Κυβερνοεπίθεση: Το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν εξετάζει την απάντηση των ΗΠΑ

Κυβερνοεπίθεση: Το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν εξετάζει την απάντηση των ΗΠΑ Facebook Twitter
EPA/OFFICE OF THE PRESIDENT ELECT
0

Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει επιλογές για την τιμωρία της Μόσχας περιλαμβανομένων των οικονομικών κυρώσεων, αλλά και μέτρων αντιποίνων με την διείσδυση ρωσικών υποδομών.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων Ανταμ Σιφ προειδοποιώντας ότι η απόπειρα του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να την υποβαθμίσει συνιστά απειλή για την εθνικής ασφάλεια της χώρας.

«Με βάση ό,τι έχω δει, δεν νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν η Ρωσία», δήλωσε ο Ανταμ Σιφ στο δίκτυο MSNBC.

Ο Ρον Κλέιν, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου υπό τον Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι η απάντηση του νεοεκλεγέντος προέδρου στην μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση θα κινηθεί και πέραν των κυρώσεων.

Ο Ρον Κλέιν δήλωσε ότι ο Τζο Μπάιντεν εξετάζει μέτρα κατά των χάκερς οι οποίοι διείσδυσαν σε υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης και άφησαν εκτεθειμένες χιλιάδες αμερικανικές εταιρείες.

«Δεν είναι κυρώσεις. Είναι βήματα και μέτρα που θα μπορούσαμε να πάρουμε για να αποδυναμώσουμε την ικανότητα ξένων παραγόντων να πραγματοποιούν αυτές τις επιθέσεις», δήλωσε ο επόμενος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου στο CBS.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει επιλογές για την τιμωρία της Μόσχας περιλαμβανομένων των οικονομικών κυρώσεων, αλλά και μέτρων αντιποίνων με την διείσδυση ρωσικών υποδομών, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Αξιωματούχοι και επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας στις ΗΠΑ προσπαθούν ακόμη να εκτιμήσουν τις διαστάσεις της μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεσης στην οποία χρησιμοποιήθηκε λογισμικό που αναπτύσσεται από την εταιρεία διαχείρισης δικτύων SolarWinds, το οποίο χρησιμοποιείται τόσο στον δημόσιο όσο και στο ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Κέβιν Μάντια, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κυβερνοασφάλειας FireEye, η οποία και συνέβαλε στην αποκάλυψη της επίθεσης των χάκερς, κατά τις εκτιμήσεις του, περί τους 50 οργανισμούς και εταιρείες υπέστησαν σοβαρές συνέπειες από την επιχείρηση αυτή.

«Θεωρώ ότι υπάρχουν ακόμη αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τους στόχους, την φύση και το εύρος αυτών των συγκεκριμένων επιθέσεων», δήλωσε στο CBS.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ DEEPFAKE ΔΙΚΗ

Διεθνή / Αυστραλία: 19χρονος δήλωσε ένοχος για τη δημιουργία deepfake πορνογραφικού υλικού

Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή καθώς είναι το πρώτο άτομο που διώκεται βάσει νέου εθνικού νόμου, ο οποίος ποινικοποιεί την αλλοίωση σεξουαλικών εικόνων και προβλέπει ποινή έως και επτά χρόνια φυλάκισης
THE LIFO TEAM
«Δεν πρέπει να γυρίσουμε στο νόμο της ζούγκλας»: Το «αμένσιοτο» της Κίνας για τον Τραμπ

Διεθνή / «Δεν πρέπει να γυρίσουμε στο νόμο της ζούγκλας»: Το «αμένσιοτο» της Κίνας για τον Τραμπ

Η απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλει αποκλεισμό στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου από τα Στενά του Ορμούζ δημιουργεί ένα επικίνδυνο διπλωματικό ναρκοπέδιο για τον Πρόεδρο Τραμπ, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Πεκίνο.
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ζελένσκι: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν χρόνο για την Ουκρανία λόγω Ιράν» - Νεκρό 8χρονο παιδί και 14 τραυματίες στο Τσερκάσι

«Εάν οι ΗΠΑ δεν ασκήσουν πίεση στον Πούτιν και περιοριστούν σε έναν ήπιο διάλογο, τότε εκείνος δεν θα έχει λόγο να φοβάται», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος - Συνεχίζονται οι ρωσικές επιδρομές
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / Πολωνία: Βουλευτής της ακροδεξιάς επιδεικνύει ισραηλινή σημαία με σβάστικα στο κοινοβούλιο

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας... είναι το νέο Τρίτο Ράιχ και η σημαία του θα έπρεπε να μοιάζει ακριβώς έτσι», δήλωσε ο Πολωνός βουλευτής, πριν εμφανίσει τη μεταποιημένη σημαία
THE LIFO TEAM