Κομισιόν: Η Τουρκία συνεχίζει να δημιουργεί εντάσεις- Η αντίδραση μετά τη νέα Navtex

Κομισιόν: Η Τουρκία συνεχίζει να δημιουργεί εντάσεις- Η αντίδραση μετά τη νέα Navtex Facebook Twitter
EPA
0

Οι ενέργειες της Τουρκίας συνεχίζουν να δημιουργούν εντάσεις, τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, σχολιάζοντας τη νέα Navtex για έρευνες από το Barbaros εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

«Οι τελευταίες ανακοινώσεις για Navtex και η συνεχιζόμενη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών από την Τουρκία, οι οποίες επηρεάζουν τις ελληνικές και κυπριακές θαλάσσιες ζώνες είναι βαθιά λυπηρές, ιδιαίτερα ενόψει των συνεχιζόμενων εποικοδομητικών προσπαθειών σε όλα τα επίπεδα για τη δημιουργία χώρου για διάλογο», ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωση ο Πίτερ Στάνο.

«Αυτή είναι μία σειρά ενεργειών που, δυστυχώς, συνεχίζουν να δημιουργούν περισσότερες εντάσεις και δυσπιστία στην περιοχή, αντί να συμβάλλει σε μόνιμες λύσεις», τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ο διάλογος με καλές προθέσεις και η αποχή από μονομερείς ενέργειες είναι κρίσιμα στοιχεία, για την επίτευξη ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στην ανατολική Μεσόγειο και την ανάπτυξη μιας συνεργασίας και αμοιβαία επωφελούς σχέσης ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία, επεσήμανε ακόμη ο Πίτερ Στάνο. «Οι διαφορές πρέπει να συζητηθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», κατέληξε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM