Κυπριακό: Ενθαρρυμένος από τις συνομιλίες του με Ελλάδα και Τουρκία δηλώνει ο Άιντε

Κυπριακό: Ενθαρρυμένος από τις συνομιλίες του με Ελλάδα και Τουρκία δηλώνει ο Άιντε Facebook Twitter
0

Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε, ο οποίος συναντήθηκε με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη για την προετοιμασία της αυριανής κοινής συνάντησης με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ότι είναι «ενθαρρυμένος» από τις πρόσφατες συνομιλίες του με την Ελλάδα και την Τουρκία και τους άλλους κύριους διεθνείς παίκτες για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Ο κ. Άιντε διευκρίνισε ότι το θέμα δεν έχει λυθεί, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η λύση είναι στη σφαίρα του εφικτού, αν υπάρχει αρκετή θέληση και δημιουργικότητα για να σκεφτόμαστε εκτός του πλαισίου και να δώσουμε νέες απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και απαντήσεις σε νέα ερωτήματα».


Σε ερώτηση, αν θα πραγματοποιηθεί η νέα διάσκεψη για την Κύπρο στη Γενεύη, ο κ. Άιντε απάντησε: «Υποθέτω ότι θα υπάρξει νέα διάσκεψη στη Γενεύη, διότι το αποφασίσαμε ήδη, αλλά φυσικά αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι η ποιότητα της διάσκεψης και το τι ακριβώς θα μπορέσουμε να κάνουμε εκεί». Ακόμη, πρόσθεσε, υπάρχει αρκετή δουλειά να γίνει για να την καταστήσουμε επιτυχή τη νέα διάσκεψη.


Ο κ. Άιντε σημείωσε ότι το κλίμα μεταξύ των δύο κοινοτήτων «δεν είναι το βέλτιστο τώρα και αυτό είναι κάτι που μας ανησυχεί όλους, διότι παρά τη σημαντική πρόοδο που έγινε μέχρι στιγμής στη διαδικασία, οι ηγέτες χρειάζονται τη στήριξη της ευρύτερης κοινωνίας για να μπορέσουν να προχωρήσουν και να διανύσουν την τελευταία απόσταση» και σημείωσε ότι αυτή η τελευταία απόσταση είναι η πιο δύσκολη.


Ο κ. Άιντε, ο οποίος θα συναντηθεί και με τον Μουσταφά Ακιντζί, είπε ότι το θέμα αυτό θα το συζητήσουν αύριο και οι δύο ηγέτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

Διεθνή / Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

«Επικίνδυνη περίοδος για να προσπαθήσει να προκαλέσει ένα επεισόδιο ώστε να αποσπάσει την προσοχή των Τούρκων πολιτών από την κακή οικονομική τους κατάσταση»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ