Κορωνοϊός- ΗΠΑ: Ξανά πάνω από 70.000 τα νέα κρούσματα -«Όχι» από τον Τραμπ σε υποχρεωτική χρήση μάσκας

Κορωνοϊός- ΗΠΑ: Ξανά πάνω από 70.000 τα νέα κρούσματα -«Όχι» από τον Τραμπ σε υποχρεωτική χρήση μάσκας Facebook Twitter
ΕPA
0

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να καλπάζει στις ΗΠΑ, καθώς τα νέα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά παραμένουν πάνω από τις 70.000, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ τάσσεται κατά της εντολής για υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Την Παρασκευή στις ΗΠΑ καταγράφηκαν τουλάχιστον 70.674 νέες μολύνσεις, έπειτα από το ρεκόρ των 77.499 νέων κρουσμάτων της Πέμπτης. Επιπλέον, την Παρασκευή τουλάχιστον 912 έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό. Αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική ημέρα με περισσότερους από 900 νεκρούς.

Το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς κάνει λόγο για νέο ρεκόρ κρουσμάτων με 77.638 μολύνσεις σε ένα 24ωρο και 927 θανάτους. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία έως τις 20:30 της Παρασκευής (3:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Ελλάδα), ενώ οι αριθμοί διαφέρουν ανάλογα με το πότε «κλείνει» το 24ωρο σε κάθε καταμέτρηση. Πάντως, τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται σε 41 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters που συγκρίνει τις μολύνσεις των τελευταίων 15 ημερών με εκείνες που είχαν καταγραφεί δύο εβδομάδες νωρίτερα. Στις ΗΠΑ έως τώρα 139.128 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό.

«Όχι» Τραμπ σε υποχρεωτική χρήση μάσκας

Παρότι ο ιός σαρώνει, ο Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκε κατά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εθνικό επίπεδο. Για μία ακόμη φορά, διαφωνεί δημόσια με τις τοποθετήσεις του κορυφαίου λοιμωξιολόγου της ομάδας του Λευκού Οίκου για την πανδημία.

Ο δρ. Άντονι Φάουτσι κάλεσε την πολιτική ηγεσία να είναι «όσο πιο δυναμική γίνεται», προκειμένου να φορούν οι άνθρωποι μάσκα. «Είναι πραγματικά σημαντικό, πρέπει όλοι να τις χρησιμοποιούμε», τόνισε. Σε κάποιες πολιτείες η μάσκα έχει γίνει υποχρεωτική σε ανοιχτούς χώρους, ενώ σε άλλες έχουν γίνει συστάσεις για αυτό.

Όμως ο Τραμπ- που μέχρι πριν από λίγες ημέρες αρνούνταν να εμφανιστεί δημόσια με μάσκα- δήλωσε ότι διαφωνεί με μια εντολή για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εθνικό επίπεδο. «Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν μια κάποια ελευθερία», συμπλήρωσε, όταν ρωτήθηκε για το θέμα από το Fox.

Ο δρ. Φάουτσι δεν είναι ο μόνος που μιλά δημόσια για την ανάγκη της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) με ανακοίνωση στις αρχές της εβδομάδας κάλεσαν όλους τους πολίτες να φορούν μάσκα.

«Δεν είμαστε ανυπεράσπιστοι απέναντι στον κορωνοϊό. Οι μάσκες είναι ένα από τα ισχυρά όπλα που έχουμε για να επιβραδύνουμε και να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού. Ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούνται καθολικά εντός μιας κοινότητας», τόνισε ο διευθυντής του CDC, δρ. Ρόμπερτ Ρέντφιλντ.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC, ΑΠΕ

 


Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Η στιγμή που ο καπετάνιος ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο - Είναι «από φυσικά αίτια» είπε

Βίντεο από τη στιγμή που ο καπετάνιος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου καθησυχάζει τους επιβάτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM
«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ