Κλείνει μετά από 77 χρόνια το ελληνικό εστιατόριο «Papa Cristo’s» στο Λος Άντζελες - Η ιστορία του

Κλείνει μετά από 77 χρόνια το ελληνικό εστιατόριο «Papa Cristo’s» στο Λος Άντζελες - Η ιστορία του Facebook Twitter
0

Το ελληνικό εστιατόριο «Papa Cristo’s», ένα αγαπημένο ελληνικό εστιατόριο στη γειτονιά Pico-Union του Λος Άντζελες, θα κλείσει τις πόρτες του τον επόμενο μήνα μετά από 77 χρόνια λειτουργίας.

«Αυτό είναι κάτι περισσότερο από αποκαρδιωτικό. Μεγάλωσα εδώ. Ερχόμουν εδώ ως μικρό αγόρι. Είμαι με μια ποδιά και δουλεύω εδώ για 65 χρόνια, αυτή είναι η ζωή μου. Τώρα, ορίστε, θα το κόψουμε αυτό» δήλωσε ο ιδιοκτήτης του ελληνικού εστιατορίου, Κρις, επισημαίνοντας ότι κλείνει το εστιατόριο λόγω του αυξανόμενου κόστους.

«Θέλουμε να μείνουμε εδώ για πάντα» πρόσθεσε, ωστόσο, «η γειτονιά ακριβαίνει». Μάλιστα, όταν έγινε γνωστό ότι κλείνει το ελληνικό εστιατόριο «Papa Cristo’s», οι επί χρόνια πελάτες του σχημάτισαν ουρές που συνεχίζονταν έξω από την πόρτα «για να το αποχαιρετήσουν».

«Είμαστε χαρούμενοι. Είχαμε τη χαρά να ερχόμαστε εδώ για περισσότερα από 40 χρόνια», δήλωσε ο πελάτης Tony Lama. Οι πελάτες είχαν εφοδιαστεί με ελαιόλαδο, ελληνικά ζυμαρικά, μπακλαβά και τα ιδιαίτερα μπαχαρικά του «Papa Cristo’s».

«Δεν αντέχω την ιδέα ότι δεν θα είναι πια εδώ», είπε ο πελάτης Roger Allers. «Θέλω να υπάρχει κάποιος τρόπος να σωθεί αυτό».

Η κόρη του Κρις, Άνι Κόλμπερ, πέταξε από το Σικάγο για να βοηθήσει τον πατέρα της τις τελευταίες εβδομάδες. «Ο παππούς μου ξεκίνησε το 1948», είπε η Άνι. «Οτιδήποτε πέρα ​​από αυτό, ήταν ο μπαμπάς μου. Ανέλαβε αυτό το εστιατόριο στα 20 του και έχτισε αυτό το πολιτιστικό κέντρο, αν θέλετε, στο κέντρο του Λος Άντζελες».

Ο Κρις γίνεται σύντομα 80 ετών και θέλει να περάσει χρόνο με τα εγγόνια του, λέγοντας πως όλα αυτά τα χρόνια «είχε μια καλή πορεία. Δεν αφήνω τίποτα πίσω μου» ενώ απευθυνόμενος προς τους πελάτες του εστιατορίου του, είπε: «Είμαστε εδώ για εσάς. Σας αγαπάμε».

Η ιστορία του ελληνικού εστιατορίου «Papa Cristo’s»

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ελληνικού εστιατορίου, «για περισσότερα από 60 χρόνια, η C&K Importing Company εξυπηρετεί την ελληνική κοινότητα στην ίδια γωνία στη λεωφόρο 2771 West Pico Boulevard. O Σαμ Κρις άνοιξε το εστιατόριο το 1948 με σκοπό να φέρει τα τρόφιμα και τα κρασιά της Ελλάδας στο Λος Άντζελες. Το έκανε εισάγοντας όλα τα προϊόντα από την Ελλάδα, διατηρώντας παράλληλα χαμηλή τιμή στους πολύτιμους πελάτες και φίλους του. Η C&K Importing Company εξελίχθηκε σε μια αγορά όπου όλοι έρχονταν να επισκεφθούν και απολάμβαναν πάντα την αγνότητα της ποικιλίας προϊόντων.

Το 1968 ο Κρις Κρις αγόρασε την επιχείρηση από τον πατέρα του για να συνεχίσει την κληρονομιά. Ο Κρις Κρις είχε μια ιδέα να ανοίξει ένα ελληνικό εστιατόριο. Ταξίδεψε σε πολλές περιοχές και νησιά της Ελλάδας για να καταλάβει τις γεύσεις στην αυθεντική ελληνική κουζίνα. Ήθελε να επαναφέρει αυτή την αυθεντικότητα στο εστιατόριό του. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ιδρύθηκε η ταβέρνα του Papa Cristo’s. Μόνο κρέατα, καρυκεύματα, τυριά, ελαιόλαδο και άλλα που βρίσκονται επίσης, στη C&K Importing, χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία των πιάτων που προσφέρονται στην ταβέρνα Papa Cristo’s.

Η C&K Importing Company και η ταβέρνα Papa Cristo’s είναι γνωστές στο Λος Άντζελες. Η φήμη της C&K Importing Company και της ταβέρνας Papa Cristo’s έχει αυξηθεί πέρα ​​από την Καλιφόρνια και μέχρι την ίδια την Ελλάδα. Ο Κρις Κρις είναι περήφανος που παρέχει στους πελάτες και τους φίλους του τα καλύτερα γευστικά πιάτα, την καλύτερη εξυπηρέτηση και τις καλύτερες τιμές, όπως και ο πατέρας του.

Το Papa Cristo's εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή του Λος Άντζελες και νότια, σερβίροντας οικογενειακά μενού γεμάτα ελληνικές παραδοσιακές σπεσιαλιτέ. Όποιος γεύεται την σπιτική μαγειρική στο Papa Cristo’s Greek Grill θέλει να πάρει λίγη από αυτή τη μοναδική και νόστιμη γεύση στο σπίτι. Το Papa Cristo's χρησιμοποιεί ένα οικογενειακό μυστικό μείγμα μπαχαρικών σε όλα τα πιάτα του στο εστιατόριο αλλά, όταν οι θαμώνες ρωτούσαν συνεχώς ποια μπαχαρικά χρησιμοποιούσαν για να μαγειρέψουν, αποφάσισαν να το κάνουν διαθέσιμο σε όλους.

Η μικρότερη κόρη του Κρις Κρις, Άνι, εντάχθηκε στην επιχείρηση το 2010 ως τρίτη γενιά. Σήμερα, ο Κρις και η Άνι εργάζονται ο ένας δίπλα στον άλλον για να αναπτύξουν την επιχείρηση καθώς και η μητέρα της Κρίς, (επίσης) Άνι, και ο πρώτος ξάδελφός της, Μαρκ. Είμαστε πραγματικά μια οικογενειακή επιχείρηση και αισθανόμαστε μεγάλη υπερηφάνεια που παρέχουμε στους πελάτες μας την υψηλότερη ποιότητα και την καλύτερη γεύση της ελληνικής σπιτικής κουζίνας».

Ο «Papa Cristo’s» στον Τζίμι Κίμελ (από το 11ο λεπτό και μετά):

Με πληροφορίες από CBS

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατασκοπεία και τεχνολογία: Πώς Ουκρανία και Ισραήλ αλλάζουν τους κανόνες του σύγχρονου πολέμου

Ανάλυση / Κατασκοπεία και τεχνολογία: Πώς Ουκρανία και Ισραήλ αλλάζουν τους κανόνες του σύγχρονου πολέμου

Οι πρωτοποριακές επιχειρήσεις κατασκοπείας και η χρήση drones από Ουκρανία και Ισραήλ ανατρέπουν τα δεδομένα του πολέμου, δημιουργώντας νέες ισορροπίες με τη δύναμη της τεχνολογίας και της ευρηματικότητας
LIFO NEWSROOM
Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Μας αναχαίτισαν και μας απήγαγαν», λέει η ακτιβίστρια για την κατάληψη του Madleen από το Ισραήλ

Διεθνή / Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Μας αναχαίτισαν και μας απήγαγαν», λέει η ακτιβίστρια για την κατάληψη του Madleen από το Ισραήλ

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ λέει: Παρακαλώ όλους τους φίλους μου, την οικογένεια και τους συντρόφους μου, να πιέσουν τη σουηδική κυβέρνηση, ώστε να απελευθερωθώ εγώ και οι υπόλοιποι όσο το δυνατόν συντομότερο
LIFO NEWSROOM
Ρωσικές δυνάμεις κοντά στη Σούμι και προέλαση στην ανατολική Ουκρανία – Νέες εντάσεις στον πόλεμο

Διεθνή / Ρωσικές δυνάμεις κοντά στη Σούμι και προέλαση στην ανατολική Ουκρανία – Νέες εντάσεις στον πόλεμο

Ρωσικές στρατιωτικές μονάδες πλησιάζουν σε απόσταση 29 χλμ. από τη Σούμι, ενώ προχωρούν σε σημαντικές προελάσεις στην ανατολική Ουκρανία. Η Ουκρανία προετοιμάζεται για νέες επιθέσεις και αμφισβητεί την τήρηση συμφωνιών ανταλλαγής αιχμαλώτων.
LIFO NEWSROOM
Ταραχές στο Λος Άντζελες: Η Εθνοφρουρά επιτέθηκε με πλαστικές σφαίρες κατά των διαδηλωτών

Διεθνή / Ταραχές στο Λος Άντζελες: Η Εθνοφρουρά επιτέθηκε με πλαστικές σφαίρες κατά των διαδηλωτών

Μέλη της Εθνοφρουράς της Καλιφόρνιας αναπτύχθηκαν στο Λος Άντζελες για να αντιμετωπίσουν διαδηλώσεις ενάντια στις μαζικές συλλήψεις παράτυπων μεταναστών από την κυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Έκθεση Δημοκρατικών δείχνει περισσότερες από 100 ευνοϊκές κινήσεις υπέρ του Έλον Μασκ από τον Τραμπ

Διεθνή / Έκθεση Δημοκρατικών δείχνει περισσότερες από 100 ευνοϊκές κινήσεις υπέρ του Έλον Μασκ από τον Τραμπ

Η έκθεση από το γραφείο της γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν αποκαλύπτει πάνω από 100 ενέργειες της κυβέρνησης Τραμπ που ωφέλησαν άμεσα ή έμμεσα τις επιχειρήσεις και την προσωπική περιουσία του Μασκ
LIFO NEWSROOM
Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Διεθνή / Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Ο Ισραηλινός υπουργός Ίσραελ Κατς έδωσε εντολή στον στρατό να εμποδίσει την πορεία του σκάφους που κινείται αργά προς την αποκλεισμένη Γάζα διά θαλάσσης - Δεν φοβόμαστε, απαντούν οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM