Κυβερνοεπίθεση: Το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν εξετάζει την απάντηση των ΗΠΑ

Κυβερνοεπίθεση: Το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν εξετάζει την απάντηση των ΗΠΑ Facebook Twitter
EPA/OFFICE OF THE PRESIDENT ELECT
0

Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει επιλογές για την τιμωρία της Μόσχας περιλαμβανομένων των οικονομικών κυρώσεων, αλλά και μέτρων αντιποίνων με την διείσδυση ρωσικών υποδομών.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων Ανταμ Σιφ προειδοποιώντας ότι η απόπειρα του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να την υποβαθμίσει συνιστά απειλή για την εθνικής ασφάλεια της χώρας.

«Με βάση ό,τι έχω δει, δεν νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν η Ρωσία», δήλωσε ο Ανταμ Σιφ στο δίκτυο MSNBC.

Ο Ρον Κλέιν, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου υπό τον Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι η απάντηση του νεοεκλεγέντος προέδρου στην μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση θα κινηθεί και πέραν των κυρώσεων.

Ο Ρον Κλέιν δήλωσε ότι ο Τζο Μπάιντεν εξετάζει μέτρα κατά των χάκερς οι οποίοι διείσδυσαν σε υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης και άφησαν εκτεθειμένες χιλιάδες αμερικανικές εταιρείες.

«Δεν είναι κυρώσεις. Είναι βήματα και μέτρα που θα μπορούσαμε να πάρουμε για να αποδυναμώσουμε την ικανότητα ξένων παραγόντων να πραγματοποιούν αυτές τις επιθέσεις», δήλωσε ο επόμενος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου στο CBS.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει επιλογές για την τιμωρία της Μόσχας περιλαμβανομένων των οικονομικών κυρώσεων, αλλά και μέτρων αντιποίνων με την διείσδυση ρωσικών υποδομών, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Αξιωματούχοι και επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας στις ΗΠΑ προσπαθούν ακόμη να εκτιμήσουν τις διαστάσεις της μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεσης στην οποία χρησιμοποιήθηκε λογισμικό που αναπτύσσεται από την εταιρεία διαχείρισης δικτύων SolarWinds, το οποίο χρησιμοποιείται τόσο στον δημόσιο όσο και στο ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Κέβιν Μάντια, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κυβερνοασφάλειας FireEye, η οποία και συνέβαλε στην αποκάλυψη της επίθεσης των χάκερς, κατά τις εκτιμήσεις του, περί τους 50 οργανισμούς και εταιρείες υπέστησαν σοβαρές συνέπειες από την επιχείρηση αυτή.

«Θεωρώ ότι υπάρχουν ακόμη αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τους στόχους, την φύση και το εύρος αυτών των συγκεκριμένων επιθέσεων», δήλωσε στο CBS.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: «Ήξερα για τα Στενά του Ορμούζ, όπως και ότι ο Μπιν Λάντεν θα επιτίθετο στους Δίδυμους Πύργους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως στο βιβλίο του, με τίτλο «The America We Deserve», είχε προβλέψει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM