραφείο της στο Εδιμβούργο, ανακοίνωσε το σχέδιο για έναν ουρανοξύστη 703 μέτρων, που θα κατασκευαστεί στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και θα είναι ο δεύτερος υψηλότερος στον κόσμο.

 

Ωστόσο το νέο Lakhta Centre II, όπως ονομάζεται, θα είναι το μοναδικό με τον υψηλότερο όροφο που χρησιμοποιείται παγκοσμίως, στα 590 μέτρα, ενώ θα διαθέτει 150 ορόφους.

 

Scottish architect reveals plans for world’s second-tallest tower

 

Ο επικεφαλής του πρότζεκτ, Tony Kettle, που κρύβεται επίσης πίσω από το Falkirk Wheel, τον περιστρεφόμενο ανελκυστήρα σκαφών στο κέντρο της Σκωτίας, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες της Βρετανίας.

 

Όταν εργαζόταν ακόμη στην εταιρία αρχιτεκτονικού σχεδιασμού RMJM, σχεδίασε το πρώτο Lakhta Centre, το ψηλότερο κτίριο της Ευρώπης, το 2006, όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του κολοσσού της ενέργειας, Gazprom. 

 

«Το νέο κτίριο θα είναι ένας "ναός" βιώσιμου σχεδιασμού και θα έχει το καλύτερο σχεδιασμό χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης», σημείωσε ο ίδιος.

 

Scottish architect reveals plans for world’s second-tallest tower

 

Το Lakhta Center II θα φιλοξενεί επαγγελματικά γραφεία, πολυτελή διαμερίσματα και κοινόχρηστους χώρους χαλάρωσης, όπως και μια γκαλερί τέχνης.

 

Σήμερα, τον τίτλο του υψηλότερου κτιρίου στον κόσμο κατέχει το ύψους 828 μέτρων Burj Khalifa στο Ντουμπάι, του οποίου ο υψηλότερος όροφός που χρησιμοποιείται βρίσκεται στα 585 μέτρα.

 

Με πληροφορίες από BBC, Dezeen