Kορωνοϊός: 113 νεκροί σε 24 ώρες στο Ιράν- 1.209 νέα κρούσματα

Kορωνοϊός: 113 νεκροί σε 24 ώρες στο Ιράν- 1.209 νέα κρούσματα Facebook Twitter
Αυξάνονται τα θύματα στο Ιράν (Φωτογραφία αρχείου EPA)
0

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό στο Ιράν. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, 113 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες.

Πλέον, ο απολογισμός των νεκρών από τον ιό φτάνει σε 724 στο Ιράν, ενώ εντοπίστηκαν 1.209 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας το σύνολό τους στα σε σχεδόν 14.000 (13.938), σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι αρχές της χώρας.

Η κατάσταση στη Ν. Κορέα

Στη Νότια Κορέα καταγράφηκαν 74 νέα κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, αυξάνοντας το σύνολό τους σε 8.236.

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων δεν ξεπέρασε τα 100, αλλά το Σάββατο ήταν για πρώτη φορά διψήφιος έπειτα από 23 ημέρες. Ακόμη, επιβεβαιώθηκε ένας ακόμη θάνατος από τον ιό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 76. Παράλληλα, άλλοι 303 άνθρωποι πήραν εξιτήριο.

Ν. Ζηλανδία: Απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 500 ατόμων

Από σήμερα απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των 500 ανθρώπων στη Νέα Ζηλανδία, σε μια προσπάθεια να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Στη χώρα έχουν καταγραφεί 8 κρούσματα του ιού, αλλά έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα. Η απαγόρευση μαζικών συναθροίσεων ισχύει για φεστιβάλ και αθλητικές εκδηλώσεις, αλλά εξαιρούνται προς το παρόν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, δήλωσε η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν.

Η ίδια προειδοποίησε με αυστηρές κυρώσεις όσους φτάνουν στη χώρα και δεν μένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. «Θα υπάρξει μηδενική ανοχή για τους ανθρώπους που δεν ακολουθούν τους κανόνες της αυτοαπομόνωσης», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα κινδυνεύουν με σύλληψη και απέλαση. Πάνω από 10.500 άνθρωποι έχουν μπει σε καραντίνα, δήλωσε η Άρντερν.

Κλείνει τα σύνορα Περού και Αργεντινή 

Οι αρχές του Περού αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορα, στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Ο πρόεδρος της χώρας, Μαρτίν Βισκάρα, κάλεσε τους πολίτες να τεθούν σε απομόνωση για 15 ημέρες. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Περού έχουν φτάσει τα 71.

Τα σύνορά της κλείνει και η Αργεντινή, ενώ έκλεισαν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Το κλείσιμο των συνόρων αφορά μόνο την είσοδο στη χώρα, ενώ η έξοδος από αυτή παραμένει ελεύθερη, διευκρίνισε ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα μείνουν κλειστά τουλάχιστον έως τις 31 Μαρτίου. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Ισραήλ στην Ντόχα: Ο Νετανιάχου ζήτησε συγγνώμη από το Κατάρ

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ στην Ντόχα: Ο Νετανιάχου ζήτησε συγγνώμη από το Κατάρ 20 μέρες μετά

«Ο Νετανιάχου εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για το γεγονός ότι η ισραηλινή επίθεση εναντίον της Χαμάς στο Κατάρ σκότωσε ακούσια έναν στρατιώτη του Κατάρ», αναφέρει ο Λευκός Οίκος
LIFO NEWSROOM
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν έκοψαν τις οπτικές ίνες σε πολλές επαρχίες για να αποτρέψουν «ανηθικότητες»

Διεθνή / Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν έκοψαν τις οπτικές ίνες σε πολλές επαρχίες για να αποτρέψουν «ανηθικότητες»

Οι τηλεφωνικές υπηρεσίες στη χώρα συχνά δρομολογούνται μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιώντας τις ίδιες οπτικές ίνες - Τις τελευταίες εβδομάδες, οι συνδέσεις στο διαδίκτυο ήταν εξαιρετικά αργές ή διακεκομμένες
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η προεδρία αύξησε την καθαρή περιουσία του κατά 3 δισ. δολάρια σε έναν χρόνο

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η προεδρία αύξησε την καθαρή περιουσία του κατά 3 δισ. δολάρια σε έναν χρόνο

Η οικονομική κατάσταση του Αμερικανού προέδρου φαίνεται να βρίσκεται στην καλύτερη φάση της, ενώ εκτιμάται πως θα βελτιώνεται όλο και περισσότερο καθώς προχωρά η θητεία του
LIFO NEWSROOM
Ο δημιουργός της σειράς «The Morning Show», Mark Duplass, απαντά στις αντιδράσεις για το πρότζεκτ με τρανς άτομα

Διεθνή / Ο δημιουργός της σειράς «The Morning Show», Mark Duplass, απαντά στις αντιδράσεις για το πρότζεκτ με τρανς άτομα

Το έργο, το οποίο ανακοινώθηκε την Τετάρτη, έχει ως στόχο να δώσει βήμα σε τρανς κινηματογραφιστές, χρηματοδοτώντας πλήρως μια παραγωγή με πολύ μικρό προϋπολογισμό
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: Ο Τάιλερ Ρόμπινσον θα εμφανιστεί στο δικαστήριο

Διεθνή / Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον στο εδώλιο με τους εισαγγελείς να ζητούν τη θανατική ποινή

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ζητήσουν τη θανατική ποινή για τον 22χρονο άνδρα που κατηγορείται για τη δολοφονία του συντηρητικού πολιτικού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ.
LIFO NEWSROOM