Κορωνοϊός: Η Ισπανία ξεπέρασε την Κίνα σε κρούσματα - 812 νεκροί σε 24 ώρες

Κορωνοϊός: Η Ισπανία ξεπέρασε την Κίνα σε κρούσματα - 812 νεκροί σε 24 ώρες Facebook Twitter
Τραγικός απολογισμός με 7.340 νεκρούς από τον κορωνοϊό στην Ισπανία (EPA)
0

Αυξάνεται η λίστα με τα θύματα του κορωνοϊού στην Ισπανία, καθώς σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των αρχών ακόμη 812 άτομα κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο.

Ο τραγικός απολογισμός στην Ισπανία σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας είναι στους 7.340 νεκρούς από τους 6.528 που είχαν καταγραφεί μέχρι την Κυριακή.

Παράλληλα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα, έφτασαν τα 85.195 από 78.797 χθες, ξεπερνώντας πλέον και τα 81.470 κρούσματα που έχουν καταγραφεί συνολικά στην Κίνα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ισπανία την Κυριακή κατέγραψε 838 θανάτους από κορωνοϊό μέσα σε 24 ώρες καταρρίπτοντας νέο ημερήσιο ρεκόρ μετά τους 832 νεκρούς του Σαββάτου.

Ήδη από σήμερα στην Ισπανία με κυβερνητική απόφαση τέθηκε σε ισχύ πιο σκληρό lockdown με τον πρωθυπουργό να έχει ανακοινώσει από χθες ότι όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται σε τομείς όχι απολύτως αναγκαίους θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους για το διάστημα μέχρι και τις 9 Απριλίου, ακολουθώντας έτσι το παράδειγμα της Ιταλίας.

Απολύτως αναγκαίοι τομείς θεωρούνται κατά κύριο λόγο εκείνοι της υγείας, της διατροφής και της ενέργειας.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τον μισθό τους, αλλά θα πρέπει να καλύψουν τις χαμένες εργατοώρες κάποια στιγμή αργότερα.

Με πληροφορίες του Telegraph

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM
ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το πρώτο νομοσχέδιο για βοήθεια 95 δισ. δολαρίων σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν

Διεθνή / ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το πρώτο νομοσχέδιο για βοήθεια 95 δισ. δολαρίων σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν

Η πρώτη αντίδραση της Μόσχας για τα 60 δισ. δολάρια στο Κίεβο - Εκτός της βοήθειας σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν, το νομοσχέδιο προβλέπει νέους περιορισμούς στο TikTok
NEWSROOM