Λαβρόφ: Πρωταρχικός στόχος μας στην Ουκρανία είναι η ανατροπή του «απαράδεκτου καθεστώτος» Ζελένσκι

Λαβρόφ: Πρωταρχικός στόχος μας στην Ουκρανία είναι η ανατροπή του «απαράδεκτου καθεστώτος» Ζελένσκι Facebook Twitter
0

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, παραδέχθηκε πως πρωταρχικός στόχος της Μόσχας στην Ουκρανία είναι η ανατροπή της κυβέρνησης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Μιλώντας σε απεσταλμένους σε σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο την Κυριακή, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ρωσία είναι αποφασισμένη να βοηθήσει τους Ουκρανούς να «απελευθερωθούν από το βάρος αυτού του απολύτως απαράδεκτου καθεστώτος».

Κατηγόρησε το Κίεβο και «τους δυτικούς συμμάχους του» για προπαγάνδα η οποία έχει στόχο να μετατραπεί η Ουκρανία σε «αιώνιο εχθρό της Ρωσίας». 

«Ρώσοι και Ουκρανοί θα συνεχίσουν να ζουν μαζί, θα βοηθήσουμε, σίγουρα, τους Ουκρανούς να απαλλαχθούν από το καθεστώς, το οποίο είναι απολύτως αντιλαϊκό και ανιστορικό» είπε ο Λαβρόφ. Οι δηλώσεις του αυτές έρχονται σε πλήρη αντίθεση με παλαιότερες τοποθετήσεις του ίδιου και άλλων Ρώσων αξιωματούχων που έκαναν λόγο για αυτοδιάθεση των Ουκρανών και πλήρη ελευθερία όσον αφορά στην επιλογή των αρχόντων. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Οι αναλυτές λένε ότι το Κρεμλίνο δίνει προτεραιότητα στον δικό του πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, καθώς και στις σχέσεις του με τα έθνη του Κόλπου που δεν θέλουν ένα ισχυρότερο Ιράν
LIFO NEWSROOM
Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει τη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για θεραπευτικούς σκοπούς

Διεθνή / Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει την ιατρική χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών

«Η ψιλοκυβίνη παραμένει ένα μη εγκεκριμένο φάρμακο, αλλά επιτρέπεται πλέον να τη συνταγογραφήσει ένας πολύ έμπειρος ψυχίατρος σε ασθενείς με κατάθλιψη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας
LIFO NEWSROOM