Κορωνοϊός-Tagessghau: Κράτος πρότυπο η Ελλάδα - «Έκπληκτοι και κάποιοι Έλληνες για την πειθαρχία και τη διαχείριση»

Κορωνοϊός-Tagessghau: Κράτος πρότυπο η Ελλάδα - «Έκπληκτοι και κάποιοι Έλληνες για την πειθαρχία και τη διαχείριση» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

To πρόγραμμα της γερμανικής τηλεόρασης Tagesschau αναφέρεται, σε διαδικτυακό του δημοσίευμα με τίτλο «Κράτος - πρότυπο η Ελλάδα», αναφέρεται στις ιδιαίτερα θετικές επιδόσεις της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας κορωνοϊού.

Όπως γράφει στο δημοσίευμα, «πολλοί Έλληνες εμφανίζονται και οι ίδιοι έκπληκτοι για την πειθαρχία που επεδείχθη στη χώρα τους στο πεδίο αντιμετώπισης του κορωνοϊού και την καλή διαχείριση κρίσης από πλευράς της κυβέρνησης».

Η εκπομπή του πρώτου καναλιού της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης (ARD) αναφέρεται στο τηλεοπτικό μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαγγελίες για τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από την ερχόμενη Δευτέρα, στο πλαίσιο του οποίου έγινε κι ένας σύντομος, ενδιάμεσος απολογισμός με θετικό πρόσημο για τα όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα.

Κορωνοϊός-Tagessghau: Κράτος πρότυπο η Ελλάδα - «Έκπληκτοι και κάποιοι Έλληνες για την πειθαρχία και τη διαχείριση» Facebook Twitter

Όπως ανέφερε και ο κ.Μητσοτάκης, θετικός είναι ο απολογισμός και για το ελληνικό σύστημα υγείας, το οποίο έχοντας επιβιώσει με σοβαρές απώλειες από την προηγηθείσα, δεκαετή, οικονομική κρίση, στην παρούσα φάση εξοπλίστηκε κατάλληλα με προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού και αύξηση των κλινών σε ΜΕΘ.

To Tagesschau επισημαίνει ότι εκείνος που έχει αναδειχθεί σε κεντρικό πρόσωπο της παρούσας κρίσης είναι ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ γίνεται αναλυτική αναφορά στον επιστημονικό ρόλο του και την καθημερινή, τηλεοπτική του παρουσία προς ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα σημειώνει την ετοιμότητα της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της κατάστασης, αλλά και στην ευρεία αποδοχή των χειρισμών και των μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης στην κρίσιμη αυτή φάση, με τα ποσοστά σε σχετικές δημοσκοπήσεις να υπερβαίνουν και το 85%.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντόνιο Κόστα: «Αλβανία και Μαυροβούνιο θα μπορούσαν να ενταχθούν στην ΕΕ πριν από τις άλλες χώρες»

Διεθνή / Αντόνιο Κόστα: «Αλβανία και Μαυροβούνιο θα μπορούσαν να ενταχθούν στην ΕΕ πριν από τις άλλες χώρες»

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν συχνά υποδείξει το 2030 ως τον στόχο για τις πρώτες εντάξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα για την Αλβανία και το Μαυροβούνιο
LIFO NEWSROOM
Οι «δουλειές» της οικογένειας Τραμπ στον Κόλπο και οι επιχειρηματικές συμφωνίες-ρεκόρ 

Διεθνή / Οι «δουλειές» της οικογένειας Τραμπ στον Κόλπο και οι επιχειρηματικές συμφωνίες-ρεκόρ 

Θέρετρα γκολφ, επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και κρατικά κεφάλαια πυκνώνουν τις σκιές σύγκρουσης ιδιωτικών και δημόσιων συμφερόντων, εν όψει του ταξιδιού του Αμερικανού προέδρου στον Κόλπο
LIFO NEWSROOM
Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Ανάλυση / Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Τα αίτια και οι στρατηγικές συνέπειες της απόφασης του PKK να καταθέσει τα όπλα και να διαλύσει την ένοπλη πτέρυγα του, στο πλαίσιο της αλλαγής των γεωπολιτικών ισορροπιών.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Εκλογές στην Αλβανία: Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εμπλοκή οργανωμένου εγκλήματος

Διεθνή / Εκλογές στην Αλβανία: Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εμπλοκή οργανωμένου εγκλήματος

Σε κλίμα έντασης και σοβαρών καταγγελιών για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος διεξήχθηκαν οι βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία, με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα να προηγείται καθαρά
LIFO NEWSROOM