Κυβερνοεπίθεση: Το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν εξετάζει την απάντηση των ΗΠΑ

Κυβερνοεπίθεση: Το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν εξετάζει την απάντηση των ΗΠΑ Facebook Twitter
EPA/OFFICE OF THE PRESIDENT ELECT
0

Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει επιλογές για την τιμωρία της Μόσχας περιλαμβανομένων των οικονομικών κυρώσεων, αλλά και μέτρων αντιποίνων με την διείσδυση ρωσικών υποδομών.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων Ανταμ Σιφ προειδοποιώντας ότι η απόπειρα του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να την υποβαθμίσει συνιστά απειλή για την εθνικής ασφάλεια της χώρας.

«Με βάση ό,τι έχω δει, δεν νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν η Ρωσία», δήλωσε ο Ανταμ Σιφ στο δίκτυο MSNBC.

Ο Ρον Κλέιν, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου υπό τον Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι η απάντηση του νεοεκλεγέντος προέδρου στην μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση θα κινηθεί και πέραν των κυρώσεων.

Ο Ρον Κλέιν δήλωσε ότι ο Τζο Μπάιντεν εξετάζει μέτρα κατά των χάκερς οι οποίοι διείσδυσαν σε υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης και άφησαν εκτεθειμένες χιλιάδες αμερικανικές εταιρείες.

«Δεν είναι κυρώσεις. Είναι βήματα και μέτρα που θα μπορούσαμε να πάρουμε για να αποδυναμώσουμε την ικανότητα ξένων παραγόντων να πραγματοποιούν αυτές τις επιθέσεις», δήλωσε ο επόμενος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου στο CBS.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει επιλογές για την τιμωρία της Μόσχας περιλαμβανομένων των οικονομικών κυρώσεων, αλλά και μέτρων αντιποίνων με την διείσδυση ρωσικών υποδομών, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Αξιωματούχοι και επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας στις ΗΠΑ προσπαθούν ακόμη να εκτιμήσουν τις διαστάσεις της μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεσης στην οποία χρησιμοποιήθηκε λογισμικό που αναπτύσσεται από την εταιρεία διαχείρισης δικτύων SolarWinds, το οποίο χρησιμοποιείται τόσο στον δημόσιο όσο και στο ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Κέβιν Μάντια, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κυβερνοασφάλειας FireEye, η οποία και συνέβαλε στην αποκάλυψη της επίθεσης των χάκερς, κατά τις εκτιμήσεις του, περί τους 50 οργανισμούς και εταιρείες υπέστησαν σοβαρές συνέπειες από την επιχείρηση αυτή.

«Θεωρώ ότι υπάρχουν ακόμη αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τους στόχους, την φύση και το εύρος αυτών των συγκεκριμένων επιθέσεων», δήλωσε στο CBS.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη απομακρύνεται από τον κίνδυνο κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικές για την επάρκεια καυσίμων και την ομαλή διεξαγωγή των καλοκαιρινών πτήσεων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ FED

Διεθνή / Τραμπ: Βάζει τον δικό του άνθρωπο στη Fed αλλά οι αγορές έχουν άλλα σχέδια

Η επιλογή του για τη νέα ηγεσία της Fed φέρνει προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια, όμως ο επίμονος πληθωρισμός, ο πόλεμος στο Ιράν και οι πιέσεις των αγορών δυσκολεύουν το σχέδιο του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM