Κυπριακό: Ο Ακιντζί είχε πρόθεση να αποχωρήσει, δηλώνει ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Κυπριακό: Ο Ακιντζί είχε πρόθεση να αποχωρήσει, δηλώνει ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Facebook Twitter
0

Ήταν εμφανές ότι ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είχε πρόθεση να αποχωρήσει από τη χθεσινή συνάντηση με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, δήλωσε σήμερα ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.


Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η εν λόγω πρόθεση του τουρκοκύπριου ηγέτη καταδεικνύεται από τις δηλώσεις, στις οποίες είχε προβεί πριν από την συνάντηση, ότι το μοναδικό θέμα συζήτησης θα ήταν η απόφαση της Βουλής για αναφορά στο Ενωτικό Δημοψήφισμα στα σχολεία κατά την επέτειό του, αλλά και από το αίτημα που είχε υποβάλει να μην υπάρχουν στον χώρο φωτογράφοι και κάμερες.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι δεν ήταν η ελληνοκυπριακή πλευρά που ακύρωσε τη συνάντηση των διαπραγματευτών, ούτε ήταν ο Νίκος Αναστασιάδης αυτός που αποχώρησε από τη χθεσινή συνάντηση. Απέρριψε, επίσης, τους ισχυρισμούς Ακιντζί ότι ο Ν. Αναστασιάδης βρόντηξε την πόρτα και έφυγε θυμωμένος από την αίθουσα.


Ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ελπίδα ότι ο κ. Ακιντζί θα είναι παρών στη συνάντηση της Πέμπτης, τονίζοντας ότι η συνέχιση των συνομιλιών εξαρτάται από την άλλη πλευρά. Χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι «προσπαθούν κάποιοι να δικαιολογήσουν αδικαιολόγητες στάσεις», επιρρίπτοντας ευθύνες και στις δύο πλευρές.


Ερωτηθείς εάν η κριτική του απευθύνεται στο ΑΚΕΛ, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε ότι δεν αναφέρεται μόνο στο ΑΚΕΛ, αλλά ευρύτερα στην κοινωνία των πολιτών. Επισήμανε, τέλος, πως αναφορές περί φουστανέλας, αλλαγής πολιτικής και μεταλλάξεων λόγω προεδρικών εκλογών, είναι προσβλητικές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Διεθνή / Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Οι κάτοικοι της συνοικίας al-Bustan στην ανατολική Ιερουσαλήμ αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα πατρικά τους σπίτια, καθώς σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είναι η οικονομικότερη λύση
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM