Κονγκό: Περισσότεροι από 2000 νεκροί από την επιδημία του ιού Έμπολα

Κονγκό: Περισσότεροι από 2000 νεκροί από την επιδημία του ιού Έμπολα Facebook Twitter
EPA
0

Σχεδόν 3.400 κρούσματα από την επιδημία του ιού Έμπολα έχουν καταγραφεί στο Κονγκό με τον αριθμό των θυμάτων να ξεπερνά τους 2000, σύμφωνα με τις υγειονομικές Αρχές.

Αφότου κηρύχθηκε η δέκατη επιδημία του Έμπολα στη χώρα, το άθροισμα των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.373, ενώ οι θάνατοι φθάνουν τους 2.231, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό της Διυπηρεσιακής Επιτροπής Αντίδρασης στην Επιδημία (Comité multisectoriel de la riposte à l'épidémie, CMRE), ο οποίος συντάχθηκε το Σάββατο.

Η ΛΔ Κονγκό συνεχίζει τις προσπάθειες αντιμετώπισης αυτής της επιδημίας, που κηρύχθηκε την 1η Αυγούστου 2018 και πλήττει κυρίως τις επαρχίες Βόρειο Κίβου και Ιτούρι (ανατολικά), οι οποίες βρίσκονται ταυτόχρονα στην αρπάγη της δράσης διαφόρων ένοπλων οργανώσεων.

Οι υγειονομικές αρχές διευκρίνισαν ότι ερευνούν ακόμη «341 ύποπτα κρούσματα» της ασθένειας. Τις προσπάθειες των αρχών να θέσουν υπό έλεγχο την επιδημία προσκόπτει πολύ συχνά η ανασφάλεια που προκαλεί η δράση διαφόρων ένοπλων ομάδων στις περιοχές που πλήττονται. Μέλη συνεργείων που έχουν επιφορτιστεί να αντιμετωπίσουν την επιδημία του Έμπολα έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί σε επιθέσεις ενόπλων στις επαρχίες Βόρειο Κίβου και Ιτούρι.

Εξειδικευμένα κέντρα αφιερωμένα στην αντιμετώπιση του Έμπολα έχουν γίνει στόχοι επιθέσεων στις δύο επαρχίες, που υφίστανται συχνά επιθέσεις ενόπλων επί σχεδόν δύο δεκαετίες.

Από τον Νοέμβριο, πάνω από 200 άμαχοι έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις που οι αρχές αποδίδουν στην οργάνωση Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις (Allied Democratic Forces, ADF), η οποία εφορμά από το έδαφος της Ουγκάντας.

Η τρέχουσα επιδημία του Έμπολα — η δέκατη στο έδαφος της ΛΔ Κονγκό από το 1976 — χαρακτηρίζεται η δεύτερη χειρότερη στην ιστορία, μετά από εκείνη η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 11.000 ανθρώπους στη δυτική Αφρική το 2014.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM
Ο Βασιλιάς Κάρολος βγάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Διεθνή / Ο Βασιλιάς Κάρολος ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Ο βασιλιάς Κάρολος δηλώνει ότι θέλει να εμπνεύσει ένα «αίσθημα αποφασιστικότητας» για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς ανακοινώνονται λεπτομέρειες για το νέο του ντοκιμαντέρ
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για ασφαλή καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη - Τι προβλέπεται

Διεθνή / Η ΕΕ επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για ασφαλή καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη - Τι προβλέπεται

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε: «Το να θέτουμε την τεχνητή νοημοσύνη σε προτεραιότητα σημαίνει επίσης να θέτουμε την ασφάλεια σε προτεραιότητα»
LIFO NEWSROOM
Χαιρετίζει η Τουρκία την εκεχειρία στη Γάζα: «Συνέβαλε και η Άγκυρα» λέει ο Ερντογάν - «Τελειώνει η γενοκτονία» λέει το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Χαιρετίζει η Τουρκία την εκεχειρία στη Γάζα: «Συνέβαλε και η Άγκυρα» λέει ο Ερντογάν - «Τελειώνει η γενοκτονία» λέει το ΥΠΕΞ

Ο Τούρκος πρόεδρος ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος «επέδειξε την απαραίτητη πολιτική βούληση για να ενθαρρύνει την ισραηλινή κυβέρνηση»
LIFO NEWSROOM