Κρατούσε λιοντάρι ως κατοικίδιο και τον «πρόδωσε» το TikTok- Του έβγαλαν κυνόδοντες και νύχια

Κρατούσε λιοντάρι ως κατοικίδιο και τον «μαρτύρησε» το TikTok- Του έβγαλαν κυνόδοντες και νύχια Facebook Twitter
0

Οι αρχές της Καμπότζης κατάσχεσαν ένα κατοικίδιο λιοντάρι, στο οποίο είχαν αφαιρεθεί κυνόδοντες και νύχια, μετά την εμφάνιση σε ένα βίντεο στο TikTok

Το 18 μηνών αρσενικό λιοντάρι βάρους 70 κιλών είχε εισάγει από το εξωτερικό ο ιδιοκτήτης, κινεζικής καταγωγής, προκειμένου να το μεγαλώσει μέσα στο σπίτι του, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος. 

«Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για το λιοντάρι από τότε που το είδαν στο TikTok, στα τέλη Απριλίου», σημείωσε ο Neth Pheaktra. «Ο κόσμος δεν έχει κανένα δικαίωμα να μεγαλώνει σπάνια άγρια ζώα ως κατοικίδια», πρόσθεσε. 

Η Wildlife Alliance, μη κυβερνητική περιβαλλοντική οργάνωση, είπε ότι οι συνθήκες στην ιδιωτική κατοικία ήταν «ακατάλληλες για ένα άγριο ζώο». «Επιπλέον είχαν αφαιρεθεί οι κυνόδοντες μαζί με τα νύχια, κάτι που μειώνει δραστικά την ποιότητα ζωής ενός λιονταριού», σημείωσαν. 

Ο ιδιοκτήτης είχε δημοσιεύσει μια φωτογραφία του λιονταριού να κάθεται σε μια είσοδο ενώ δίπλα έπαιζε ένας σκύλος. Επίσης υπάρχει και βίντεο με το λιοντάρι σε μικρή ηλικία να του ρίχνουν νερό με το λάστιχο. 

Σε φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Περιβάλλοντος, το λιοντάρι φαίνεται να κάθεται ξαπλωμένο μαζί με ένα μικρό σκυλάκι. Οι αρχές ήδη ετοιμάζουν επιχείρηση μεταφοράς του ζώου στο κέντρο διάσωσης άγριων ζώων Phnom Tamao, στα προάστια της πρωτεύουσας.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ