ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κυπριακό: Μετά τη Γενεύη η τουρκοκυπριακή πλευρά «έχει γίνει αγνώριστη», δηλώνει ο Κασουλίδης

Κυπριακό: Μετά τη Γενεύη η τουρκοκυπριακή πλευρά «έχει γίνει αγνώριστη», δηλώνει ο Κασουλίδης Facebook Twitter
0

Ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης εκτίμησε πως είναι ολοφάνερο ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά ροκανίζει τον χρόνο, ενώ σημείωσε ότι μετά τον Ιανουάριο στη Γενεύη, η τουρκοκυπριακή πλευρά «έχει γίνει αγνώριστη».

Ύστερα από 22 μήνες διαπραγματεύσεων, τόνισε ο κ. Κασουλίδης, ο κ. Ακιντζί δεν θα έπρεπε να είχε αμφιβολίες για τις προθέσεις του Νίκου Αναστασιάδη. Μιλώντας στο ΡΙΚ, παρέπεμψε σε δηλώσεις του Μ. Ακιντζί ότι στόχος είναι η εκ περιτροπής προεδρίας, η ισότητα και η αποτελεσματική συμμετοχή.

Ο κύπριος υπουργός πρόσθεσε πως ο τουρκοκύπριος ηγέτης εκμεταλλεύτηκε την έγκριση της τροπολογίας του ΕΛΑΜ για το ενωτικό δημοψήφισμα, για να προσθέσει στο οπλοστάσιο της Τουρκίας επιχειρήματα υπέρ της παραμονής στρατευμάτων και εγγυήσεων και για να ροκανίσουν τον χρόνο.


Η Τουρκία γνωρίζει ότι πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων σε μια διεθνή διάσκεψη, ανέφερε ο κ. Κασουλίδης, για να υπογραμμίσει πως, από τον Ιανουάριο, τίποτε δεν προχώρησε σε ό,τι αφορά τις εκκρεμότητες των εσωτερικών θεμάτων.


«Εμείς θέλουμε ο διάλογος να συνεχίζεται και τα θέματα να συζητούνται και να εξαντλούνται», επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε πως οι δύο ηγέτες έχουν συμφωνήσει να κλείσουν ή να φθάσουν όσο πιο κοντά σε κλείσιμο των εσωτερικών πτυχών.

Διεθνή
0

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ