Μια τηλεφωνική γραμμή για να καταγγέλλουν οι πολίτες όσους επικρίνουν στο διαδίκτυο το Κομμουνιστικό κόμμα και την ιστορία του δημιουργήθηκε στην Κίνα.

 

Η ρυθμιστική αρχή για το διαδίκτυο δεσμεύθηκε ότι θα λάβει αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση των «ιστορικών μηδενιστών», ενόψει της συμπλήρωσης 100 χρόνων του Κομμουνιστικού κόμματος τον Ιούλιο.

 


Στην τηλεφωνική γραμμή που δημιουργήθηκε οι πολίτες θα μπορούν να καταγγείλουν χρήστες του διαδικτύου που «διαστρεβλώνουν» την ιστορία του κόμματος, επιτίθενται στην ηγεσία και τις πολιτικές της, συκοφαντούν εθνικούς ήρωες και «αρνούνται την ανωτερότητα της προηγμένης σοσιαλιστικής κουλτούρας», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.Σε αυτή επισημαίνεται ότι κάποιοι «διαδίδουν ιστορικά μηδενιστικές παραπλανητικές περιγραφές στο διαδίκτυο, διαστρεβλώνοντας με δόλο, αμαυρώνοντας και ακυρώνοντας την ιστορία του κόμματος».

 

Παράλληλα εκφράζεται η ελπίδα ότι «η πλειονότητα των χρηστών του διαδικτύου θα παίξουν ενεργά τον ρόλο τους στην επιτήρηση της κοινωνίας και με ενθουσιασμό θα αναφέρουν επιβλαβείς πληροφορίες».

 

Ο «ιστορικός μηδενισμός» είναι μια φράση που χρησιμοποιείται στην Κίνα για να περιγραφεί η δημόσια αμφισβήτηση και ο σκεπτικισμός για το πώς περιγράφει το Κομμουνιστικό κόμμα γεγονότα του παρελθόντος.

 

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται αν όσοι καταγγέλλονται στην τηλεφωνική γραμμή θα τιμωρούνται, αλλά ήδη προβλέπεται φυλάκιση και άλλες ποινές για όσους δημοσιεύουν επικρίσεις για την ηγεσία της χώρας, τις πολιτικές της και την ιστορία της Κίνας.

 

Τροποποιήσεις στη νομοθεσία που ανακοινώθηκαν φέτος προβλέπουν ότι όσοι «προσβάλλουν ή συκοφαντούν» τη μνήμη των εθνικών ηρώων της Κίνας θα είναι αντιμέτωποι με έως και τρία έτη φυλάκισης.

 

Με πληροφορίες από Guardian

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr