ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Κυβερνοεπίθεση: Το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν εξετάζει την απάντηση των ΗΠΑ

Κυβερνοεπίθεση: Το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν εξετάζει την απάντηση των ΗΠΑ Facebook Twitter
EPA/OFFICE OF THE PRESIDENT ELECT
0

Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει επιλογές για την τιμωρία της Μόσχας περιλαμβανομένων των οικονομικών κυρώσεων, αλλά και μέτρων αντιποίνων με την διείσδυση ρωσικών υποδομών.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων Ανταμ Σιφ προειδοποιώντας ότι η απόπειρα του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να την υποβαθμίσει συνιστά απειλή για την εθνικής ασφάλεια της χώρας.

«Με βάση ό,τι έχω δει, δεν νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν η Ρωσία», δήλωσε ο Ανταμ Σιφ στο δίκτυο MSNBC.

Ο Ρον Κλέιν, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου υπό τον Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι η απάντηση του νεοεκλεγέντος προέδρου στην μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση θα κινηθεί και πέραν των κυρώσεων.

Ο Ρον Κλέιν δήλωσε ότι ο Τζο Μπάιντεν εξετάζει μέτρα κατά των χάκερς οι οποίοι διείσδυσαν σε υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης και άφησαν εκτεθειμένες χιλιάδες αμερικανικές εταιρείες.

«Δεν είναι κυρώσεις. Είναι βήματα και μέτρα που θα μπορούσαμε να πάρουμε για να αποδυναμώσουμε την ικανότητα ξένων παραγόντων να πραγματοποιούν αυτές τις επιθέσεις», δήλωσε ο επόμενος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου στο CBS.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει επιλογές για την τιμωρία της Μόσχας περιλαμβανομένων των οικονομικών κυρώσεων, αλλά και μέτρων αντιποίνων με την διείσδυση ρωσικών υποδομών, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Αξιωματούχοι και επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας στις ΗΠΑ προσπαθούν ακόμη να εκτιμήσουν τις διαστάσεις της μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεσης στην οποία χρησιμοποιήθηκε λογισμικό που αναπτύσσεται από την εταιρεία διαχείρισης δικτύων SolarWinds, το οποίο χρησιμοποιείται τόσο στον δημόσιο όσο και στο ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Κέβιν Μάντια, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κυβερνοασφάλειας FireEye, η οποία και συνέβαλε στην αποκάλυψη της επίθεσης των χάκερς, κατά τις εκτιμήσεις του, περί τους 50 οργανισμούς και εταιρείες υπέστησαν σοβαρές συνέπειες από την επιχείρηση αυτή.

«Θεωρώ ότι υπάρχουν ακόμη αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τους στόχους, την φύση και το εύρος αυτών των συγκεκριμένων επιθέσεων», δήλωσε στο CBS.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΚΡΟΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Γαλλία: Ο Μακρόν ζητά την άμεση σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την εθνική, εδαφική ασφάλεια και για την ασφάλεια των συμπατριωτών μας στη Μέση Ανατολή», τόνισε, μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM
Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Διεθνή / Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση, φοβούμενη ότι η ένταση μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα κράτη της περιοχής, ενώ οι διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση φαίνεται να παραμένουν εύθραυστες
THE LIFO TEAM