Κωμικός άλλαξε νόμιμα το όνομά του σε Hugo Boss για να διαμαρτυρηθεί για τον οίκο μόδας

Κωμικός άλλαξε νόμιμα το όνομά του σε Hugo Boss για να διαμαρτυρηθεί για τον οίκο μόδας Facebook Twitter
0

Ο κωμικός Joe Lycett άλλαξε επισήμως και με όλες τις νόμιμες διαδικασίες το όνομά του σε Hugo Boss, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του γερμανικού οίκου μόδας. 

Το νομικό τμήμα της εταιρείας, η οποία συχνά υιοθετεί και το σκέτο "Boss", στέλνει ειδοποιητήρια σε μικρές εταιρείες και φιλανθρωπικά ιδρύματα που έχουν τον όρο "Boss" στην επωνυμία τους, μπλοκάροντας την κατοχύρωση των ονομάτων τους. «Λοιπόν, η εταιρεία Hugo Boss, με έσοδα περίπου 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, έστειλε αγωγές σε μικρές επιχειρήσεις [...] όπως μια μικρή ζυθοποιία στο Swansea στην οποία κόστισαν χιλιάδες δολάρια τα νομικά έξοδα και η αλλαγή επωνυμίας», έγραψε ο κωμικός στο Twitter. 

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Hugo Boss το σιχαίνεται όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το όνομά τους», πρόσθεσε σκωπτικά, καταλήγοντας με δεύτερο μήνυμα στην αποκάλυψη της αλλαγής του ονόματος του, με σκοπό να ενοχλήσει τον οίκο μόδας και να διαμαρτυρηθεί για τις πρακτικές του.  

«Δυστυχώς για αυτούς, άλλαξα νόμιμα το όνομά μου και τώρα είμαι και επισήμως γνωστός ως Hugo Boss», πρόσθεσε ο Lycett, αναρτώντας στο Twitter τα πειστήρια των εγγράφων. Όλες οι μελλοντικές ανακοινώσεις από μένα δεν θα είναι από τον Joe Lycett αλλά από τον Hugo Boss. Απολαύστε», κατέληξε. 

Ο κωμικός σκοπεύει τώρα να συνεχίσει την επαγγελματική του δραστηριότητα ως Hugo Boss, και η εταιρεία δεν θα είναι σε θέση να κάνει απολύτως τίποτα για να τον εμποδίσει. Στην ανάρτησή του φρόντισε μάλιστα να ταγκάρει τον επίσημο λογαριασμό του οίκου μόδας και μετά άλλαξε και τον δικό του λογαριασμό στο Twitter σε Hugo Boss. 

Μία από τις υποθέσεις που είχαν πάρει μεγάλη δημοσιότητα ήταν αυτή της εταιρείας εμφιάλωσης μπύρας Boss Brewing. Τότε εκπρόσωπος της Hugo Boss είχε πει ότι ο οίκος είχίε προσεγγίσει τη ζυθοποιία για δύο μπύρες του καταλόγου τους με την επωνυμία Boss. «Αυτό έγινε για να αποφευχθεί η πιθανή σύγχυση για τα μπραντ Boss και Boss Black, που χρησιμοποιούσε η ζυθοποιία, αλλά τυγχάνει να είναι εμπορικά σήματα της εταιρείας μας». Σύμφωνα με την εφημερίδα "i" η επιχείρηση είχε στείλει ειδοποίηση και στην φιλανθρωπική οργάνωση DarkGrilBoss όταν επιχείρησε να κατοχυρώσει την επωνυμία. 

Την Δευτέρα, ο κωμικός εμφανίστηκε στο σόου της Βικτώρια Ντέρμπισαϊρ στο BBC με το νέο του όνομα και είπε: «Θα ήθελα να σταματήσουν να το κάνουν αυτό, γιατί κανείς δεν συγχέει αυτά τα δύο πράγματα. Θα ήθελα να δώσουν πίσω τα χρήματα και να υποσχεθούν ότι θα σταματήσουν. Επίσης, μια συγγνώμη θα ήταν όμορφη». 

Ο 31χρονος... Hugo Boss δεσμεύτηκε μάλιστα πως θα λανσάρει τώρα μία σειρά προϊόντων με την επωνυμία Hugo Boss. O Lycett άλλαξε το όνομά του και στη σελίδα του στην Wikipedia. Στο Ηνωμένο Βασίλειο οποιοσδήποτε είναι 16 ετών και άνω μπορεί να αλλάξει νόμιμα το όνομά του. 

Ο γερμανικός οίκος Hugo Boss ιδρύθηκε το 1924 στο Μέτζινγκεν της Γερμανίας και αργότερα προμήθευε με στολές το ναζιστικό κόμμα. Το 2011, η εταιρεία απολογήθηκε δημοσίως για την κακομεταχείριση και την υποχρεωτική εργασία, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο καταδίκασε τον Αλί Κουσάιμπ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Διεθνή / Σουδάν: Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο καταδίκασε τον Αλί Κουσάιμπ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Ο πόλεμος του Νταρφούρ, που ξέσπασε το 2003, στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 300.000 ανθρώπους και εκτόπισε εκατομμύρια, ενώ χαρακτηρίστηκε από τη διεθνή κοινότητα ως γενοκτονία
LIFO NEWSROOM
ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΥΠΕΡΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διεθνή / Σαρδηνία: Δίνει 15.000€ και σπίτια 1€ για να μην χαθούν τα χωριά της, αλλά κανείς δεν πάει

Η Σαρδηνία αντιμετωπίζει πληθυσμιακή κατάρρευση στα μικρά χωριά της λόγω χαμηλής γονιμότητας και μετανάστευσης - Επιδοτήσεις, σπίτια 1€ και ξένοι επενδυτές δίνουν νέα ζωή σε κοινότητες που κινδυνεύουν να γίνουν φαντάσματα
LIFO NEWSROOM
ΓΑΖΑ ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Γάζα: Διπλωματικός μαραθώνιος στο Σαρμ Ελ Σέιχ - Αισιόδοξος ο Τραμπ

Οι διαπραγματεύσεις για το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ συνεχίζονται στο Σαρμ Ελ Σέιχ, με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα - Ελπίδες για συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων και κατάπαυση πυρός, ενώ οι διεθνείς πιέσεις αυξάνονται
LIFO NEWSROOM
Δικαιώματα των γυναικών στη Συρία: Σύγκρουση μεταξύ SDF και της ισλαμιστικής κυβέρνησης Αλ Σαράα

Διεθνή / Δικαιώματα των γυναικών στη Συρία: Σύγκρουση μεταξύ SDF και της ισλαμιστικής κυβέρνησης Αλ Σαράα

Οι γυναίκες μαχήτριες των κουρδικών SDF στη βόρεια Συρία εκπαιδεύονται με πλήρη στρατιωτική εξουσία, συγκρούονται με περιορισμούς της νέας κυβέρνησης και συνεχίζουν να προωθούν το σύνθημα «Γυναίκες, Ζωή, Ελευθερία»
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι: Stalker τον παρακολουθούσε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη Βρετανία

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Stalker τον παρακολουθούσε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη Βρετανία

Το περιστατικό έρχεται λίγους μήνες μετά την απόρριψη της αίτησής του για κρατική χρηματοδότηση της ασφάλειάς του - Η γυναίκα αυτή φέρεται να είχε ακολουθήσει τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ ακόμη και σε ταξίδι τους στη Νιγηρία
LIFO NEWSROOM
«Δεν είχα εμβολιαστεί ποτέ»: Παιδιά χωρίς εμβόλια, ενήλικες χωρίς ανοσία – Το ανησυχητικό φαινόμενο στις ΗΠΑ

Διεθνή / «Δεν είχα εμβολιαστεί ποτέ»: Παιδιά χωρίς εμβόλια, ενήλικες χωρίς ανοσία – Το ανησυχητικό φαινόμενο στις ΗΠΑ

Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί ενηλικιώνονται χωρίς βασικά εμβόλια λόγω της διστακτικότητας των γονιών τους - Η ιστορία της Λέισι Μάντισον αποκαλύπτει τους κινδύνους, τις επιπτώσεις και τη σημασία της εμπιστοσύνης στην επιστήμη
LIFO NEWSROOM
BBC: Η Γαλλία σε νέα πολιτική κρίση μετά την παραίτηση Λεκορνί - Προθεσμία 48 ωρών για σταθερότητα

Διεθνή / Γαλλία: Βαθαίνει η πολιτική κρίση μετά την παραίτηση Λεκορνί - Προθεσμία 48 ωρών για σταθερότητα

Ο Γάλλος πρόεδρος παρά την παραίτησή του Σεμπαστιάν Λεκορνί, του έδωσε προθεσμία 48 ωρών, για να να επιτευχθεί συμφωνία με τα κόμματα για ένα «σχέδιο σταθερότητας» για τη χώρα
LIFO NEWSROOM
Βασιλιάς Κάρολος: Η μυστική συνάντηση με πρώην δεξί χέρι του μετά από χρόνια στο Clarence House

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η μυστική συνάντηση με πρώην δεξί χέρι του μετά από χρόνια στο Clarence House

«Μπορώ να τα καταφέρω χωρίς σχεδόν κανέναν, εκτός από τον Μάικλ» φέρεται να είχε πει κάποτε για τον συνεργάτη του, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του μετά από οικονομικό κάνδαλο
LIFO NEWSROOM