Κοροναϊός: Ξεπέρασαν τους 500 οι νεκροί στην Ευρώπη- 97 θάνατοι σε μια μέρα στην Ιταλία

Κοροναϊός: Ξεπέρασαν τους 500 οι νεκροί στην Ευρώπη- 97 θάνατοι σε μια μέρα στην Ιταλία Facebook Twitter
97 θάνατοι σε 24 ώρες στην Ιταλία από τον κοροναϊό (Πηγή φωτό ΕPA)
0

Οι θάνατοι στην Ευρώπη από τον νέο κοροναϊό ξεπέρασαν τους 500, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP, μετά τους 97 νέους θανάτους στην Ιταλία.

Μέσα σε 24 ώρες, στην Ιταλία καταγράφηκαν 1.598 νέα κρούσματα και 97 θάνατοι από τον κοροναϊό. Έως τώρα στη χώρα, που βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας επί ευρωπαϊκού εδάφους, έχουν μολυνθεί από τον ιό 9.172 άνθρωποι, έχουν χάσει τη ζωή τους 463, ενώ 724 ασθενείς έχουν αναρρώσει.

Στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης, η κυβέρνηση της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι κλείνουν και όλα τα χιονοδρομικά κέντρα. Το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων όλης της χώρας θα παραταθεί τουλάχιστον έως τις 3 Απριλίου, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ. Μετά τις εξεγέρσεις στις ιταλικές φυλακές, αποφασίστηκε να σταλούν 100.000 μάσκες στα σωφρονιστικά ιδρύματα.

511 θάνατοι στην Ευρώπη

Συνολικά, σύμφωνα με την καταμέτρηση του AFP, 512 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κοροναϊό στην Ευρώπη.

Στην Ιταλία έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι θάνατοι, συνολικά 463, ενώ 21 έχουν πεθάνει στη Γαλλία, 16 στην Ισπανία, 5 στη Βρετανία, 3 στην Ολλανδία, 2 στην Ελβετία και 2 στη Γερμανία.

Ακύρωση παρελάσεων στην Ιρλανδία

Όλες οι παρελάσεις στην Ιρλανδία, για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, ακυρώθηκαν, υπό τον φόβο περαιτέρω εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Ο εορτασμός του προστάτη αγίου της χώρας προσελκύει κάθε χρόνο 500.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Μέχρι τώρα στην Ιρλανδία έχουν εντοπιστεί 21 κρούσματα του ιού. Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Σάιμον Χάρις, χαρακτήρισε πολύ σοβαρή την κατάσταση.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων σε Ρουμανία, Σλοβενία

Στη Ρουμανία απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις άνω των 1.000 ατόμων, ενώ απαγόρευση των συναθροίσεων πάνω από 100 ανθρώπων αποφάσισε η Σλοβενία. Στη Βουλγαρία, έκλεισαν όλοι οι κινηματογράφοι, οι αίθουσες συναυλιών και τα θέατρα.

Το πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνα συνέστησε στις σχολές του να ακυρώσουν τα μαθήματα και τα συνέδρια άνω των 100 ατόμων τις επόμενες δύο εβδομάδες. Στη Ρουμανία, αναστάλθηκαν όλες οι πτήσεις από την Ιταλία έως τις 23 Μαρτίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι γλυκαίνει την Coca-Cola στις ΗΠΑ; Η ανάρτηση Τραμπ και η διπλωματική απάντηση της εταιρείας

Διεθνή / Τι γλυκαίνει την Coca-Cola στις ΗΠΑ; Η ανάρτηση Τραμπ και η διπλωματική απάντηση της εταιρείας

Η εταιρεία φέρεται να χρησιμοποιεί σιρόπι καλαμποκιού, το οποίο ο Τραμπ ζητά να αντικατασταθεί με «φυσική» ζάχαρη, στο πλαίσιο της καμπάνιας της κυβέρνησής του για μια «υγιέστερη» Αμερική
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Στο ναδίρ της 2ης θητείας του το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν την πολιτική του για τη μετανάστευση

Διεθνή / Τραμπ: Στο ναδίρ της 2ης θητείας του το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν την πολιτική του για τη μετανάστευση

Μόλις το 28% του δείγματος σε δημοσκόπηση απάντησε καταφατικά στο ερώτημα αν οι συλλήψεις μεταναστών σε χώρους δουλειάς σε εφόδους των αρχών είναι κάτι «καλό για τη χώρα», ενώ το 54% διαφώνησε
LIFO NEWSROOM
Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM
«Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Διεθνή / «Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Η πρώτη Παλαιστίνια ΥΠΕΞ, Βαρσέν Αγκχαμπεκιάν Σαχίν, μίλησε αποκλειστικά στο Euronews και κατήγγειλε αδράνεια της ΕΕ στη Γάζα - Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή
LIFO NEWSROOM