Μπουρλά: Είμαστε σε καλή θέση για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω την Άνοιξη

Μπουρλά: Είμαστε σε καλή θέση για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω την Άνοιξη Facebook Twitter
0

Την αισιοδοξία του για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού εκφράζει ο επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, εκτιμώντας επιστροφή στην κανονικότητα μέχρι την Άνοιξη.

«Θα πάρουμε σύντομα τη ζωή μας πίσω. Είμαστε σε καλή θέση να το πετύχουμε αυτό την Άνοιξη, χάρη σε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας», διαβεβαίωσε ο CEO της Pfizer, μιλώντας στη «Le Figaro».

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς από τη γαλλική εφημερίδα εάν η μετάλλαξη Όμικρον θα οδηγήσει στο τέλος της πανδημίας, ο Μπουρλά ανέφερε πως είναι αδύνατο να γνωρίζει κανείς εάν θα γίνει κάτι τέτοιο καθώς η Covid-19 θα συνεχίσει να κυκλοφορεί και να μεταλλάσσεται.

Ωστόσο, διευκρίνισε πως «σύντομα θα μπορούμε να επιστρέψουμε σε μια κανονική ζωή» έως την Άνοιξη εξαιτίας των τεστ, των εμβολίων, των νέων θεραπειών όπως είναι το χάπι Paxlovid της Pfizer, το οποίο εάν χορηγηθεί άμεσα μετά την μόλυνση μπορεί να αποτρέψει την σοβαρή νόσηση.

Ο Μπουρλά, όπως μεταδίδουν οι Financial Times, δήλωσε επίσης στο BFM TV ότι «αυτό το κύμα θα είναι το τελευταίο με τόσους πολλούς περιορισμούς» στην κυκλοφορία των ανθρώπων και των κοινωνιών.

Η Pfizer καταρτίζει σχέδιο επενδύσεων ύψους 520 εκατομμυρίων ευρώ στη Γαλλία για περίοδο πέντε ετών, για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της COVID-19, πρόσθεσε εξάλλου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Η Pfizer συμπράττει με την γαλλική εταιρεία Novasep για την ανάπτυξη θεραπείας με χάπια κατά της COVID-19, επισήμανε ο ίδιος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ