Κονγκό: Τουλάχιστον 6.000 νεκροί από την επιδημία ιλαράς

Κονγκό: Τουλάχιστον 6.000 νεκροί από την επιδημία ιλαράς Facebook Twitter
Julien Harneis
0

Ξεπερνούν τους 6,000 οι άνθρωποι που έχουν πεθάνει από την επιδημίας της ιλαράς στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ η επιδημία αυτή είναι η μεγαλύτερη και με την ταχύτερη εξάπλωση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Περίπου 310.000 περιπτώσεις κρούσματα ιλαράς έχουν αναφερθεί από τις αρχές του 2019, αναφέρει ο Οργανισμός.

Η κυβέρνηση του Κονγκό και ο ΠΟΥ έχουν ξεκινήσει ένα πρόγραμμα κατεπείγοντος εμβολιασμού από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Περισσότεροι από 18 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών εμβολιάστηκαν σε όλη τη χώρα το 2019.Ωστόσο, οι φτωχές υποδομές, οι επιθέσεις στα κέντρα υγείας και η έλλειψη πρόσβασης σε υγειονομικές δομές εμπόδισαν τις προσπάθειες ελέγχου της νόσου. Κάθε μία από τις 26 επαρχίες της χώρας έχει αναφέρει κρούσματα ιλαράς από την κήρυξη της επιδημίας τον Ιούνιο πέρσι.

Το ξέσπασμα ιλαράς στη ΛΔ Κονγκό έχει σκοτώσει διπλάσιο αριθμό ανθρώπων από τον ιό Έμπολα στην χώρα της Κεντρικής Αφρικής. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε υπό έλεγχο την επιδημία αυτή» δήλωσε ο Δρ. Matshidiso Moeti, περιφερειακός διευθυντής της ΠΟΥ για την Αφρική. «Ωστόσο, για να είμαστε πραγματικά επιτυχείς, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι κανένα παιδί δεν αντιμετωπίζει τον κίνδυνο θανάτου από μια ασθένεια που μπορεί εύκολα να προληφθεί μέσω εμβολιασμού. Καλούμε τους εταίρους των χορηγών μας να επεκτείνουν επειγόντως τη βοήθειά τους» προσθέτει ο ίδιος. 

Ο ΠΟΥ αναφέρει ότι απαιτούνται επιπλέον 40 εκατομμύρια δολάρια για την επέκταση του προγράμματος εμβολιασμού σε παιδιά μεταξύ 6 και 14 ετών.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΟΥΔΑΝ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Διεθνή / Οι ξεχασμένοι φύλακες των πυραμίδων του Σουδάν: Πώς ο πόλεμος άδειασε τη Μερόη

Κάποτε ήταν από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Σουδάν - Σήμερα, μέσα στον πόλεμο, οι πυραμίδες της Μερόης στέκουν σχεδόν έρημες, με ελάχιστους ανθρώπους να παλεύουν να διατηρήσουν ζωντανή μια ιστορία 2.400 ετών.
THE LIFO TEAM
ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση του Ιράν και συζητά την παράταση του ναυτικού αποκλεισμού

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο Τραμπ εξετάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, καθώς και τρόπους περιορισμού των επιπτώσεων του ναυτικού αποκλεισμού στους Αμερικανούς καταναλωτές
THE LIFO TEAM