Κορωνοιός: Υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για όσους ταξιδιώτες εισέρχονται στη Βρετανία

Κορωνοιός: Υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για όσους ταξιδιώτες εισέρχονται στη Βρετανία Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση της Βρετανίας σκοπεύει να επιβάλει υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών στους περισσότερους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό, παρά τις αυξανόμενες πιέσεις να χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα που υιοθέτησε για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού.

Με εξαίρεση όσους εισέρχονται στη Βρετανία από την Ιρλανδία, όλοι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, έγραψε η εφημερίδα Times.

Παράλληλα οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αναφέρουν στις αρχές τον ακριβή τόπο διαμονής τους στη Βρετανία, ενώ θα υπάρχουν κυρώσεις σε περίπτωση που δεν τηρήσουν την καραντίνα, οι οποίες θα κυμαίνονται από ένα πρόστιμο 1.100 ευρώ ως και απέλαση, πρόσθεσε η εφημερίδα, η οποία διευκρίνισε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει το μέτρο την Κυριακή.

Το BBC μετέδωσε από την πλευρά του ότι το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ στα τέλη Μαΐου, επικαλούμενο πηγές από τη βρετανική κυβέρνηση και η ένωση αεροναυτικής βιομηχανίας Airlines UK. Ωστόσο τα βρετανικά αεροδρόμια προειδοποίησαν ότι αυτό το μέτρο θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις όχι μόνο στη βρετανική αεροναυτικής βιομηχανία, αλλά και γενικότερα στην οικονομία.

Σύμφωνα με το BBC, το μέτρο αυτό δεν θα ισχύει για κάποιους εργαζόμενους, όπως οι οδηγοί φορτηγών που πραγματοποιούν διεθνείς μεταφορές και όσοι εργάζονται στη ναυπηγική βιομηχανία. Ο Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει αύριο Κυριακή ενδεχόμενη χαλάρωση του lockdown στην Αγγλία, που τέθηκε σε ισχύ στις 23 Μαρτίου, όμως δεν προβλέπονται μεγάλες αλλαγές.

«Δεν θα υπάρξουν εντυπωσιακές αλλαγές από τη μία ημέρα στην άλλη, θα είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν χαλαρώνουμε τους τρέχοντες περιορισμούς, διότι τα δεδομένα που παρουσιάζουμε κάθε ημέρα δείχνουν ότι δεν έχουμε ξεπεράσει την κρίση», προειδοποίησε χθες Παρασκευή ο υπουργός Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιουστίς στη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί η κυβέρνηση για την πορεία της πανδημίας.

Χθες ανακοίνωσε 626 νέους νεκρούς από την covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 31.241, τους περισσότερους παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση της Ουαλίας ανακοίνωσε χθες μικρές αλλαγές στα μέτρα περιορισμού. Πλέον οι Ουαλοί θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους για άσκηση περισσότερες από μία φορές την ημέρα, χωρίς να απομακρύνονται πολύ από το σπίτι τους. Επίσης θα ανοίξουν τα φυτώρια και σύντομα οι βιβλιοθήκες. Όμως οι κάτοικοι καλούνται να εργάζονται από το σπίτι όσο περισσότερο μπορούν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Διεθνή / Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Ο Τραμπ χαρακτήρισε το ρεπορτάζ «fake news», επιμένοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση και ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να οδηγηθούν σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Διεθνή / Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου καλείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την μεταφορά μίας εγκύου, όπως και εκείνες όπου πυροσβέστες αναγκάζονται να αναλάβουν τον ρόλο του μαιευτήρα
LIFO NEWSROOM
Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Διεθνή / Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Η 45χρονη γυναίκα «εξαφανίστηκε» για τις αρχές από τον Απρίλιο του 2022, όταν εκδόθηκε το διαζύγιό της, κοιμόταν σε μια ξαπλώστρα, έκανε την ανάγκη της σε ένα δοχείο ή σε πλαστικές σακούλες
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά να εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Η πρόεδρος του Λούβρου ζητά αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας μετά τη μεγάλη ληστεία ιστορικών κοσμημάτων. Σχέδιο για νέο αστυνομικό τμήμα και εκσυγχρονισμό βιντεοεπιτήρησης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Διεθνή / Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο πρόκειται για αποζημίωση λόγω ομοσπονδιακών ερευνών, στις οποίες υπεβλήθη κατά τη διάρκεια και μετά την πρώτη του θητεία
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Διεθνή / Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις του απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Το Ισραήλ δεν συμμετείχε στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ωστόσο Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους πως πρόκειται για μια «κατάχρηση του διεθνούς δικαίου»
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία χτύπησε νηπιαγωγείο στο Κίεβο με πυραύλους και drone: Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία επιτέθηκε με πυραύλους και drone - Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά από πλήγμα σε νηπιαγωγείο

Οι νέες ρωσικές επιθέσεις με drone και βαλλιστικούς πυραύλους έχουν σκοτώσει επτά ανθρώπους στην Ουκρανία, ενώ η διπλωματική διαδικασία μεταξύ Τραμπ και Πούτιν μπλοκάρεται
LIFO NEWSROOM