ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Λαβρόφ: Πρωταρχικός στόχος μας στην Ουκρανία είναι η ανατροπή του «απαράδεκτου καθεστώτος» Ζελένσκι

Λαβρόφ: Πρωταρχικός στόχος μας στην Ουκρανία είναι η ανατροπή του «απαράδεκτου καθεστώτος» Ζελένσκι Facebook Twitter
0

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, παραδέχθηκε πως πρωταρχικός στόχος της Μόσχας στην Ουκρανία είναι η ανατροπή της κυβέρνησης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Μιλώντας σε απεσταλμένους σε σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο την Κυριακή, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ρωσία είναι αποφασισμένη να βοηθήσει τους Ουκρανούς να «απελευθερωθούν από το βάρος αυτού του απολύτως απαράδεκτου καθεστώτος».

Κατηγόρησε το Κίεβο και «τους δυτικούς συμμάχους του» για προπαγάνδα η οποία έχει στόχο να μετατραπεί η Ουκρανία σε «αιώνιο εχθρό της Ρωσίας». 

«Ρώσοι και Ουκρανοί θα συνεχίσουν να ζουν μαζί, θα βοηθήσουμε, σίγουρα, τους Ουκρανούς να απαλλαχθούν από το καθεστώς, το οποίο είναι απολύτως αντιλαϊκό και ανιστορικό» είπε ο Λαβρόφ. Οι δηλώσεις του αυτές έρχονται σε πλήρη αντίθεση με παλαιότερες τοποθετήσεις του ίδιου και άλλων Ρώσων αξιωματούχων που έκαναν λόγο για αυτοδιάθεση των Ουκρανών και πλήρη ελευθερία όσον αφορά στην επιλογή των αρχόντων. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Επόμενος στόχος του δράστη μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας;

Διεθνή / Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Επόμενος στόχος του δράστη μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας;

Ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς είχε κάνει αναζητήσεις στο διαδίκτυο για προσωπικότητες υψηλού προφίλ, μεταξύ των οποίων, ένα μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ